Reklama

Reklama

Špína Londýna

  • Velká Británie Dirty Pretty Things (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Vystudovaný lékař Okwe (Chiwetel Ejiofor) je nigerijský přistěhovalec, který v Londýně pracuje jako taxikář a noční vrátný v hotelu. Přesto živoří na hranici chudoby. Sdílí pokoj s tureckou uprchlicí Senay (Audrey Tautou), která si v hotelu přivydělává jako pokojská. Coby nelegální přistěhovalci žijí Okwe a Senay v neustálém strachu z vyhoštění. Jednou v noci zatelefonuje Okwemu na recepci prostitutka Juliette (Sophie Okonedová) a požádá ho, aby se podíval na rozbitý záchod, kde na něj v ucpané míse čeká děsivý objev. Okwe to nahlásí řediteli Sneakymu (Sergi Lopez), který ho vydírá, aby mlčel. Okwe brzy odhalí centrum pochybné podnikatelské činnosti, což ho uvrhne do prohnilého londýnského podsvětí. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (215)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Nič nie je tak nebezpečné ako čestný človek. Výborný a pútavý film od samého začiatku. Okwe pôsobil hneď veľmi charizmaticky a oddane, čo následne dokazuje počas celého príbehu. Všetko sa to začalo nájdením srdca v záchodovej mise, a zistenie, že tento lodnýnsky hotel nefunguje len na ubytovanie, ale deje sa tam niečo nekalé. Ako to už býva zvykom, všetka špina sa po čase vyplaví na povrch a je len na nás, či tú špinu budeme podporovať alebo nie. V hre je veľa peňazí, no najmä ľudské životy. Vynikajúci príbeh, s charizmatickými hercami a hlavne výborne podaný. Presne ako vraví názov filmu: pekné špinavé veci. Ja osobne som nadmieru spokojný, hoci niektoré veci mohli byť určite rozobrané aj viacej do hĺbky, a koniec tiež mohol byť trošku emotívnejší. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Film: Stephen Frears natočil působivé drama o podmínkách a poměrech současných legálních i ilegálních přistěhovalců do Londýna. Hlavním hrdinou je taxikář Sneaky, Nigerijec, který po večerech ještě pracuje jako recepční v hotelu. Brzy objeví, že se zde dějí nekalé věci, které jemu a jeho nenaplněné lásce, íránské uprchlici Senay, překvapivě pomohou k lepšímu životu. Senay hraje Audrey Tautou, jejíž role je naprosto odlišná od Amélie z Montmartru. DVD: Chaboučké bonusy – fotogalerie a dva trailery na jiné filmy s CZ titulky. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Zdařilé temné drama ukazující Londýn z té strany, kvůli které tam určitě nejezdí turisti. V režisérově podání to je temné špinavé místo plné divných a špatných lidí. Převážná část filmu se odehrává v hotelu, kde se kromě prostituce provádějí po večerech daleko horší věci, na které náhodou přijde hlavní hrdina. Film sice nemá nějakou větší gradaci, kterou by si jistě zasloužil a vysloveně napínavých scén je zde pár ale díky výborným hercům a povedené atmosféře uteče rychle a divák nemá šanci se nudit. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Malé drama o velkém problému aneb jak může být těžké býti přistěhovalcem. Ejiofor i Amélie  ve svých rolí skvělí, scénář je však spíš taková jednoaktovka a trochu vytržená z kontextu.  Ale těžko můžu malému, ale silnému,  příběhu vyčítat, že neměl širší záběr.  Odplata v závěru zadostiučiňující, byť trochu nevěrohodná.  "My jsme ti, co vás vozíme, uklízíme po vás bordel a kouříme vám ptáky"  Tedy hned tři důvody. ()

nirvana91 

všechny recenze uživatele

Myslím, že hocjaké pomyslenie na ubytovanie v hoteli momentálne nechám na neurčito. Film ma nejak hlbšie nezasiahol. Možno pri konci, keď to parádne vygradovalo. Celkovo to bolo dosť kruté, ale taký je koniec koncov asi život emigrantov. K Audrey mi viacej sedí francúzština ako angličtina. Aj v "anglickom znení" však bola perfektná ako ona vždy zvykne. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (3)

  • První role, ve které Audrey Tautou mluví anglicky. (ČSFD)
  • Okrem angličtiny zaznie vo filme španielsky, francúzsky i somálsky jazyk. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama