Reklama

Reklama

Harry Hole (Michael Fassbender) je enfant terrible týmu, vyšetřujícího zločiny v norské metropoli. Na jedné straně je to výjimečně dobrý detektiv, jehož netradiční metody skoro vždy vedou k úspěchu, na straně druhé se však jedná o nezodpovědného alkoholika s tolika prohřešky, že je už dál nechtějí přehlížet nejen jeho nadřízení, ale ani jeho přítelkyně Rachel (Charlotte Gainsbourg), s níž se právě rozešel. Jediné, co stojí mezi ním a pitím, je případ, který by ho přivedl na jiné myšlenky. Ke smůle jedné ženy, která zmizela uprostřed noci ze svého domu a o pár dní později byla nalezena brutálně zavražděná, se Harry právě dočkal. Postavený sněhulák, který na místě činu zůstal jako jediné vodítko, naznačuje, že tenhle pachatel si chce hrát a že si dost možná už párkrát takhle hrál i v minulosti. A že ho to baví čím dál víc a nehodlá s tím přestat. Přestože Harrymu v pátrání pomáhá brilantní mladá vyšetřovatelka Katherine Bratt (Rebecca Ferguson), nepřestávají policisté tahat za kratší konec. Záplava domnělých i pravých stop a hned několik podezřelých vytvářejí pachateli dokonalou clonu, za níž může nerušeně stavět sněhuláky, vraždit a dělat si legraci z Harryho Holea. Jenže skvělému poldovi stačí i vrahova nepatrná chyba k tomu, aby se chytil stopy a už ji nepustil. (Cinemart)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (714)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Keby bol Nesbø “hore kopytami”, obracal by sa v hrobe. Neskutočne nevýrazný ne-horor, ktorý ani z pohľadu thriller žánru, nie je nijak prevratnou záležitosťou. Takmer dve hodiny nudy bez akejkoľvek snahy o budovanie atmosféry, bolo pomerne bolestivou skúsenosťou. Kto je všímavý, identitu vraha taktiež pomerne rýchlo odhalí, a tak sa jedinou originálnou premisou, stalo stavanie snehulika z dvoch gulí, čo dnes dokáže už takmer každý “k ... “, vrátane mňa. Veľká slabota, nebavilo, a chvála bohu za radu “známeho na telefón”, ktorý ma od tohto mdlého, nijak výrazného počinu, slušnou formou odhovoril. Niekedy som mal doslova pocit, že sledujem nejaký nepodarok z produkcie RTVS .. ()

2Pac 

všechny recenze uživatele

V poslednej dobe som sa dal na audioknihy...a to je zrejme najvacsi problem s mojim hodnotenim tohto filmu...kniha je napisana super, ale film je natoceny velmi slabo. Nevysvetlene motivy jednotlivych cinov, zle postrihane a nedostrihane a herci sa tam tiez moc nesnazili, efekty na urovni didaktikuM (pocitac z cias jury)... ()

Reklama

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Nemám nic proti tomu, když chce někdo zfilmovat knihu.. Pokud má ale takové choutky, měl by to udělat s respektem k obsahu a především autorovi. Né jen převzít základní myšlenku a překopat bestseller v neatmosférickou slátaninu, která musí každého fanouška knihy nevyhnutelně nas*at. Fassiho mám rád a už jeho obsazení do role H. Holea bylo na pováženou (kvůli jeho vzezření, ne hereckému umu), ale to co se právě dostalo na plátna kin, se dá těžko nazvat povedenou adaptací. Je to vůbec ještě adaptace knihy, když ji scénáristi zjevně nečetli a vzali si z ní jen jméno detektiva a toho roztomilého sněhuláka z přebalu? To je totiž to jediné z knihy, co jsem ve filmu poznal. 20% za pěkná panoramata, ale ta dnes uvidíte v každém druhém severském krimi.. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„PROČ JSI POSTAVILA TOHO SNĚHULÁKA ČELEM K DOMU? JÁ JSEM TOHO SNĚHULÁKA NEPOSTAVILA…“ /// Přál jsem si, aby Sněhulák byl aspoň tak dobrej, jako zpracování knih Jussi Adler-Olsena (třeba Zabijáci). Volba Alfredsona zdála se býti tou pravou. Ovšem, ani on s triem scénáristů nedokázal vdechnout filmu knižní atmosféru. Fassbender = dobrá volba. Vůbec celej casting je „nerušící“. Taky smysluplný odhalování indicií v hezký severský atmosféře… jo zpracování solidní, takže nevadí, že začínáme za půlkou knižní řady. Je tu furt ponechanej prostor k dotočení úvodních knih. Napětí je oproti knížkám asi tak 30%, protože citový spojení s těma lidma je zákonitě slabý. Jestli se mám o někoho bát, tak ho musím znát… Ale jako úvod do problematiky by se to dalo přijmout. Ti co nečetli, asi půjdou s hodnocením vejš! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 2007 napsal Jo Nesbø, neznám. 2.) Nevím, z čeho udělat sněhulákovi hubu. Nebo hlavu. 3.) Thx za titule „urotundy@cbox.cz“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Až srandovně nepovedené. Alfredson vypráví tak klopotně a neobratně, že potenciálně napínavý případ zazdí asi už po dvaceti minutách, a to s prvním flashbackem s Valem Kilmerem, u něhož jsem regulérně vyprskl smíchy. Fassbender je ještě unavenější než v Assassin’s Creed a Sněhulák je přesně tím typem filmu, který je vždy za divákem a otravně kombinuje stupiditu a děravost zápletky s překombinovaností a zmatečností. Chápu, že to asi chtělo vyplnit klasický podzimní slot po Zmizelý, nakonec to ale končí i za Dívkou ve vlaku. 30% ()

Galerie (61)

Zajímavosti (14)

  • Ve 108. minutě filmu, kdy se Harry (Michael Fassbender) brodí sněhem, je jeho svetr celý pokrytý sněhem a vzápětí během jednoho střihu je opět čistý a nezasněžený. (korndaddy)

Související novinky

Režisér Sněhuláka hledá vykoupení

Režisér Sněhuláka hledá vykoupení

25.06.2018

Tomas Alfredson, režisér univerzálně nenáviděného Sněhuláka s Michaelem Fassbenderem, by si rád napravil reputaci. Autor oceňovaných snímků Ať vejde ten pravý nebo Jeden musí z kola ven se proto… (více)

Co zazdilo Sněhuláka?

Co zazdilo Sněhuláka?

19.10.2017

Už zítra jde do amerických kin Sněhulák s Michaelem Fassbenderem. Mrazivý thriller, jenž natočil uznávaný Tomas Alfredson (Ať vejde ten pravý, Jeden musí z kola ven), byl jedním z nejočekávanějších… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Rebecca Ferguson poletí do vesmíru

Rebecca Ferguson poletí do vesmíru

30.01.2016

Rudovlasý objev z pátého dílu Mission: Impossible dobývá Hollywood. Rebecca Ferguson bude přihrávat Michaelu Fassbenderovi ve Sněhulákovi a Emily Blunt v Dívce ve vlaku, ve sci-fi Life si pak zahraje… (více)

Reklama

Reklama