Reklama

Reklama

New York, 1974. Padesátiletý Chris (Clive Owen), byl právě propuštěn za dobré chování po mnohaletém vězení za vraždu. Venku na něj čeká jeho mladší bratr Frank (Billy Crudup), policista s perspektivní budoucností. Chris a Frank byli vždy odlišní, ale pokrevní vazby mezi nimi vždy fungovaly dokonale a pevně. Chris dostává šanci k návratu do běžného života. Frank ho ubytovává u sebe doma a nachází mu práci. Chris už ale není schopen žít „normální“ život. Opět se ocitá na šikmé plose zločinu a Frank ho vymazává ze svého života. To už je ale příliš pozdě, protože osudem obou bratrů je zůstat navždy spolu. (Magic Box)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (126)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $25,5miliónaTržby USA $42,472Tržby Celosvetovo $2,480,000Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ slušne zvládnutá detektívka aj vďaka veľmi pestrému herecky bohatému obsadeniu /60%/ ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Drsná retro kriminálka o bratrech na opačných stranách zákona. Myšlenka slušná, obsazení lákavé, výsledek chabý. Amatérská režie, likviduje vše, co mohlo dělat snímek dobrým a ve výsledku nezůstává nic, čím by měl film diváka zaujmout. Existuje několik desítek (ne-li stovek) filmů na podobné, či dokonce stejné téma, které nabízí daleko více a hlavně přinášejí to, čemu se říká zábavná, nebo alespoň poutavá podívaná. ()

Reklama

ondrula 

všechny recenze uživatele

Ve filmu je zcela všechno podřízeno plytkému ústřednímu tématu - vztahu bratrů, z nichž je jeden kriminálník a druhej policajt. Bohužel se tím vytratil veškerý potenciál filmu a divák je odsouzen ke sledování nezáživných proměn a gradace bratrských vztahů. Do toho občas Clive Owen šikanuje svojí ženu, bezdůvodně střílí do lidí a bezradně čumí na ohavnou Milu Kunis. Ve filmu je všechno vyvedeno věrně jako v 70. letech (auta, účesy, hadry, nábytek...) a tvůrci to dotáhli do takové dokonalosti, že je film dokonce i stejně blbej a nudnej, jako byly kriminálky před 40 lety. Ve filmu jsou naprosto neuvěřitelný scény, kterými scénáristi asi chtěli eskalovat napětí mezi postavami; policajt tak například účelově pošle do vazby nebezpečnýho magora a pak začne nevybíravě pronásledovat a obtěžovat jeho ženu, která ho hystericky odmítá, ale poté, co jí znásilní, se do něj zamiluje (jako ze života), na konci se všichni strašně diví, že po nich mezitím propuštěnej magor jde a chce je oddělat. Nebo scéna, v níž se čerstvě z kriminálu propuštěnej Owen nakvartýruje do bytu svýho policejního bratra a aniž by zatím stihl něco provést, dostane policejní bratr nevídanou nabídku od svýho šéfa, že buďto pošle Owena do prdele anebo poletí z práce. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Celkový nicnedění bylo tak ubíjející, že to vypadalo, že dřív vyseru dospělou žirafu než se ve filmu něco stane. Krom prachů absolutně nechápu učást takových es jako Clive a Marion, bylo to vysloveně plejtvání jejich časem. Příběh naprosto propadá ve scénaři, do příběhu se nepodařilo dostat nic jinýho než nudu, vyjma posledních dvaceti minut, to mělo trošku koule, ale dožít se toho závěru, to si chce půjčit duševní klid od tibetských mnichů. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Už úvodní scéna si mě svojí nekompromisní drsností a švihem získala. A když se objevil vynikající Clive Owen, který snad ještě nikdy nehrál lépe (z fotografií to tak poznat není, tu jeho dokonalou proměnu v nemluvného kriminálníka je třeba vidět), bylo rozhodnuto. Pokrevní bratři jsou skvělý film se zvolna plynoucím, ale rozhodně ne nudným nebo nedejbože nezajímavým příběhem, skvělými herci a výbornou atmosférou, ()

Galerie (58)

Zajímavosti (6)

  • S hlavní mužskou rolí byl od začátku spojován Mark Wahlberg. Z důvodů pracovního vytížení roli odmítl. (Conspi)
  • Mila Kunis musela kvůli své roli narozdíl od většiny ostatních filmů naopak přibrat. (R´Hell)

Reklama

Reklama