Reklama

Reklama

Komplikovaný případ vraždy vyvolá na americkém maloměstě nepokoje a zděšení. Ze zločinu jsou obviněni tři teenageři, kteří koketovali se satanismem. Soukromý detektiv Ron Lax se ale s touhle verzí nehodlá smířit a nabídne obviněným zadarmo svoje služby, aby pomohl zjistit pravdu... Píše se rok 1993 a jedno americké městečko sužuje tragédie. Tři rodiny přišly o své osmileté syny, kteří se nevrátili domů, a tak je zalarmována policie a začíná pátrání, které je po několika hodinách ukončeno. Tělíčka malých dětí jsou nalezena u nedaleké vody, kam je vrah pohodil jako odpadky. Policie má brzy podezřelé – tři mladíky, kteří poslouchají heavy metal a chodí černě oděni, a tak jsou považování za uctívače satana. Příběh vznikl na motivy skutečné události. Případ, který americká veřejnost nazývá West Memphis Three, ještě dnes klade řadu otázek, na něž nikdo nezná odpověď... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (122)

elanius 

všechny recenze uživatele

(75/2014) / Námet predstihol formu filmu. Pol stopáže sa film venuje opisu udalostí a pol filmu sa zase jedná o klasickú súdnu drámu. Ani jedna z týchto častí veru nad priemer nevyliezla. Tým, že ani samotný skutočný nemá zatiaľ koniec, tak samotný film v závere stavil len na na záverečné informačné titulky. Celkovo docela neuspokojivý snímok. (5/10) ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Možná nejtragičtější rekonstrukce čehosi reálnýho, jakou jsem kdy měl možnost vidět. Pátrat zde po nějaký invenci, ne-li snad přímo vizi, by totiž nemělo ani ten nejmenší smysl. Důraz se soustavně klade na ne zrovna podstatný věci, zatímco ty aspoň trochu vábný prvky zůstavaj pozadu. Okultismu se snímek dotkne jen velmi povrchní a vysloveně legrační cestou, přičemž Firthova postava vyšetřovatele má možná náběh na suverénního tahouna filmu, místo toho ale brzo mutuje do tupýho moralisty, co je ve finále vlastně kompletně nepoužitelnej. --- Vážně nehoráznym způsobem uchopená látka, do toho všeho protkaná nechutnym akcentem vesměs všech zúčastněných, a ve výsledku leda tak podprůměrnej "hranej dokument" s přespříliš výřečnýma závěrečnýma titulkama. (Za něž ale nakonec divák musí bejt jedině rád, nutno dodat.) ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Filmový obrázek o skutečné kauze, která nadobro změnila hned několik životů. Byl to tehdy velký případ. Zavraždění tří osmiletých chlapců v hlubokých devadesátých letech ve Spojených státech, kteří měli nohy k rukám svázané za zády vlastními tkaničkami. Viníci? Podle poroty tři dospívající hošani, kteří nosili černé oblečení, poslouchali heavy-metal a říkali, že jsou Satanisté. A to jim sťalo hlavu. První desítky minut jsou mrazivé, i když víme, co nás čeká, úvod je rozhodně (filmově) působivý. Z kriminálního dramatu se ovšem nakonec stane soudní klasika, která je monotónní a řada momentů působí až rušivě. Režisér Atom Egoyan mě už několikrát nepříjemně překvapil, rozuměj nudil (Pravda nebo lež, Pokušení, Sladké zítřky), čímž potvrdil, že ho mnozí naprosto nezaslouženě přeceňují. Tady je to podobné. Colin Firth se drží zpátky, moc se neprojevuje, a ač se snaží, jeho postava není zajímavá, naopak je tak trochu nadbytečná. Za překvapivě krátký provaz nakonec tahá i oplácaná mamina Reese Witherspoon, která po rozdání karet prakticky nemá moc co hrát. Scénář vykresluje i některé další postavy docela ploše, takže jejich osud diváka příliš nezajímá. S ohledem na silné téma je to minimálně škoda!! Přesto je to režisérův (zase tolik jsem jich neviděl) nejlepší dítko, a to je samo o sobě slušná poklona. ()

Babous 

všechny recenze uživatele

Četl jsem knihu, podle které film vznikl a i když ani to nebyla žádná hitparáda, přece jenom to na mě zapůsobilo víc. Podle mě je hlavní problém filmu v tom, že neví, jestli chce být dokumentaristicky věrný realitě, nebo fikcí. Protože na první možnost tam je dán příliš velký prostor hercům a fakta tajemného případu jsou nedostatečně vysvětlena divákovi. A na druhou možnost je film příliš suchý, bez napětí a v podstatě bez konce. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Neveselé vyprávění, z něhož je předem vyloučen happy end, neboť vychází z reálných událostí. V rámci svých možností (a svého úhlu pohledu) se snaží co možná nejlépe popsat všechno, co souviselo - nebo co MOHLO souviset se smrtí tří malých chlapců. Nemusí mít nutně pravdu - ne ve všem, neboť pravda zůstala skrytá pod silnou vrstvou vědomé i nevědomé manipulace na straně jedné i trestuhodné liknavosti a nedbalosti na straně druhé ... obětovaná víceméně vykonstruovanému procesu. Procesu, který nese všechny známky neblaze proslulých honů na čarodějnice, pro něž by v civilizované společnosti už dávno nemělo být místo. Jenomže určitá schémata lidského úsudku jsou, zdá se, neměnná - fungují bez ohledu na místo a čas ... a záleží jenom na okolnostech, zda naleznou vhodnou oběť. Ten příběh má ohromný potenciál - zvolil náležitý způsob prezentace, provedl vhodný výběr představitelů jednotlivých postav a ponechal jim adekvátní prostor ... až na jednu jedinou výjimku: Jak přitom mohl zapomenout na NI ... na děvčátko, které ztratilo bratra ?!? Jakoby téměř neexistovalo, jakoby jeho žal nestál za to, aby se jím filmaři zabývali ... jakoby nestál za to, aby se jím KDOKOLI zabýval ... včetně jeho matky, pohroužené do vlastní bolesti. Nechápu to ... protože tenhle zdánlivě podružný detail jednoznačně shazuje upřímné snažení všech zúčastněných ... 3,5* ()

Galerie (28)

Zajímavosti (16)

  • Světová premiéra se konala na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu 8. září 2013. V kanadským kinech byl pak uveden 24. ledna 2014. (nicolcat)
  • Mesto West Memphis, Arkansas, sa nachádza na rieke Mississippi na najrovnejšom teréne v krajine. Napriek tomu video ukazuje krajinu, najmä pozdĺž potoka, kde boli telá nájdené, ktoré sú oveľa strmšie a kopcovitejšie ako v meste West Memphis alebo v jeho blízkosti. (Arsenal83)
  • Všichni tři odsouzení teenageři se museli po propuštění naučit žít mimo vězeňské zdi. "Celou noc jsem byl vzhůru. Snažil jsem se zjistit, jak funguje iPhone," řekl Echols agentuře AP. "Nejdřív mi tam vyskočilo něco o soudci Davidu Laserovi. Pak hned nějaké sprosťárny. Musím se to naučit," smál se v lobby luxusního hotelu, kde oslavoval s rodinou a lidmi, kteří ho celou dobu podporovali. (nicolcat)

Reklama

Reklama