Reklama

Reklama

Modrá laguna

  • USA The Blue Lagoon (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Slavný a ve své době skandální film, který těží z oblíbené robinsonské tematiky a nádherné přírody tichomořských ostrovů, je adaptací viktoriánského románu Henryho de Vere Stacpoolea. Vypráví romantický příběh, jehož hrdiny jsou dvě děti, Richard a Emmelina. Ty s lodním kuchařem Paddym Buttonem jako jediné přežijí ztroskotání zaoceánské lodi a zachrání se na opuštěném tichomořském ostrově, který se pro ně na dlouhé roky stane novým domovem. Starý námořník sice zemře, když na břehu najde vyplavený soudek s rumem a poněkud to přežene s ochutnáváním, ale předtím ještě naučí děti, jak na neobydleném ostrově přežít. Naštěstí jde o nádherný kout země, plný ovoce a obklopený mořem, bohatým na ryby. Roky plynou, malí trosečníci dospívají a jejich vztah se postupně mění v lásku, z níž se po čase narodí syn, který dostane po kuchaři Buttonovi jméno Paddy. Když však Richard objeví stopy po hostině lidojedů, kteří na ostrov přijeli ze sousedního ostrova, začne v něm zrát odhodlání ostrov kvůli bezpečí svých blízkých opustit... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (242)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Basil Poledouris: 1. Love Theme [2:33] ,2. Main Title [2:37] ,3. Fire [1:19] ,4. The Island [1:46] ,5. The Sands of Time [2:27] ,6. Paddy's Death [1:21] ,7. The Children Grow [4:12] ,8. Lord of the Lagoon [1:07] ,9. Love Theme (reprise) [1:12] ,10. Underwater Courtship [2:01] ,11. The Kiss [2:35] ,12. Richard Sees Paddy [2:22] ,13. The Birth [1:16] ,14. Bad People/Baby Swim [3:02] ,15. The Memories [1:21] ,16. 3 Points to Port/End Titles [3:21] ()

xenopus 

všechny recenze uživatele

Když mi bylo třináct, tak jsem z toho docela uchvával, teď, když jsem starší, rozumnější a méně nadržený :-), beru to jinak. Zajímavý příběh odehrávající se na pohádkové lokaci a na dobu vzniku slušná porce erotiky. No a to je vlastně všechno. A protože znám dobře Southpark: Peklo na Zemi, tak se nemohu ubránit smíchu z veselé příhody z natáčení, kterak si Brooke Shieldsová uprdla. :-) P.S.: Souběžně s tímto filmem se dá sledovat i fotbal. ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Nakonec to nebyla až tak ultimátní sračka, jak jsem čekal a prvních třicet minut bylo dokonce zajímavých. Pak to samozřejmě sklouzlo do totálně nepravděpodobné hrůzy, ale ve výsledku šla ta hodina a půl v pohodě přežít. Vím, že za to budu v pekle chodit po Legu, ale pořád to bylo lepší než Osvícení, Kmotr, Casino a další unuděné sračky. 55% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Příliš přeslazený, příliš zamilovaný. Ale jedná se v tomto případě o zápory, nebo klady? Viděl jsem ten film nesčetněkrát, a na ty erotické scény se prostě nedá zapomenout. Dnes rodiče podezřívám, že mi mnohonásobné shlédnutí dovolili z velké části proto, abych se trošku vzdělal, než objevím Ameriku. Vůbec mi to nevadilo :-). BTW nezapomenutelná, až hororová scéna při mladíkově objevení rituálního místa..! ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Za to, že to v bílém hlavní hrdince sekne a za to, že zůstat s ní na pustém ostrově by nemuselo být tak marné :) Ne vážně, Robinson Crusoe to není, občas je to hloupé, občas ještě hloupější, nad vodou tenhle film drží Poledouris, Brooke Shields a pěkná příroda. Ale když se nad tím zamyslím, tenhle film je vlastně lepší pod vodou (záběry na podvodní svět)...nad vodou jen tak plave :) ()

Galerie (101)

Zajímavosti (20)

  • Brooke Shields byla první herečkou, která se dočkala ocenění Zlatou malinou v kategorii nejhorší herečka. (Terva)
  • V nahých scénach museli herečku Brooke Shields (Emmeline) nahradiť dvojníčkou aj preto, lebo mala sotva štrnásť rokov a zákony to nedovoľovali. Všetky jej nahé scény natočila 32-ročná koordinátorka kaskadérov Kathy Troutt. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama