Reklama

Reklama

Harry Hole (Michael Fassbender) je enfant terrible týmu, vyšetřujícího zločiny v norské metropoli. Na jedné straně je to výjimečně dobrý detektiv, jehož netradiční metody skoro vždy vedou k úspěchu, na straně druhé se však jedná o nezodpovědného alkoholika s tolika prohřešky, že je už dál nechtějí přehlížet nejen jeho nadřízení, ale ani jeho přítelkyně Rachel (Charlotte Gainsbourg), s níž se právě rozešel. Jediné, co stojí mezi ním a pitím, je případ, který by ho přivedl na jiné myšlenky. Ke smůle jedné ženy, která zmizela uprostřed noci ze svého domu a o pár dní později byla nalezena brutálně zavražděná, se Harry právě dočkal. Postavený sněhulák, který na místě činu zůstal jako jediné vodítko, naznačuje, že tenhle pachatel si chce hrát a že si dost možná už párkrát takhle hrál i v minulosti. A že ho to baví čím dál víc a nehodlá s tím přestat. Přestože Harrymu v pátrání pomáhá brilantní mladá vyšetřovatelka Katherine Bratt (Rebecca Ferguson), nepřestávají policisté tahat za kratší konec. Záplava domnělých i pravých stop a hned několik podezřelých vytvářejí pachateli dokonalou clonu, za níž může nerušeně stavět sněhuláky, vraždit a dělat si legraci z Harryho Holea. Jenže skvělému poldovi stačí i vrahova nepatrná chyba k tomu, aby se chytil stopy a už ji nepustil. (Cinemart)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (713)

Fr 

všechny recenze uživatele

„PROČ JSI POSTAVILA TOHO SNĚHULÁKA ČELEM K DOMU? JÁ JSEM TOHO SNĚHULÁKA NEPOSTAVILA…“ /// Přál jsem si, aby Sněhulák byl aspoň tak dobrej, jako zpracování knih Jussi Adler-Olsena (třeba Zabijáci). Volba Alfredsona zdála se býti tou pravou. Ovšem, ani on s triem scénáristů nedokázal vdechnout filmu knižní atmosféru. Fassbender = dobrá volba. Vůbec celej casting je „nerušící“. Taky smysluplný odhalování indicií v hezký severský atmosféře… jo zpracování solidní, takže nevadí, že začínáme za půlkou knižní řady. Je tu furt ponechanej prostor k dotočení úvodních knih. Napětí je oproti knížkám asi tak 30%, protože citový spojení s těma lidma je zákonitě slabý. Jestli se mám o někoho bát, tak ho musím znát… Ale jako úvod do problematiky by se to dalo přijmout. Ti co nečetli, asi půjdou s hodnocením vejš! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 2007 napsal Jo Nesbø, neznám. 2.) Nevím, z čeho udělat sněhulákovi hubu. Nebo hlavu. 3.) Thx za titule „urotundy@cbox.cz“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Ano, je to tak. Když dva dělají totéž, není to totéž. Viz obrázkové zpracování severských kriminálek. Dánští braši se v klidu a v pohodě pustili do Oddělení Q a zatím drží laťku proklatě vysoko. Ovšem tato mezinárodní verze dobrodružství detektiva Holea, známého jako Zlitý Harry je podívaná zmatená, až abstraktní. A to mám obě předlohy ještě v živé paměti. Fassbender se sice celý film opravdu tváří jako sněhulák, ale tentokrát to není na víc, než na dvě hvězdy. Slabé dvě. ()

Reklama

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Takže pro začátek... Nečetl jsem jedinou knihu Jo Nesba (Tudíž ani Sněhuláka) tudíž jsem pořád přesně nevěděl co od filmu čekat i když jsem viděl pár ukázek. Výsledek nakonec není špatný ale ani ne přespříliš dobře. Režíroval 52 let starý švéd Tomas Alfredson od jehož jsem žádnou předchozí práci neviděl. A podle první práce je sice slušný režisér ale ne přespříliš zručný. Alfredson nedokáže zaujmout ani brutálním vražděním vraha ani vyšetřováním. Herci jsou fajn (Michael Fassbender pořád hrozně vede!) ale u některých herců se jednak až o škodu potenciálu. Například jsem vůbec nepochopil postavu J. K. Simmonse jelikož v podstatě neměla k vývoji děje žádný význam (Což je u takhle úžasného herce prostě škoda!) a to nemluvím třeba až o moc směšné postavě Vala Kilmera či zbytečné Chloe Sevigny. Další jasný problém je vedení zápletky kdy se sem tam najednou přeskočí do flashbacků a nevíme co Harry ví či neví. To byl vlastně ani nebyl takový problém kdyby se tu nevyskytlo několik jiných problému například: Už od začátku je totálně jasné kdo je ten slavný vrah nebo, že se řeší jestli se někdo nezabil aby se následně opět díky flashbackům přišlo na to, že se nezabil což znamená žádné vzrušení nebo chutí zjistit jak to vlastně bylo protože ten film se o to ani nepokouší. Pořád to však má nádherné záběry do krajin, herecké obsazení se snaží a stylová atmosféra všechno to vynahrazuje. Mělo to potenciál aby se to stalo další Zmizelou či dalšími Muži kteří nenávidí ženy. Nestalo se. Kdyby se jednalo o televizní film řekl bych si že opravdu dost dobrá práce. Bohužel to je film pro kina. A celkem mě mrzí, že to nerežíroval Martin Scorsese (který zůstal pouze na stoličce producentské) jelikož ten by z toho určitě vytáhl víc. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Pokud během mrazivého a sněhem zasypaného zimního večera dostanete jako já chuť na thriller s odpovídající atmosférou, sáhněte kamkoliv jinam, jen ne po Sněhulákovi. Těžko říct, kde se to celé tak moc pokazilo. Tomas Alfredson, coby kdysi nadějný režisér, se v posledních letech asi zahrabal do sněhu. Sledovat veskrze nesympatické hrdiny dvě hodiny tápat na stopě vraha v tak jalové zápletce by bylo ještě snesitelné, ale děj Sněhuláka podivně skáče sem a tam, postavy se vynořují a zase mizí, veškerý posun ve vyšetřování divák logicky nemůže chápat a nakonec se vrahem ukáže být postava, na kterou jste to od první chvíle tipovali. Nemluvě o závěru, v němž kvůli naprosto chaotickému střihu absolutně nevíte, co se sakra děje, a konečné vypořádání se záporákem vás už jen hlasitě rozesměje. A co ve finálním sestřihu vůbec dělala ta paralelní dějová linie s bohužel nemocným a úděsně předabovaným Valem Kilmerem, to jde mimo moje chápání. ()

2Pac 

všechny recenze uživatele

V poslednej dobe som sa dal na audioknihy...a to je zrejme najvacsi problem s mojim hodnotenim tohto filmu...kniha je napisana super, ale film je natoceny velmi slabo. Nevysvetlene motivy jednotlivych cinov, zle postrihane a nedostrihane a herci sa tam tiez moc nesnazili, efekty na urovni didaktikuM (pocitac z cias jury)... ()

Galerie (61)

Zajímavosti (14)

  • Případy Harryho Holea se skládají z 11 knižních svazků: 1. Netopýr 2. Švábi 3. Červenka 4. Nemesis 5. Pentagram 6. Spasitel 7. Sněhulák 8. Levhart 9. Přízrak 10. Policie 11. Žízeň (Delock)
  • Ve filmu se vyskytuje známý norský most Storseisundbrua, který patří mezi nejnebezpečnější mosty na světě. Je to kvůli svému obloukovitému zakřivení, který připomíná horskou dráhu a od jara do podzimu do něj naráží silné vlny. (Yoshitsune)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v nórskom hlavnom meste Oslo a ďalej v mestách Bergen, Drammen a Rjukan. Natáčalo sa od 18.1. do 1.4.2016. (Jello Biafra)

Související novinky

Režisér Sněhuláka hledá vykoupení

Režisér Sněhuláka hledá vykoupení

25.06.2018

Tomas Alfredson, režisér univerzálně nenáviděného Sněhuláka s Michaelem Fassbenderem, by si rád napravil reputaci. Autor oceňovaných snímků Ať vejde ten pravý nebo Jeden musí z kola ven se proto… (více)

Co zazdilo Sněhuláka?

Co zazdilo Sněhuláka?

19.10.2017

Už zítra jde do amerických kin Sněhulák s Michaelem Fassbenderem. Mrazivý thriller, jenž natočil uznávaný Tomas Alfredson (Ať vejde ten pravý, Jeden musí z kola ven), byl jedním z nejočekávanějších… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Rebecca Ferguson poletí do vesmíru

Rebecca Ferguson poletí do vesmíru

30.01.2016

Rudovlasý objev z pátého dílu Mission: Impossible dobývá Hollywood. Rebecca Ferguson bude přihrávat Michaelu Fassbenderovi ve Sněhulákovi a Emily Blunt v Dívce ve vlaku, ve sci-fi Life si pak zahraje… (více)

Reklama

Reklama