Reklama

Reklama

Desetiletá Charlie se od narození s rodiči (Zac Efron a Sydney Lemmon) neustále stěhuje z místa na místo. Nomádský způsob života ji neskutečně rozčiluje, ale rodiče netuší, jak jinak ji ochránit. Charlie je totiž „jiná“. K zapalování věcí nepotřebuje sirky ani zapalovač, stačí, když se rozhodne, že mají hořet. Horší je, že svou schopnost nedokáže úplně ovládat, a když je rozhozená, může být sobě a svému okolí pořádně nebezpečná. Tajná vládní agentura, která se specializuje na vyhledávání a ovládání podobně mimořádných lidí, po Charlie samozřejmě jde, a to je důvod, proč rodina permanentně utíká. Stačí jeden malý incident a Charlie se objeví na jejich radaru a zmizet z něj není snadné. Tihle lidé se navíc neštítí používat násilí, ani vražda pro ně není nijak zásadní problém. Proti sobě však mají zoufalé rodiče, kteří jsou pro ochranu svého dítěte ochotní obětovat cokoliv, a holku, kterou opravdu rozčílit nechcete, pokud na sobě nemáte protipožární oblek. (Cinemart)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (126)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tak vobec som nečakal, že tento sa len čo i len priblíži originálu, ale i tak som čakal oveľa väčšiu nalož, ako to bolo v reále. Som jeden z tých, ktorí videl i originál a tak nemam za potrebu tu splietať filmy, ktoré sú podobne tomuto filmu. Určite by to nemalo zmysel a ani účel. keďže sa jedna o remake. Pôvodný film sa mi páčil veľmi, nielen kvôli vynikajúcej mladej Drew Barrymore, ale i kvôli parádnym trikom, A tento nemá ani jedno a ani druhé. Mladá hviezdička je nevýrazná a triky i keď sa jedna o rok 2022 sú neskutočne slabé a chabé. A to zamrzí asi najviac, lebo práve triky som tu čakal oveľa výživnejšie, ale z nejakého dôvodu tu také neboli. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Dokážem pochopiť prečo vznikajú remaky známych hororových značiek ako A Nightmare on Elm Street, Friday the 13th a pod., aj keď to väčšinou dopadne neslávne. Remakovať však 80-tkový horor akým je Firestarter, ktorý za tie roky nenabral žiaden kultový status a ani pôvodný film nedosahuje veľkej kvality mi príde ako úplna zbytočnosť. A presne tak neprekvapivo dopadla aj nová verzia Podpaľačky ... ako absolútna zbytočnosť. Už dlho som nevidel film, ktorý je od prvého záberu do posledného takto predvídateľný. Od úvodnej scény budete ako divák vedieť čo sa stane, kam daná scéna smeruje a ako presne dopadne. Pozerať na novú verziu Firestarter je ako pozerať na žrebovanie športky z predošlého týždňa a tváriť sa prekvapene aké čísla padli. CELKOVO: 3/10 ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý neprekvapí, ale asi ani výrazne nesklame. A to preto, že bude viac menej každému ukradnutý. Výhodou je, že už prvá verzia bola nevydarená a tak nedochádza ku kvalitatívnemu prepadu, ale táto látka ostane asi navždy nesfilmovateľná tým správnym spôsobom. Nová Podpaľačka vyzerá pomerne lacno, čo nemusí byť nutne výčitka, avšak všetky tri prostredia, kde sa dlhšie zdržíme, mali v sebe zaujímavejší vizuálny aj naratívny potenciál. Osobne ma potešil záver, ktorý celkom slušne prekvapí. Avšak témy, ktoré scenár načrtáva, nie sú v hodinke a pol naplno rozvinuté a myšlienkovo ideme trochu do stratena... Hudba Carpenterovcov nemala chybu. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Hudobne zvládnuté na jednotku, bola tu atmosféra, čo je pri filme ako tento veľmi dôležité. S touto adaptáciou ale Stephen určite nebude spokojný, napokon, tak ako bežne. Zmenili mu totiž celý príbeh. Ja však sklamaný nie som. Film je síce priemerný, ale tá hudba mi hrá v hlave stále. Taký malý dôkaz, čo dokáže výborný soundtrack. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

knížku jsem zatím nečetl a film z osmdesátých let neznám, takže nemám srovnání, ale po poměrně solidně nabušeném traileru sem čekal víc než jen trochu lépe vypadající televizní kousek. Celá zápletka je klasicky kingovská, ale tady není využita naplno a i přes krátkou stopáž (nebo právě díky ní) působí zkratkovitě a uspěchaně. Nekoná se ani pekelné finále a i přes přístupnost až od patnácti let působí žhářka krotce a neškodně. Přitom věřím, že knížka skrývá mnohem větší potenciál...55% ()

Galerie (27)

Zajímavosti (1)

  • Scéna v budove firmy, kde Charlie odpáli jedného z agentov a následne mu zoberie kartičku, bola k ničomu, pretože neskôr Charlie otvára dvere bez pomoci kartičky. (peetrejr)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno