Reklama

Reklama

VOD (1)

Film se odehrává v texaském Austinu a je inspirován tamní rokenrolovou scénou. Sleduje čtyři vzájemně propojené milence, kteří čelí výzvám jak v hudební kariéře, tak v intimním životě. Ve světě poháněném mládím, vášní, chtíčem, drogami a kreativitou se příběh zaměřuje na dvojici, která hledá způsob, jak se vyrovnat s chaosem moderního světa a najít smysl existence. (HBO Max)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (119)

Hamaradža 

všechny recenze uživatele

Mozaika plná krehkých čriepkov zranených postáv, krásnych i smutných vzťahových momentiek, pocitov, myšlienok a vyprázdnenou naráciou stratená v prítomnosti. S nadľudským Lubezkim úžasný audiovizuálny zážitok, ale s tak prepálenou stopážou, že sa takmer nedá dopozerať na jeden krát. Snáď keď sa viac zoznámim s Malickom, mi Song to Song povie ešte o kúsok viac. Je určite splnený sen mať možnosť s takýmto kameramanom a takouto hereckou elitou tvoriť svoje osobné nerozlúštitelné artovky bez šance na komerčný úspech. Hitovky od Die Antwoord potešili. ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

"Tohle... Tohle a nic víc..." Mladicky nespoutaná filmová báseň (film-závan; film-řeka; film-vlna) o hledání pevného, neochvějného a stálého v dnešním tekutém a beztížném světě bez iluzí, svědomí a zásad. To pevné a neochvějné (neochvějné jako Sluncem prohřáté tělo žulového dómu Enchanted Rock, symbolického vrcholu oné dětsky čistočisté lásky mezi Faye a BVm, dalších z řady Malickových kormutlivých, po volnosti, výšinách a naplnění bažících poutníků-ptáků) přitom Malick – tak jako ve všech svých předešlých víc-než-filmech – nachází v tom zdánlivě nejprostším a (žel i) nejvíce přezíraném: ve světle lásky, v živoucím nyní přítomného okamžiku a v nenáročném (venkovském) životu v těsném kontaktu se zemí, půdou, oblohou, zvířaty a vším zeleným, pučícím a divoce, tak divoce se pnoucím; nebo jak by řekl sám Malick – v kontaktu se skutečným, zázračným. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Komplexná, harmonicky vykreslená paleta pocitov snád všetkých fáz partnerských vzťahov. A keď si pomyslíte, že do vykreslenia vôbec všetkých životných pocitov vo filme chýbajú už iba vzťahy hlavných postáv s rodičmi a nejaké to úmrtie, Malick domaľuje aj tie. K tomu pre dámy romantický Gosling a drsnejší Fassbender (déja vu jeho role zo Shame), a pre pánov živočíšne príťažlivá Portmanka či lezbické iskrenie medzi Bérénice Marlohe a nebudem prezrádzať kým. No neber to! ()

venison 

všechny recenze uživatele

Nevím co, ale něco se Malickovi stalo.. Od válečných hodně akčních a dějových dramat jako „Tenká červená linie" přešel na hodně nedějové, artově ztvárněné, mezilidské příběhy viz „Strom života".. Snímek „Song to Song“ má minimální děj, ale především se všechno točí kolem pocitů.. Snaží se zachytit snad všechny city ve všech fázích partnerských vztahů.. Obsazení je více než ucházející romantický Ryan Gosling, Rooney Mara, sebevědomý Michael Fassbender, smyslná Cate Blanchett a lehčí verze Natalie Portman rozjíždí svá malá zaláskovaná a velmi intimní osobní dramata.. „Song to Song“ je nahodilý shluk scén, které diváka natolik vybízí k přemýšlení, až pozornost ochabuje a místy nudí.. Není to film o zapojení mysli, ale spíše duše.. Pro náročnějšího diváka filmového klubu a fanouška festivalů.. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Musím se pochlubit, že jsem asi po 3 minutách poznal, kdo má na svědomí kameru. Lubezki je v této kategorii prozatím nedostižitelný, a pokud se nebudu věnovat kameře já, tak bude pravděpodobně nedostižitelný navždy. Terrence Malick tvoří filmy s jedinečným rukopisem a tato kamera jeho filmu sedla jako facka na tvář nadrženého puberťáka. Film ovládla takřka až snová atmosféra. Moc se nemluví. Děj je divákům servírován prostřednictvím uměleckých záběrů a myšlenek zúčastněných. Film se soustředí na vykreslení partnerských vztahů mezi postavami a jde v tomto ohledu velmi do hloubky. Vykreslení je to natolik komplexní, že se ve filmu alespoň na okamžik najde každý. Jediná moje výtka směřuje k přestřelené stopáži. Výrazné pokrácení by prospělo samotnému filmu i divákům. Přeci jen se to celé nese v tom samém duchu s absencí nějakých momentů, které by měli potenciál diváky uhýčkané ke spánku nějakým způsobem probudit. Ve druhé polovině jsem neustále ztrácel pozornost. Závěrem musím pochválit všechny zúčastněné herce a herečky. Zejména duo Gosling Fassbender určitě nenechalo jediné kalhotky suché. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (8)

Související novinky

Christian Bale najde cokoliv

Christian Bale najde cokoliv

25.04.2015

Batmanovská štafeta je předána a Christian Bale (Temný rytíř) se opět vrhá na menší filmy. Britský herec už má za sebou Knight of Cups a Weightless od nevypočitatelného Terrence Malicka (Strom života… (více)

Reklama

Reklama