Reklama

Reklama

Komplikovaný případ vraždy vyvolá na americkém maloměstě nepokoje a zděšení. Ze zločinu jsou obviněni tři teenageři, kteří koketovali se satanismem. Soukromý detektiv Ron Lax se ale s touhle verzí nehodlá smířit a nabídne obviněným zadarmo svoje služby, aby pomohl zjistit pravdu... Píše se rok 1993 a jedno americké městečko sužuje tragédie. Tři rodiny přišly o své osmileté syny, kteří se nevrátili domů, a tak je zalarmována policie a začíná pátrání, které je po několika hodinách ukončeno. Tělíčka malých dětí jsou nalezena u nedaleké vody, kam je vrah pohodil jako odpadky. Policie má brzy podezřelé – tři mladíky, kteří poslouchají heavy metal a chodí černě oděni, a tak jsou považování za uctívače satana. Příběh vznikl na motivy skutečné události. Případ, který americká veřejnost nazývá West Memphis Three, ještě dnes klade řadu otázek, na něž nikdo nezná odpověď... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (122)

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Kdo nemá dítě asi nepochopí ten pocit co museli prožívat rodiče chlapců pohřešovaných a následně nalezených a pak celý ten proces kde se viník našel rychle a snadno...kdo chce psa bít tak si vždy hůl najde a tady to je dobrý příklad jak se dá očividná lež respektive nedůslednost vzít jako nezvratitelná pravda a důkaz k obvinění tří chlapců a tím dodat lidem klid.Za mě celkově 75 % a čtyři hvězdy. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Filmový obrázek o skutečné kauze, která nadobro změnila hned několik životů. Byl to tehdy velký případ. Zavraždění tří osmiletých chlapců v hlubokých devadesátých letech ve Spojených státech, kteří měli nohy k rukám svázané za zády vlastními tkaničkami. Viníci? Podle poroty tři dospívající hošani, kteří nosili černé oblečení, poslouchali heavy-metal a říkali, že jsou Satanisté. A to jim sťalo hlavu. První desítky minut jsou mrazivé, i když víme, co nás čeká, úvod je rozhodně (filmově) působivý. Z kriminálního dramatu se ovšem nakonec stane soudní klasika, která je monotónní a řada momentů působí až rušivě. Režisér Atom Egoyan mě už několikrát nepříjemně překvapil, rozuměj nudil (Pravda nebo lež, Pokušení, Sladké zítřky), čímž potvrdil, že ho mnozí naprosto nezaslouženě přeceňují. Tady je to podobné. Colin Firth se drží zpátky, moc se neprojevuje, a ač se snaží, jeho postava není zajímavá, naopak je tak trochu nadbytečná. Za překvapivě krátký provaz nakonec tahá i oplácaná mamina Reese Witherspoon, která po rozdání karet prakticky nemá moc co hrát. Scénář vykresluje i některé další postavy docela ploše, takže jejich osud diváka příliš nezajímá. S ohledem na silné téma je to minimálně škoda!! Přesto je to režisérův (zase tolik jsem jich neviděl) nejlepší dítko, a to je samo o sobě slušná poklona. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Egoyanov pokračuje v tradícii svojich uznávaných Svetlých zajtrajškov. V prípade Diablovho uzla je síce omnoho konvenčnejší a priamočiarejší, ale bez jeho filmu by som sa o tomto ťažkom wtf súdnom omyle nikdy nedozvedel a v dobe kauzy som prípad nezaregistroval. Egoyan ale na druú stranu netlačí na pílu, nepodvoľuje sa očakávaným klišé typu napádanie vyšetrovateľov miestnym sfanatizovaným obyvateľstvom, z Diablovho uzla sa nestane inak vydarený Čas zabiť. Možno škoda, že sa v závere nevenuje udalostiam z roku 2011, na druhú stranu tak neriskuje pátos, ktorému sa mu darí celý film vyhýbať. Aj Amíci teda majú svoju kauzu Cervanovú. Škoda nevyužitosti Eliasa Koteasa a Bruce Greenwood aj na ploche pár minút stvárnil ako zaujatý sudca možno najmenej sympatickú postavu svojej kariéry. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Myslím, že zrovna tenhle příběh se dal zpracovat o dost lépe, ale na druhou stranu jsem měl po dlouhé době dobrý pocit z Reese Witherspoon, která mi většinou moc nebaví. Colin Firth je výborný jako vždy, ale tenhle film mohl být mnohem chladnější a ještě krutější. I přesto docela dobře ukazuje, jak je spravedlnost ne to, co má být, ale to, co někdo chce. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Což o to, příběh sám je zajímavý, už jen z toho důvodu, že se jedná o případ podle skutečné události, který dokazuje smutnou skutečnost, že americký soudní systém dokáže být velmi předpojatý. Bohužel, z filmového hlediska je to navzdory áčkovým hercům naprosto průměrné a slušelo by tomu spíš označení tv film. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (16)

  • Trojica z Memphisu si odsedela vo väzení 18 rokov a 78 dní. (Game90)
  • Vzhľadom na to, že film mal obmedzenú komerčnú hodnotu, distribútor sa rozhodol dať mu veľmi obmedzené vydanie, čo viedlo k finančnej katastrofe na zárobkoch. (Arsenal83)
  • Světová premiéra se konala na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu 8. září 2013. V kanadským kinech byl pak uveden 24. ledna 2014. (nicolcat)

Reklama

Reklama