Reklama

Reklama

Ďábel v těle

  • USA The Devil Inside (více)
Trailer 1

Isabella (Fernanda Andrade) má trauma. Z její matky se před několika lety tři lidé pokusili v amatérských podmínkách vymést ďábla a ona (nebo zlá bytost v ní) je brutálně připravila o život. Jako mimořádně těžký případ byla ze Spojených států převezena do psychiatrické léčebny v Římě, kde od té doby živoří v neustálém utlumení sedativy. Isabella se rozhodne vyřešit tragickou kapitolu v rodinné historii a v doprovodu kameramana se za matkou vydá, aby zjistila, co se tehdy doopravdy stalo. První setkání po letech ale její trauma ještě víc prohloubí. Matka je očividně nepříčetná a nepoznává ji, a proto se Isabella rozhodne proniknout do tajů exorcismu, aby ji a také sebe zachránila. Seznámí se se dvěma knězi, kteří navštěvují přednášky na vatikánské církevní škole, jež se tomuto temnému oboru věnuje. Ti se jí rozhodnou pomoci a díky tomu se ocitnou v předpokoji míst, kde se dějí věci tak kruté, že se jim lidský mozek zdráhá uvěřit. Oni dostanou šanci vyzkoušet si je na vlastní kůži. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (255)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Když to vezmu celkově, zatím jsem neviděla snad ani jeden "Exorcist movie", který by mě zklamal. Ať to byl kultovní Vymítač ďábla, či dle hodnocení průměrný, až podprůměrný The Last Exorcism či Possesion of Emma Evans. Ďábel v těle sice možná nepřináší do daného žánru nic nového a jak se tak dívám, tak ani "Shaky Hand Cam" už nedokáže v divácích vzbudit tolik obdivu či pozornosti, jako, když se ve filmech začala objevovat poprvé. Já jsem s filmem i přes jeho značnou průměrnost spokojena a dokonce jsem v něm objevila i dvě, zcela jednoduché, až primitivní lekačky, které na mě však dokázaly mít patřičný lekací efekt. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Vymítání ve stylu Paranormal Activity? Ano, to tu ještě nebylo. Vždy budu mít slabost pro exorcismus, ale v tomhle případě jsem nedostal to pravé ořechové. Nápady nejsou špatné ba i scény nejsou z nejhorších, ale ta kamera tomu bohužel dávala daleko horší pocit než jsem čekal, ve špatném slova smyslu. Člověk by měl pocítit napětí a nějaké to vzrušení, ale v tomto případě se ten pocit nedostavil ani jednou. Kámen úrazu je děj, který je slabý, protože když se nevymítá, tak se řeší nehorázné blbosti a to člověka nebaví. Pokud bych měl brát herecké výkony, tak jestli někdo hrál, tak opravdu bídně. Kladná záležitost jsou scény, kde se vymítá, protože na pohled nepůsobily nejhůř a hlavně délka celého snímku. Být o dvacet minut delší, tak to balím a jdu spát. Rozhodně se tenhle horor dá zvládnout, ale hlavně nečekat zázrak ve stylu Vymítače ďábla (2005).. 4/10 = 45% ()

Reklama

berusche 

všechny recenze uživatele

Oh, bóže, jsem ráda, že to ďábel tak ztrestal!!!! Co tohle propánajána mělo být? Někde jsem snad zaslechla či se dočetla, že s tím měl co do činění někdo z Paranormal Activity, což by možná byl důvod, proč je to taková strašná strašlivost. Já mám vymítání v hororech docela ráda a docela ráda mám taky, když se to nijak zvlášť neprzní (k čemuž došlo i u loňského The Rite). A tady je tomu teda nasazena koruna. Rozběh je klasický, kamera je otřepaně nudná (chvílemi dokonce, asi aby se ušetřilo, je tam teda úplně k ničemu), herecké výkony působí lacině. A na závěr: stopáž je bohužel nemístně krátká, ačkoli se to nezdá při 83 minutách, ale, když už se tam něco začne dít, tak je konec. Bohužel, oprávněný neúspěch je vcelku nezarážející. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Já filmy o vymítání různých démonů z žebříčku pekelné hierarchie příliš nemusím, budiž mi tedy omluvou, že se ke mně tento snímek dostal pouze nepředvídanou souhrou okolností. Když jsem ještě navíc zjistil, že ho tvůrci točili stejným způsobem jako Blair Witch, tušil jsem, že půjdu s hodnocením hodně nízko, nakonec se ale ukázalo, že má film celkem slušně tísnivou atmosféru, úmrtnost flanďáků byla na uspokojivé úrovni a nemusel jsem se nudit. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jsem poněkud na rozpacích, co s tím. První polovina filmu nestojí za nic. Nějak mě tyhle pseudodokumenty přestávají bavit a nejvíce mi vadí třesoucí se kamera. Samotné scény vymítání nejsou špatné, i když mohly být klidně i drsnější. Působí ale vcelku věrohodně. Problém je, že do žánru nepřináší tenhle snímek nic nového a místo mrazivé atmosféry staví na lekačkách. Ty sice fungují, jenže vybafnout za rohem na někoho není nijak těžké. Dal bych 2*, leč třetí je za závěr. Ano, nic jiného si ti tři nezasloužili! ()

Galerie (39)

Zajímavosti (10)

  • Matthew Peterman a Brent Bell přišli s nápadem natočit film poté, co si přečetli kníhu o Vatikánu, ve které byla zmíněna škola exorcismu. (maluti)
  • Film mal rozpočet 1 000 000 $ a zarobil až 101 000 000 $, čo bol pre produkčnú spoločnosť najzárobkovejší film za posledných 5 rokov. (BoredKid)
  • Natáčanie začalo v roku 2010 na niekoľkých miestach vrátane Bukurešti (Rumunsko), Ríma (Taliansko) a Vatikánu. (Arsenal83)

Reklama

Reklama