Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do právě otevřeného „hubnoucího“ sanatoria se sjíždějí pacienti s cílem zhubnout. A i když každý z nich k tomu má jiný důvod, všichni tu teď pod dohledem asketického primáře podstupují nejroztodivnější procedury a cvičení, to vše navíc bez jídla, alkoholu a sexu. Tím se pro většinu z nich pobyt v sanatoriu stává noční můrou.  Hrdinové Jedlíků jsou romantičtí i pošetilí, vtipní i dojemní, žádný z nich nepostrádá smysl humor. Všichni jsou vedeni láskou – k lidem, věcem, práci, a samozřejmě k jídlu – a každý z nich ji také nakonec najde. Jak už to prostě v dobrých filmech bývá. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (148)

MiaMoonlight odpad!

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem byla svědkem hereckého umění při natáčení nemohu dáti jinak nežli odpad. Rychnovský hotel si udělal nepěknou reklamu, ale personál byl rád, že si mohl zkusit dělat křoví. Vedení si zahrálo na herce, kterými není (ovšem těmi nejsou ani ti, co se jimi v tomto filmu tváří býti) a Magnusek zase udělal reklamu rádiu, texikáři a uzeninám a sám sobě udělal ostudu. To se opravdu nedá. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Po mnoha letech se v české kinematografii objevil další snímek o skupince zoufalých lidí, kteří chtějí něco udělat se svojí nadváhou. Tomáš Magnusek se chopil námětu a jedné z rolí a nechal natočit snímek o jednom 'hubnoucím' sanatoriu. Musím uznat, že se mu to docela povedlo. Každá postava má svůj osobní charakter, své ego a jisté sebeovládání. Příběh se nese poklidnou atmosférou s jemným humorem, což nese neurážející pohled na danou situaci. Řekl bych, že herectví Tomáše Magnuska se každým snímkem zlepšuje, takže si myslím, že se ještě máme na co těšit. A jak už to u něj bývá, ani tentokrát nezanevřel na herecké legendy a i tentokrát nechal obsadit herce, které již nějakou dobu nejsou nikde vidět. Tento odpočinkový snímek je hlavně plný citů a lidskosti, která v naší společnosti už tak nějak chybí. A o tom je vyprávěný příběh především. ()

Reklama

dopitak odpad!

všechny recenze uživatele

Film, který by se měl dostat do filmařských učebnic do kapitoly, jak v žádném případě nenatočit film. Tomáš Magnusek je nestorem s hroší kůží, protože když Chára a spol. zapějí u ohýnku "červená se line záře", divák (tedy těch deset z tisíce, kteří až sem vydrží a neprohodí do té doby televizi oknem) se otřepou hnusem tak mohutně, až na obrazovce odpadnou kusy sádla velikosti Grónska. Ovšem málokdo dokáže po tolika průserech přemluvit tolik značek, aby do další produkce vložily kapitál, Tomáš Magnusek je nepochybně lobistou desetiletí a taktéž úspěšným manažerem._____Střih: Magnusek a Chára v kraťasech přichází ze šaten k bazénu, pokusí se rozběhnout a skočí do něj. Asi to má být k smíchu, protože scéna končí a už jsme jinde. Ne každému se podaří sehnat dohromady tak odpornou hereckou sestavu. Je mi líto Ilji Racka a přeji mu ještě dlouhý život, ve kterém stihne hodně dobrých filmů, protože kdyby měl po tomhle umřít... Na imdb začíná seznam herců Evou Aichmajerovou, i to hovoří za vše. ()

Rockerman odpad!

všechny recenze uživatele

Další "perla" z Magnuskovy produkce! Musí asi dobře platit, protože zase ulovil několik seriózních herců (Stropnický, Racek, Andrlová) na tuto neuvěřitelnou blbost. Zároveň se musím omluvit Zdeňku Troškovi. Jeho Babovřesky jsou v porovnání s tímto škvárem oskarovým filmem, a to už je opravdu co říci. ()

Wyrdas 

všechny recenze uživatele

Není to zdaleka tak hrozné, jak jsem to čekal. Oproti jiné tvorbě tady mistra Magnuska je to takový průměr, oproti České tvorbě celkově to možná visí lehce nad průměrem. Upřímně jsem čekal víc toho hubnutí v praxi. Tedy takový drobný návod, jak na to. Ale je to spíše takové lehce komediální drama ze světa vorvaňů. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Prvotním impulzem k realizaci filmu byla pro režiséra Magnuska slova jeho syna, který řekl: „Tati, nežer tolik, nebo nám umřeš.“ (Fenk)
  • Natáčelo se V Praze, Dačicích a Rychnově nad Kněžnou. Hotel Studánka, v němž se děj odehrává, se nachází u Rychnova nad Kněžnou. (SimonSomin)

Reklama

Reklama