Reklama

Reklama

Když se zneuznaný reportér deníku New York Times Michael Finkel (Jonah Hill) setká s usvědčeným vrahem Christianem Longem (James Franco) - který si přivlastnil Finkelovu totožnost - jeho vyšetřování se postupně změní v nezapomenutelnou hru na kočku a na myš. Film založený na reálných událostech pojednává o Finkelově neúnavné snaze získat Longův skutečný příběh, v němž se pojí vražda, láska, podvod i vykoupení. (HBO Europe)

(více)

Videa (14)

Trailer

Recenze (135)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

ASI I SE SPOILERY Zvláštní: váhala jsem mezi odpadem a plným počtem, což je neobvyklá rozpolcenost, a tak jsem zvolila kompromis v podobě čtyř hvězdiček. _____ Měla jsem sto chutí dát odpad za hrůzu nahánějící necitelnost příběhu. Vyvraždění celé rodiny a novinář s podezřelým vtipkují o věnování v knize, o tom, jak správně popsat své pocity, o tom, jak se díky knize vrátit k vysněné profesi….? Oba jsou necitelné sobecké zrůdy, krutí narcisové. Nad osudem mrtvých se nezamýšlí ani jeden z nich. ____ Ale je to důležitý příběh, právě proto, že je o téhle okoralosti, o sebestřednosti, která ničí vše kolem sebe. Oba se provinili – i když míra zavinění je různá – ale ani jeden sám sobě vinu nepřipustil. ____ OK. A napsala se o tom kniha. Autor zbohatl. Aktér příběhu se stal slavným. A co ti mrtví? ____ Truman Capote napsal Chladnokrevně taky o vyvraždění jedné nevinné rodiny, ale on neměl tak pokřivené pohnutky a jeho román promlouvá dodnes. Navíc za to zaplatil absolutním tvůrčím vyhořením. Tady oba protagonisté dosáhli svého. Svět je někdy všivé místo a nevinným někdy nedá ani právo obhajoby. Vyšla kniha, byl natočený film a mrtví zůstali mrtvými. K čemu to? Právě proto jsem ten odpad nedala. Jedině proto, jak je tohle burcující, když někdo bude číst i, co nebylo napsáno a zfilmováno, ale i to, co je za tím. SHRNUTÍ: Shnijte oba v pekle! ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Smutny pribeh podla skutocnej udalosti o vrahovi,ktory zabil svoju rodinu a privlastnil si totoznost jedneho novinara,ten sa s nim stretava a vysetrovanie sa meni v hru na macku a mys,herecke vykony boli obstojne,ako drama to fungovalo a kto o tomto pripade nikdy nepocul,bude ho v tomto filme pozorne a so zaujmom sledovat,lebo ja urcite ano...:-) ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Obsadiť Hill-a, do takejto role mi nepríde príliš šťastné riešenie. Samotná story sa opiera o pomerne vážnu tému, doslova by sa dalo povedať, že bolestnú, no keďže divák, neustále vidí jeho postavu prevažne v komédiách, v ktorých sa pomerne slušne strápňuje, ako dosiahne, aby bol práve v tomto prípade považovaný za "serióznu" osobnosť, ktorá vnútorne bojuje s výčitkami svojho konania? Ba dokonca komunikuje s bezcitným vrahom svojej rodiny? Nie, toto bohužiaľ napriek silnému príbehu podľa skutočnosti, príliš nevyšlo ... ()

venison 

všechny recenze uživatele

James Franco a Jonah Hill jsou oba výborní herci, na které je radost koukat.. Kdyby tady dostali více prostoru projevit svůj herecký talent, tak by mohlo jít o vynikající počin.. Režie i scénář nejsou příliš silné a o žádnou pořádnou zápletku tu nejde, napětí je téměř nulové.. Zajímavé téma a vysoký nevyužitý potenciál.. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

True Story, bro. Skrz naskrz priemerná dráma. Síce nijako neurazí, ale zo skutočného príbehu o vrahovi svojich vlastných troch malých detí a reportérovi, ktorý ho chodí do väzenia spovedať nevytrieskala prakticky nič. Iba rutinne podala tento príbeh, bez nejakej ťaživej atmosféry, nevýrazne po technickej stránke (nezaujímavá kamera, aj hudba) a s priemernými hereckými výkonmi. James Franco je síce štandardne dobrý herec, ale tu mu okrem jedného zachmúreného pohľadu scenár neponúka žiadnu scénu v ktorej by mohol zažiariť, Felicity Jones má pre celé dianie úplne nepodstatnú rolu a Jonah Hill je totálny miscast, ktorý je možno fajn v 21 Jump Street, ale vážnu rolu rozhodne nezvláda. True Story síce ponúka pár znepokojivých scén, ale to sú všetko čisto prvoplánové útoky (úvod s dieťaťom v taške alebo fotografie obetí), no nič z toho nemá oporu v scenári, ktorý divákovi nedovolí na vzťah ústredného dua nahliadnuť bližšie. Keď nakoniec v závere dôjde na odhalenie motivácie toho prečo si vrah zavolal k sebe reportéra, ktorý ho mal naučiť ako slovami apelovať na ľudí, tak práve táto manipulatívna hra mala hrať prím v celom príbehu a byť jeho ústredným motívom. Namiesto toho True Story ponúkne jeden monológ vraha v súdnej miestnosti a do piatich minút je všetko vyriešené. Škoda, toto mohol byť nervy drásajúci thriller o tom ako dokážu byť niektorí ľudia manipulatívne svine a schopný tých najohavnejších skutkov. Namiesto toho to je pomerne obyčajná dráma, v ktorej si Franco s Hillom pár krát pokecajú vo väzení, ale ten ohavný skutočný prípad a manipulatívna povaha skutočného vraha je odsunutá na druhú koľaj. CELKOVO: 2,5* (5/10) ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáče ve Warwicku, na Long Islandu, v Piermontu, v Brooklunu a v Garnevill v New Yorku v USA. (rafix)

Související novinky

Renée Zellweger si zahraje Judy Garland

Renée Zellweger si zahraje Judy Garland

24.10.2017

Každá hollywoodská legenda se časem dočká biografie. A momentálně je řada na Judy Garland, hvězdě Čaroděje ze Země Oz, která vynikala hlavně zvučným pěveckým hlasem. Její filmová pocta se bude… (více)

Reklama

Reklama