Reklama

Reklama

Sedm životů, sedm sester, jedna společná identita. Originální akční sci-fi thriller o sedmi identických sestrách, které tají svou existenci před okolním světem. Dokud jedna z nich nezmizí. Přelidněný svět roku 2073 se řídí drastickým zákonem jednoho dítěte na rodinu. Pokud úřady objeví přestupek, mladší sourozenec je nesmlouvavě odebrán. V jednom bytě se ale už třicet let skrývá a žije sedm sester. Vypadají stejně, přesto je každá jiná a každá je svá. Všechny dohromady pak mají jednu identitu pro pohyb venku, kde vystupují jako jedna osoba a žijí jeden společný oficiální život. Chodí do školy, do práce, s kolegy do baru, vztahy pouze na jednu noc. Každá ze sester chodí ven jeden den v týdnu. Pondělí vychází v pondělí, Úterý v úterý a tak dále až je řada na Neděli. Jejich systém funguje po mnoho let skvěle. Až do toho dne, kdy se Pondělí nevrátí domů. Šest zbylých sester musí opustit svůj úkryt a zjistit, co se stalo. Jakákoliv chyba je ale může prozradit a jejich život se z pevného klidného řádu mění v napínavou futuristickou akci plnou adrenalinu a nečekaných momentů. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (726)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Svižná sci-fi s několika krvavými momenty. Nečekanými... než jsem zjistil že to točil saďour Wirkola. Celková koncepce světa je fajn a padouši to zase jednou myslí dobře. Překvapivá vyústění a zvraty fungují náramně. Škoda že čím blíže jsme ke konci tím více hapruje logika. Za pár peněz ale poměrně skvělá muzika. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Wirkola to ukočíroval v mezích možností solidně, byť mít na place 7x Noomi, to zavání bolehlavem a ne že by občas to hraní do prázdna nebylo cítit. Škoda, že škrabalové Botkin a Williamson z plnotučné látky udělali takovou řídkou a nakyslou čalamádu, jejíž logické kopance musí režisér zachraňovat béčkovými výstřelky (zábavnými). Celkově to je taková bizarní směsice Equilibria, nového Total Recall s druhým nálevem z Minority Report a Potomků lidí, ke svojí škodě je to zhruba stejně inteligentní jako první jmenované. Takže logický cedník s průstřelem hlavy. Kdo neodhadne pointu hodinu dopředu, patří do cryo komory. Tohle měl napsat Andrew Niccol a čauve. Jako večerní sedativum OK. ()

Reklama

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Regulace populace aneb když má jedna ženská koule postavit se problému čelem. Téma řešící palčivou otázku současnosti - přelidnění. Originální thriller, kdy jsem obdivovala i záporačku, ale přeci jen fandíte hlavní hrdince, tedy hrdinkám :o) Noomi Rapace 7 x jinak. Nejvíc se mi líbila zrzka a génius přes počítač, to je jasný :D Celkový příběh skvělý, obdiv Noomi, zahrát tolik různých osobností (netrpí teď samomluvou?), opět jsem dostala zadek (mám nějaké štěstí na výběr filmů :D) a moře akce. Dvě hodiny utečou jak voda, kdy se nestačíte nudit, a tak dokáže odpustit i to, že celou pointu odhalíte relativně brzo :o) A jaké je tedy ponaučení? Š*kejte bezpečně! ;o) ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Nápad dobrý, ale naloženo s ním bylo trestuhodně. Celá zápletka a pointa byla stejně trapná, jako botox Glenn Closeový. Jediný, kdo to drží nad vodou, je nasazení Noomi, ale bohužel snažila se v mizerným filmu. Poslední čtvrthodina je jak ze špatný parodie, koho tyhle filmový konce jak přes kopírák ještě baví? ()

juta 

všechny recenze uživatele

Milé překvapení, ale už originální nápad zaručoval slušnou podívanou a když se spojí dobré herecké obsazení a dobrý režisér, tak to nemohlo dopadnout lépe. Děj na postavy nebere žádné ohledy, tudíž tu je drama prakticky od začátku. Po vydařených komedií, se Tommy Wirkola vydal další, dalo by se říci blockbusterovou cestou, a i zde se mu to vydařilo na jedničku. No a samozřejmě nechybí zvrat na závěr, který to celé náramně vysvětluje. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (16)

  • Název se během postprodukce změnil na Seven Sisters, ale když Netflix film koupil, byl změněn zpět na What Happened to Monday, což byl původní název filmu. (veronikajel)
  • Scenárista Max Botkin prišiel s konceptom filmu už v roku 2001, vtedy boli ale ešte súrodenci vo filme muži. Keď sa následne do projektu zapojil režisér Tommy Wirkola, pripadalo mu, že urobiť zo súrodencov ženy by pridalo na dynamike. (classic)
  • Prastrýko Willema Dafoea mal v 30. rokoch, 20. storočia podobný osud, ako jeho postava Terrence Settman. Vtedy bol opatrovníkom slávnych pätorčiat Dionnových, ktoré sa ako prvé na svete dožili dospelého veku. S ohľadom na rodinnú históriu, sa Dafoe cítil s úlohou dedka previazaný. (classic)

Reklama

Reklama