Reklama

Reklama

Paranormal Activity 4

  • USA Paranormal Activity 4 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Příběh hororu Paranormal Activity 4 volně navazuje na druhý díl, v němž démonem posedlá Katie vyvraždila rodinu své sestry s výjimkou nemluvněte Huntera, které unesla neznámo kam. Uběhlo pět let a tahle dvojice s velice pohnutou minulostí se přistěhuje na poklidné americké předměstí, které záhy poklidné být přestane. Paranormální sílu na vlastní kůži pocítí především matka s dcerou, které žijí v sousedství Katie. Po prvních nevysvětlitelných událostech instalují v domě kamery a další bezpečnostní prvky a nestačí se divit tomu, co na nich uvidí. Jenže u toho se temné síly, které se nad nimi stahují, nezastaví. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (369)

ancientone 

všechny recenze uživatele

(Po nedávnom rozčarovaní zo slovenského prítoku do žánru "found footage" , som sa nakoniec rozhodol ísť aj do tohoto domu) Nemám rád pozliepané žuvačkové "žvatlance". A PARANORMAL ACTIVITY 4 mi taký "žvatlanec" presne pripomína. Prvý diel série považujem za čisto priemernú záležitosť a zbytočne nafúknutú tmavú bublinu, 2. a 3. som nevidel, až teraz som sa dostal rovno k aktuálnej štvorke. Aktuálnosťou je predvídateľné zlepovanie typických hororových klišé, čo by vôbec nevadilo, keby sa dali hodnotiť ako fungujúce elementy tvoriace pevný celok (viz. ZLO, REC) - celý film vyznieva ako absolútne zbytočný nemotorný pokus o strašenie pomocou skoro zakaždým zlyhávajúcich rutinných postupov (to "najlepšie" je obsiahnuté v traileroch). Ako som už spomenul, z predchádzajúcich troch dielov som videl len jeden, tak nemôžem posúdiť, koľko "kvalít" trojky malo možnosť pomaly vyprchávať v štvorke, ale veľa ich najskôr aj tak nebolo. Počas sčitovania všetkých faktov zisťujem, že úplne postačí podať to touto formou - NEZÁŽIVNÉ. Na výsosť nepotrebné skúšanie predlžovania života filmového organizmu nachádzajúceho sa v klinickej smrti. (Sklamaný nie som, len sa mi potvrdila pravdivosť intuície) ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Paranormal Activity je filmová série s napínavými scénami, neviditelným démonem co umí nastolit děsivou atmosféru pro diváka skrz hlavní postavy a příběh, který má vysvětlovat proč se to děje. .. Ale čtvrtým dílem se P.A. stává jen nudným dílem do počtu, který nevysvětluje nic, děsivou atmosféru postrádá až do posledních cca. patnácti minut ve kterých je už ale divák stejnak znuděný, díky nedokázání nastolení dvou věcí -napínavé atmosféry- a -sympatiím k hlavním postavám- + naprostý závěr je jak z jiného filmu. .. Jednoduše řečeno, tohle je ten zlom u P.A. kdy se už tahle značka živí jen jménem. .... HODNOCENÍ: 20% (1*) ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $5miliónovTržby USA $53,921,300Tržby Celosvetovo $142,793,842Tržby za predaj Blu-ray v USA $2,062,516 //počet predaných kusov 97,625Tržby za predaj DVD v USA $8,525,008 //počet predaných kusov 492,822║ čistá amatérčina ostane len amatérčinou, nechápem význam tejto prázdnej statickej série, jedine v tom že by to chcelo prekonať zívačkový Twilight /20%/ ()

tron 

všechny recenze uživatele

Filmu sa darí v niekoľkých scénach budovať strašidelnú atmosféru a napätie. Potešil ma tiež záver, aj keď je mi jasné, že sa v tom tvorcovia začínajú strácať a zamotávať, ak k tomu mimochodom náhodou nedošlo už v dvojke. Dosť výrazne som sa nudil a preto dávam 40%. Tak málo som doteraz ešte žiadnemu dielu tejto ságy nedal. Ale inak to vlastne bolo celkom fajn a potešila tiež sexi tínedžerka v titulnej úlohe. ()

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Jednou jsem na starou, vytřepanou Sonku s pěkně jetou páskou natáčel fakanům Vánoční besídku ve školce. Zpočátku vše probíhalo naprosto korektně. Děti žvatlaly infantilní, sračkoidní básničky, u kterých jim v jednom kuse vypadával text a falešně vyly liturgické megahity promrzlých křestanských kamelotů jako "Nesem vám noviny" za doprovodu rozladěného klavíru, u něhož se dvěma prsty potila učitelka, která znala hudebku pouze z vyprávění. Za zády se mi pyšně roztékali hrdí rodiče z toho, že jejich ratolest, co si sice pořád v šatně obléká kalhoty přes hlavu, už skoro umí přes vyviklané jedničky vyšišlat "Kočka leze dírou" a hlasitě plácali po každé pičovině. Prostě normálka. A pak se to stalo!!! Po hodině a půl recitačního martýria, přesně v momentě, kdy jsem se snažil švenknout na vyvinutý výstřih pětadvacetileté učitelky, abych měl taky nějakou tu trochu rozptýlení, až to budu po desáté pouštět rozplývající se tchýni, zachytil objektiv za oknem racionálně nevysvětlitelnou šmouhu, která strašně připomínala škaredého padesátníka v šedém baloňáku a s přehazovačkou, jemuž se podivně třepalo pravé rameno a olizoval z venku sklo. Nechal jsem okamžitě kozy kozama a snažil se přinutit léty utahaný zoom přibližovat, když v tom mi, jak na sviňu, kamera škodolibě oznámila Battery Low a pašla v pizdu. A to jsem ji před tím celou noc nabíjel, kurvu! Zvedl jsem unavené oko od hledáčku, vyzoomoval zornice na okno a můžu vám na holý, povislý pupík odpřisáhnout, že tam žádný chlap nebyl! Jelikož mám paravýcvik, pravidelně jím paraořechy, mám specifické paradigma, miluju paraboly, po jídle používám páratko a s ničím se moc nepárám, ihned mi došlo, že jsem byl svědkem paranormálního jevu! Abych si byl stoprocentně jistý, vyběhl jsem ven, a představte si, ve sněhu pod oknem nebyly vůbec žádné stopy, jen na zdi, asi tak metr od země ulpíval chuchvalec podivné, bílé hmoty. Tutově ektoplasma!! Taky vás z toho mrazí jako mě?? Myslím, že je to jasný důkaz toho, že se ty věci mezi nebem a zemí opravdu dějí a já to mám na kameře, heč!! Ještě včera v noci jsem to vyštrachal, nastříhal do toho trochu dalších domácích videí, abych to trendy zpestřil i nějakým tím erotickým děsem a poslal to mailem do Paramountu s pracovním názvem Abnormal Passivity 5. Samozřejmě pod pseudonymem Persil Verbalstein kvůli košer protekci. No, máte se prostě na co těšit! Jakmile si v ČSOB založím valutové konto a příjdou prachy, vzdám se svých práv a počítám, že premiéra by mohla být 1.1.2013. Doufám, že mi HOMO uspořádá projekci! Až do teďka se mi točí hlava z toho nevěřícného kroucení nad tím, s čím vším je schopen kdejaký amatérský kokot v šoubuznysu prorazit a mentálové vypružit dvě kila za lupen v Cinestaru! ()

Galerie (19)

Zajímavosti (22)

  • Vizuální efekty a animaci dělala společnost Industrial Light & Magic založená Georgem Lucasem, která se postarala např. o efekty k filmu Avatar (2009) nebo k filmům ze sérií Piráti z Karibiku, Iron Man nebo Transformers. (Freakyy)
  • Tržby ze severoamerických kin činily 53,9 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 142,8 mil. (NIRO)
  • Přibližně první dvě minuty filmu, ve kterých je mimo jiné scéna z filmu Paranormal Activity (2007), kdy je proti kameře vymrštěno zakrvácené tělo ženy, byly omylem promítány v kině Cineworld v Nottinghamu, kam několik desítek dětí s rodiči přišlo na film Madagaskar 3 (2012). Kino se návštěvníkům omluvilo, vrátilo jim vstupné a darovalo volné lístky na další promítání. (JoranProvenzano)

Reklama

Reklama