Reklama

Reklama

Most - Série 4

(série)
Krimi / Thriller / Mysteriózní
Švédsko / Dánsko / Německo, 2018, 7 h 48 min (Minutáž: 58–59 min)

Tvůrci:

Hans Rosenfeldt

Hrají:

Sofia Helin, Thure Lindhardt, Mikael Birkkjær, Sarah Boberg, Julie Carlsen, Thomas W. Gabrielsson, Sandra Yi Sencindiver, Rafael Pettersson (více)
(další profese)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Čtvrtá řada dánsko-švédského seriálu Most začíná šokujícím případem vraždy, kdy je šéfka úřadu pro cizince ukamenována a zahrabána do země. Kdo mohl něco tak brutálního provést? A jaký k tomu mohl mít motiv? To se opět snaží zjistit dvojice detektivů – Švédka Saga Norénová a její dánský partner Henrik Sabroe. Kromě samotného spletitého případu pak série nabídne také celou řadu pozoruhodných linek. Především Saga, jedna z vůbec nejpopulárnějších a rozhodně nejsvéráznějších televizních vyšetřovatelek vůbec, se musí popasovat s celou řadou pro sebe nezvyklých úkolů, kdy je nucena začít uvažovat o mezilidských vztazích jinak než doposud... Scenáristka Camilla Ahlgrenová a scenárista Hans Rosenfeldt v diskuzi pro Britský filmový institut uvedli, že se jedná o poslední řadu mimořádně úspěšného seriálu, který se dočkal i několika remaků. Podle Rosenfeldta je jen velmi málo seriálů, jež si udržely vysokou úroveň i po odvysílání čtvrté řady. A právě tvůrci a tvůrkyně Mostu nechtějí být podle vlastních slov těmi, co jen nastavují úspěšný koncept. Ahlgrenová pak zdůrazňuje, že Most nebyl nikdy pouze kriminálním seriálem; pro tvůrce byla vždy důležitá současná společenská témata. Ve čtvrté řadě se tak řeší migrace, předsudky a také to, jestli a případně jak lze obcházet pravidla, která tváří v tvář konkrétním případům nefungují. (Česká televize)

(více)

Recenze (75)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebyť špecifických postáv, ich hereckých výkonov vrátane, no hlavne rozuzlenia, zrejme by som sa k štvrtej hviezde neodhodlal. Prvá séria bola pecka. Toto ma až tak nebralo, aj keď sa opätovne vyšetruje séria vrážd, vzájomne prepojených, vyvolávajúcich zmätok v hlave diváka. Spokojný určite, nadšený ani omylom. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Možno nie až tak dokonalé ako predchádzajúca séria. Lenže končia tu všetky dejové linky aj z "trojky", podobne ako to bolo pri prvých dvoch sériách. Psychologicky maximálne prepracované, autori vedia, aké postavy majú v rukách a ako s nimi najlepšie narábať. Dalo sa čakať, že sa prípad pretne s hľadaním Henrikových dcér a finále žiadne jednoduché riešenia v tomto smere neponúka, nech si divák domyslí, ako bude postupné zbližovanie postáv prebiehať a či vôbec. Ako tu už niekto písal, seriál skončil v tom najlepšom a možno aj preto bude v hlavách svojich fanúšikov dlho rezonovať. ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Počátek poslední řady mě mátl natolik, že jsem začal uvažovat i nad tím nejčernějším scénářem v podobě dokoukání čtvrté sezóny z pocitu setrvačnosti, nikoli naprostého omámení seriálem, jako tomu bylo v předešlých sériích. Jakmile si ale poskládáte pět a pět dohromady a uděláte si pořádek ve všech zapojených postavách, z nichž se po vzoru předešlých případů spousta nakonec stane jen nadstavbovými pro zmatení diváka, dostanete další úžasnou nálož všemožných emocí, pro které se Most stal takovým fenoménem. Saga a Henrik mi budou šíleně chybět, to pouto mezi nimi nedokáže trumfnout kdejaký romantický snímek. [viděno na Voyo] ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtvrtá série se nesla v duchu odchodu. Ale i přesto v celku epického. Nebylo to jen nějaké lehké odbytí postav a příběhu. I když si to spousta lidí asi vlastně myslí. Je zde nastolen případ, který se zdá být zajímavý a v celku dostává i rysy samotné knižní Nesbøvky. Sice to začíná trochu zhurta, ale vše se rozjede a v dobré obrátí. Můžete být opět ztracení, ale myslím si, že je jednoduché se zas najít, a co více, začít příběh obdivovat. Jede to i lehce na osobnější notu, což i konečně skvěle funguje, jelikož se s některými znáte od první sezóny, a jelikož i mladší postavy jsou sympatické, tak to funguje i u nich. Najdete zde zvraty, super zápletku, vyvrcholení, tak nějak všechno, co za to stálo. Most zde bude relativně chybět a titulní píseň sama o sobě taky. Jediné, co mne vyloženě nasralo bylo, že Saga neuzavřela svůj příběh s Martinem, kterého jsme vlastně od druhé série ani nikoho s ním spojeného neviděli. Což mne naštvalo asi nejvíce ze všeho, jelikož šlo o velmi sympatickou postavu, která si epizodní roli a vyvrcholení všeho jednoznačně zasloužila. ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skončila 4. řada a jsem velice převelice smutná - nic tak dobrého asi už nikdy neuvidím. Platí, že Saga Norén je nepřekonatelná a geniální postava. Sofia Helin se v ní přímo převtělila. Ve spojení s Henrikem navíc vytvořili jímavý a výkonný pár, ještě že se Martina zbavila. :) Na léto jsem si jako poctu svému nejoblíbenějšímu seriálu naplánovala se na ten Öresundský most jet aspoň podívat. ()

Galerie (155)

Reklama

Reklama