Reklama

Reklama

Komplikovaný případ vraždy vyvolá na americkém maloměstě nepokoje a zděšení. Ze zločinu jsou obviněni tři teenageři, kteří koketovali se satanismem. Soukromý detektiv Ron Lax se ale s touhle verzí nehodlá smířit a nabídne obviněným zadarmo svoje služby, aby pomohl zjistit pravdu... Píše se rok 1993 a jedno americké městečko sužuje tragédie. Tři rodiny přišly o své osmileté syny, kteří se nevrátili domů, a tak je zalarmována policie a začíná pátrání, které je po několika hodinách ukončeno. Tělíčka malých dětí jsou nalezena u nedaleké vody, kam je vrah pohodil jako odpadky. Policie má brzy podezřelé – tři mladíky, kteří poslouchají heavy metal a chodí černě oděni, a tak jsou považování za uctívače satana. Příběh vznikl na motivy skutečné události. Případ, který americká veřejnost nazývá West Memphis Three, ještě dnes klade řadu otázek, na něž nikdo nezná odpověď... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (122)

jefff 

všechny recenze uživatele

Líbilo se mi, jaký způsobem to bylo natočené. Tenhle styl mi sedí. Americký venkov, mnoho pohledů, a nejednoznačnost příběhu. Bohužel kladem i záporem filmu je, že je dle skutečné události, která se nikdy věrohodně nevyřešila. Nemá proto ani film pořádný konec a to jako diváka naštve. I když je to logicky pochopitelné a když se na to jdete koukat musíte prostě tušit, že takový bude...jenže pocit z filmu prostě neovlivníte. Firth výborný, i když žádné oscarové vystoupení to není, nemá ani prostor. Reese mi tady moc neseděla, ale to byl jen subjektivní dojem. Celkově pěkné, ale asi se znovu na to podívat už nechci. Podobný Prisoners je lepší i díky jednoznačnému konci. ()

Lenulinka 

všechny recenze uživatele

Reese byla skvělá, ale to je tak vše. Kromě námětu mě nic neupoutalo. Bylo to nezáživné, nudné, zvláštní, podané "tak nějak neurčitě", ale přitom zřejmě. Na druhou stranu jsem se s případem seznámila až díky filmu a četla jsem rozsáhlé články na toto téma. Dle mého názoru byla opravdu ignorována důležitá fakta, a ztracené důkazy jsou také zvláštní. Nicméně tento případ zůstane asi mezi těmi bohužel nevyřešenými. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Priemerne spracovaný krimi thriller o brutálnej vražde troch chlapcov, ktorých vražda nebola nikdy definitívne vyriešená. Prvá polovica bola nudnejšia ako tá druhá, kde na diváka čakalo aspoň pár zvratov a odhalených klamstiev. Najviac tu chýbala tvrdšia dramatizácia a väčší chlad pri niektorých scénkach. Často som mal pocit, že sa tu city diváka až moc šetria.Tiež tej vyšetrovacej a súdnej motanice bolo viac než dosť, niekedy to schádzalo do zbytočnej neprehľadnosti. Len priemer. 60/100 ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Možná nejtragičtější rekonstrukce čehosi reálnýho, jakou jsem kdy měl možnost vidět. Pátrat zde po nějaký invenci, ne-li snad přímo vizi, by totiž nemělo ani ten nejmenší smysl. Důraz se soustavně klade na ne zrovna podstatný věci, zatímco ty aspoň trochu vábný prvky zůstavaj pozadu. Okultismu se snímek dotkne jen velmi povrchní a vysloveně legrační cestou, přičemž Firthova postava vyšetřovatele má možná náběh na suverénního tahouna filmu, místo toho ale brzo mutuje do tupýho moralisty, co je ve finále vlastně kompletně nepoužitelnej. --- Vážně nehoráznym způsobem uchopená látka, do toho všeho protkaná nechutnym akcentem vesměs všech zúčastněných, a ve výsledku leda tak podprůměrnej "hranej dokument" s přespříliš výřečnýma závěrečnýma titulkama. (Za něž ale nakonec divák musí bejt jedině rád, nutno dodat.) ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Pre mnohých rozvláčné, pomalé, ja som sa ale nenudil ani sekundu. Zaujímavý prípad, ktorý má svoj filmový koniec, aký má. Iný v roku 2013 ani nemohol mať a nie je to vina filmu. Indície z konca filmu sú ale správne a kto, čo urobil, je už podľa svedectiev asi vyriešené. V každom prípade je film silným mementom o tom, že keď sa polícii zachce, tak vyšetriť možno všelijako a rôzne životy to môže zničiť. Nehovoriac už o súdoch. Proste ľudská spravodlivosť nikdy nebude spravodlivosťou. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (16)

  • Případ dostala na veřejnost televize HBO, která chtěla v roce 1994 natočit o domnělých vrazích dokument. Během filmování se ale ukázalo, že důkazy příliš nesedí, a tak dramaturgové scénář filmu změnili. Okamžitě se zvedla za podpory zmíněných celebrit vlna podpory. (nicolcat)
  • Policajné autá West Memphis zobrazené na videu sú správne, pokiaľ ide o značku, model a označenie. Použité svetelné pásy sú však červené a modré. Hliadkové autá West Memphis mali ale vždy modré majáky. (Arsenal83)
  • Vzhľadom na to, že film mal obmedzenú komerčnú hodnotu, distribútor sa rozhodol dať mu veľmi obmedzené vydanie, čo viedlo k finančnej katastrofe na zárobkoch. (Arsenal83)

Reklama

Reklama