Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh dvou teenagerů, spřízněných duších, které společně hledají únik před traumatizujícími životními událostmi ve vlastním světě „svého lesa". Silné vzájemné pouto je přitom tak křehké a návrat do reality tak bolestivý. Dokumentarista Dom Rotheroe chtěl ve svém hraném debutu zachytit intenzitu a intimitu vztahu hlavních hrdinů, proto se rozhodl pro ruční digitální kameru, kterou vedl Robby Müller, zkušený holandský kameraman, jenž točil s režiséry, jako jsou Jim Jarmusch, Wim Wenders nebo Lars von Trier. (Fresh Film Fest)

(více)

Recenze (82)

asirtes 

všechny recenze uživatele

Emocionálne na cucky ma trhajúci príbeh vzťahu Toma a Jessicy úspešne odoláva smetisku spoločenských banalít, agresií, recesií a povrchných flirtov anglických teens. Celé to akoby tiahne do nejakého postmoderného poňatia shakespearovského kopanca do zadku. No proste naprostá filmová mágia. Paralela nejakého mystického zákona Love story a poriadnej milovačky prekladanej traumatizujúcimi životnými udalosťami, nastavenej až halucinogénne (najmä keď v kine čerstvo nalakovali parkety). Dom Rotheroe vykresluje tým najrealistickejším spôsobom maximálne introspektívne pôsobiaci svet. Bez srandy píšem, že tu ide o jedno z najgeniálnejších, najosobnejších a najemotívnejších diel modernej kinematografie! Howk (viac info o filme tu) ()

adriane9 

všechny recenze uživatele

"Ať naživu, nebo v hrobě, ty mě, já tebe, nosíme v sobě.." Když se ptáte, co je to láska, odpovědět se dá mnoha způsoby, ale tenhle film vám dá nadpozemský pocit, že láska má mnohdy takový rozměr o kterém je lepší raději jen snít. Depresivní,silně emoční snímek, na který doporučuji vyrovnanou náladu jelikož umí dost stáhnout a přiškrtit divákovu duši. ()

Reklama

peetriss 

všechny recenze uživatele

Když je k vám svět krutý, vytvoříte si svůj vlastní - krásný, dokonalý, bezstarostný, osvobozující. A když se v tom svém světě setkají dva lidé, získává náboj mnohem krásnější a snovější. Takové setkání se poštěstilo dospívajícím Tomovi a Jessice, které bolavost životů dovedla do krásného lesního světa daleko od lidí, kde se mohou oddávat ničím nerušené symbióze s přírodou i se sebou samými, ve které se zrodí krásné, čisté přátelství přirozeně jiskřící v něco většího, sladšího a krásnějšího. Použití ruční kamery bylo dobré rozhodnutí, protože hlavní dvojici dokáže divákovi přiblížit detailněji, intimněji a přirozeněji, jako bychom byli toho všeho součástí. Domu Rotheroeovi se podařilo natočit emocemi nabitý depresivní indie film, který v divákovi na dlouho zanechá stopy. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

Dramatický príbeh Toma, poriadne švihnutého týpka a Jessicy, jemnej krásky, ktorá to tiež nemá v hlave celkom upratané, takže nečudo, že sa tieto dve spriaznené duše spojili do akéhosi súrodenecko-mileneckého puta, ktoré naberá až osudové rozmery. A v druhom slede je to aj film o úchyloch a o traumách, ktoré svojim konaním spôsobujú. Tomov príbeh má istú paralelu s príbehom Tarzana, keď sa kvôli láske snaží vymeniť divočinu za civilizáciu, lenže tá divočina v ňom samom je veľmi mocná. Film má ľahší erotický náboj, výborne pracuje s dramatickým napätím a silný je aj po hereckej stránke. Pôvabná Jenna Harrison (Jessica) tu pôsobí veľmi nádejne, ale ako tak pozerám, jej filmová kariéra išla potom do žumpy. Úplne iný prípad je ale výborný Ben Whishaw (Tom), ktorý sa výrazne presadil aj v ďalších filmoch. Za zmienku ešte stojí aj presvedčivý Adrian Rawlins (alias James Potter). Kamera je, ako sa na prelom tisícročí "patrí", ručná a roztrasená, ale v tomto prípade ma to rušilo iba v menšej miere (strata tak pol hviezdičky), keďže inak je obrazová stránka celkom pôsobivá. ()

merigieren 

všechny recenze uživatele

kluk a holka utíkají do lesa a chovají se tam jako zvířátka, pak se pomalu ukazuje proč utíkají, nedobrovolný sex se staršími je mnění a tak se nějak sblíží až se pomilují a kluk se zabije, protože z principu všechno zničí. I když s tím ježkem je to 1:1. Určitě je to zvláštní film, ale základ na kterém stojí jejich chování je za hranicemi mého chápaní. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama