Reklama

Reklama

Komplikovaný případ vraždy vyvolá na americkém maloměstě nepokoje a zděšení. Ze zločinu jsou obviněni tři teenageři, kteří koketovali se satanismem. Soukromý detektiv Ron Lax se ale s touhle verzí nehodlá smířit a nabídne obviněným zadarmo svoje služby, aby pomohl zjistit pravdu... Píše se rok 1993 a jedno americké městečko sužuje tragédie. Tři rodiny přišly o své osmileté syny, kteří se nevrátili domů, a tak je zalarmována policie a začíná pátrání, které je po několika hodinách ukončeno. Tělíčka malých dětí jsou nalezena u nedaleké vody, kam je vrah pohodil jako odpadky. Policie má brzy podezřelé – tři mladíky, kteří poslouchají heavy metal a chodí černě oděni, a tak jsou považování za uctívače satana. Příběh vznikl na motivy skutečné události. Případ, který americká veřejnost nazývá West Memphis Three, ještě dnes klade řadu otázek, na něž nikdo nezná odpověď... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (122)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Vtahující rekonstrukce vyšetřování vraždy tří chlapců a především následného soudního přelíčení se třemi mladistvými (aka West Memphis Three). V bohabojném městečku v Arkansasu se pachatelé rychle našli nejenom díky kontroverzní a lajdácké (?) práci policie, ale také kvůli jejich vykonstruovanému (?) styku s okultismem a vyznavačstvím ďábla ("Určitě existuje spojení mezi heavy metalem a satanismem!") Stejně jako jeden z mála racionálních hlasů patřící soukromému vyšetřovateli zaujímá snímek k jejich vině či nevině jednoznačný postoj, neponechávajíc prostor pro pochyby či interpretace. Ale skutečnou pravdu se asi nedozvíme a mimoto se současné mínění (a dění) opravdu přiklání k nespravedlnosti procesu. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Což o to, příběh sám je zajímavý, už jen z toho důvodu, že se jedná o případ podle skutečné události, který dokazuje smutnou skutečnost, že americký soudní systém dokáže být velmi předpojatý. Bohužel, z filmového hlediska je to navzdory áčkovým hercům naprosto průměrné a slušelo by tomu spíš označení tv film. ()

Reklama

angel74 

všechny recenze uživatele

Dejme tomu, že první půlhodina nabízí docela slušný příslib dramatické podívané, ale čím je snímek delší, tím víc vás nudí a stává se nezáživnějším. Přitom dodnes nevyřešený kriminální případ, na jehož základě vznikl, skýtá nemálo možností k natočení opravdu poutavého filmu. Scenáristicky se tvůrci, hlavně v druhé polovině, poněkud utápějí v bezradnosti. Bohužel ani po herecké stránce to není žádná velká sláva. (55%) ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Tento film je nadpriemernou záhadnou drámou zo súdnej siene. Je založený na skutočných udalostiach, čo je niečo, čo rozhodne robí film pútavejším a zaujímavejším. Herecké obsadenie je dobre poskladané a herecké výkony sú poväčšine na úrovni. Witherspoon a Firth podávajú solídne výkony a vedľajšie herecké výkony odvádzajú skvelú prácu. 7/10 ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Upřímně řečeno nevím, jak moc je film věrný celé kauze, ale ta ukázka honu na čarodějnice v americké puritánské společnosti vyšla na jedničku. To srovnání se Salemem, které použil představitel Damiena, není tak úplně od věci. Film sám o sobě je spíše hranou rekonstrukcí, než klasickým krimi-thrillerem, takže víc než na postavy a jejich psychologii se soustředí na průběh vyšetřování a soud. Na klasické žánrové postupy tudíž nedošlo, ale mě to přesně takhle vyhovovalo, protože vše tak nabývalo na důvěryhodnosti. Slušná práce. 80% ()

Galerie (28)

Zajímavosti (16)

Reklama

Reklama