Reklama

Reklama

New York, 1974. Padesátiletý Chris (Clive Owen), byl právě propuštěn za dobré chování po mnohaletém vězení za vraždu. Venku na něj čeká jeho mladší bratr Frank (Billy Crudup), policista s perspektivní budoucností. Chris a Frank byli vždy odlišní, ale pokrevní vazby mezi nimi vždy fungovaly dokonale a pevně. Chris dostává šanci k návratu do běžného života. Frank ho ubytovává u sebe doma a nachází mu práci. Chris už ale není schopen žít „normální“ život. Opět se ocitá na šikmé plose zločinu a Frank ho vymazává ze svého života. To už je ale příliš pozdě, protože osudem obou bratrů je zůstat navždy spolu. (Magic Box)

(více)

Videa (11)

Trailer 3

Recenze (127)

maddy 

všechny recenze uživatele

Mať vo filme vyše desať známych a dobrých (!) hercov a pritom natočiť skrz naskrz tuctový film by malo byť snáď až trestné. Blood Ties má totiž skutočne vynikajúci cast, v ktorom sa nenájde jedno neznáme meno (Clive Owen, Mila Kunis, Zoe Saldana, Marion Cotillard, a pod.; navyše mnoho z nich sú moji dlhoroční obľúbenci), dokonca aj treťoradú nepodstatnú postavu stvárňuje nejaký známejší ksicht, avšak výsledná kvalita filmu sa bohužiaľ nerovná kvalitnému obsadeniu. Blood Ties je síce technicky/režijne dobre zvládnutá, ale scenáristicky pomerne tuctová oldschoolová kriminálka, ktorá neprináša vôbec nič nové. Je to až priveľký stávka na istotu, v ktorom nie je miesto na akékoľvek ozvláštnenie. Dobová atmosféra Brooklynu sedemdesiatich rokov je vykreslená solídne, ale samotný príbeh je pomerne jednoduchý s množstvom zbytočných postáv (Marion Cotillard) a pokus o drámu nedostatočne silný. Počas dlhšej stopáže sa nájde niekoľko hluchých miest, tempo je dosť rozvláčne a aj napriek tomu to začne byť v závere dosť uponáhľané, až skratovité. Na jedno pozretie neškodné, herci odvádzajú svoj štandard, ale z Blood Ties až kričí, že toto malo na oveľa viac! Takto sa tu prevažne mrhá potenciálom, čo zamrzí najviac. CELKOVO: 3* (6/10) ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Veľmi vydarené. Musím dať pomerne vysoké hodnotenie už preto, že som celý čas napäto sledoval žáner, ktorý patrí k mojim favoritom. Tu sa tvorcom podarilo vyhnúť nekonečným naháňačkám a prehnaným krvavým scénam. Príbeh bol zameraný predovšetkým na ľudské hodnoty a rodinné väzby a to je pre mňa hlavné plus tohto dobrého a vydareného filmu, ktorý je skvele obsadený aj herecky. Dobrý thriller. Jedná sa vlastne o remake francúzskeho filmu z roku 2008 - "Krvné putá" s Francoisom Cluzetom a Guillaume Canetom v úlohe rozdielnych bratov. Vždy uprednostňujem pôvodný film, ale tentoraz mi to porovnanie vychádza rovnako - Francúzsky film je zovretejší, americký sa rozohnal smerom k veľkofilmu a to ako svojím hereckým obsadením, tak dejom naplneným akciou. ()

Reklama

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Mazlivě obsazená oldschool kriminálka ve stylové sedmdesátkové výpravě z dílny Guillama Caneta, který mě bavil už svým předešlým snímkem a tady evidentně složil poklonu svému oblíbenému žánru. Možná mohl zvolit méně profláklé dobové hitovky, a že jimi soundtrack fakt nešetří, ale to je jen malý a akceptovatelný vroubek. Na druhé straně na vás čeká fakticky fajnová filmařina, která sice neobjevuje penicilin, ale staví na vynikajících hercích, silném dramopětí (drama kombinované s napětím :-) a perfektním filmařském řemesle. Canet přesvědčuje, že umí. 85% ()

Razzor_82 

všechny recenze uživatele

"Já vím, že přijdeš. Seš dobrej chlap." Dva rozdílní bratři, jeden na straně dobra a druhý na straně zla. Mám rád kriminální klasiky ale tenhle pokus vyšel tak na půl. Hvězdné obsazení nemá chvílemi tak trochu co zajímavého hrát. Jde především o rodinné vazby a lidské hodnoty.  6/10 ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Občas se stane, že se dobří herci sejdou v nějakém tom poměrně dost průměrném filmu. Není to pravidlem, ale o to větší šok to bejvá. Koho by totiž napadlo, že tam, kde je parádní Mila Kunis a Marion Cotillard, bude zároveň i nuda tak strašná, že natírání plotu barvou je oproti tomuhle filmu učiněná extáze. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (6)

  • Snímka je remakom francúzskeho filmu Les liens du sang (2008), v ktorom zažiaril Guillaume Canet. Tentokrát si však nezahral rolu policajta, ale snímku priamo režíroval. Ide pritom o jeho prvú, ktorá bola kompletne v angličtine. (MikaelSVK)
  • Natáčení probíhalo v New Yorku. (wohna)

Reklama

Reklama