Reklama

Reklama

Lukostřelci

  • Jižní Korea Choejongbyeongki hwal (více)
Trailer

Zrodila se legenda. Akční historický velkofilm s propracovanými bojovými scénami. Za válečných let druhé invaze Mandžuů do Koreje roku 1636 se Nam-Yi a jeho malá sestra Ja-In stanou svědky popravy svého otce a sami jen náhodou uniknou smrti. Když oba vyrostou, z Nam-Yi je skvělý lukostřelec a Ja-In se chystá na svatbu. Uprostřed obřadu je ale napadne horda nájezdníků a Ja-In je unesena přímo ze své svatby. Mandžuové ji prodají knížeti Dorgonovi, v jehož službách je jeden z nejlepších střelců, velitel a elitní bojovník Jyu Shin-Ta. S ním a jeho vojskem se bude muset Nam-Yi utkat, bude-li chtít sestru zachránit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (158)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pokud chcete vidět nějaký asijský velkofilm, můžeme říct až historický epos, tak Lukostřelci určitě stojí za to. Po technické stránce se jedná o naprosto úžasný kousek, který možná nelpí na přesné lukostřelecké technice, ale všechno tu vypadá efektivně, akčně a děsně zábavně. Horší už je to ale s historickým podtextem a samotným příběhem. Příběh samotný by nebyl úplně složitý, ale určité momenty v rámci historie Korejského poloostrova nejsou jednoznačné a tak jsem se po historické stránce dost ztrácel. K tomu se tu Korejci trošičku našli v efektivnosti a přelátavosti a la čínský velkofilm, a tak tu tamní lukostřelci působí místy víc jak nadlidi, než jako obstojní válečníci. Pořád ale slušný kousek. Nadšenci určitě zaplesají, ostatní budou spokojeni. ()

Trustme 

všechny recenze uživatele

Lukostřelecky zaměřených filmů mnoho neexistuje. Pokud beru luk jako zásadní zbraň hlavních postav, kterou mezi sebou bojují, tak kromě nějakých indiánek , pralesně domorodých dobrodružných filmů či hrdinské asijské vizuální podívané, tato zbraň v kinematografii nedominuje. Přitom střelba z luku je tolik fotogenická a zvukomalebná. War of the Arrows je film, který všechnu tu smrtelnou krásu i umění lukostřelby přináší v plné síle. To praskání tětivy, pnutí materiálu těla luku, zurčení šípu vzduchem a následný zásah. Zde luky, resp. lukostřelci disponují opravdu razantní silou (průstřely dvou těl ve zbroji jedním šípem, ústřel kusu skály, šípy takřka durch stromem). Přesto se tu neodehrávají nijaké komiksové přeháňky a postavy a jejich konání je uvěřitelné (mají strach, chybují, krvácí, jsou vyčerpáni). Začátek filmu odčiní režie své povinnosti k tradičnímu koloritu asijských příběhů - rodina, tradice, přátelství - a pak už nastává podívaná, která nedá vydechnout. Fantasticky nasnímaná akce pomsty, útěku a soubojů v lesích, skalách. Divák jako by utíkal zároveň s postavami bojovníků. Kamery zde opravdu geniálním způsobem napomáhají tomu, že se přenášíme mezi tu adrenalinovou smršť. K tomu všemu je namixován prostorově zvuk tak, že jsem několikrát uhýbal před nečekaným letícím šípem. Už tak rychlý spád ještě umocňuje vynikající hudba. Tyhle rychlé šípy se prostě povedly. ...Nam-Yi natahuje tětivu, vnímá sílu větru, soustředí se na tuhle střelu a posílá svůj šíp, který jednomu zachrání život a druhého usmrtí... ()

Reklama

Dreadd 

všechny recenze uživatele

Pokud přetrpíte příšernou korejskou digitální bestii, která byla totálním šlápnutím vedle, přežijete pár nelogičností a zmatený začátek, máte rádi svištění šípů a věříte, že tím šípem lze na dost velkou vzdálenost přetnout tětivu, může být pro vás Válka šípů solidní jednohubka. Výhodou může být pro diváka ze zdejších končin fakt, že tu málokdo zná dějiny Mandžuska a tak i kdyby byl celý film naprosto historicky mimo, nikdo to nepozná. Kdekdo však pozná, že na čtvrtkilový šíp by byla potřeba spíš menší balista než obyčejný luk, aby doletěl tak daleko. Úplně by stačilo, kdyby film disponoval stopáží kolem 90 minut, oprostil by se od zbytečných politicko-kulturních námětů, neměl ty rádoby ohromující blbosti (protože obyčejné šípy jsou naprosto dostačující) a soustředil se hlavně na luční a šípovou akci. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Znova Kórejci, znova skvele...Menej známy, ale skvelý film, ktorému na csfd opäť chýba trailer. Úvod výborný, potom prichádza menší útlm, chvíľu trvá kým film naberie tempo, ale po prepade osady prichádza poriadne oživenie. Šípy lietajú jedna radosť a naháňačky po lesoch sú miestami priam adrenalínové. Mám rád film, kde lukostrelci dostávajú priestor a tu je im venovaný takmer celý film. Je asi nemožné nespomenúť si v súvislosti s týmto filmom na veľmi podobne ladené Gibsonovo Apocalypto, až na to, že tam šípy nelietali. Scéna s tigrom ma potešila, ale úroveň trikov mohla byť lepšia. Digitálny tiger sa veľmi nevydaril. Ostatné triky i akčné scény boli výborné a keď sa zvykne hovoriť, že akčný film je tak dobrý, ako dobrý je záporák, tak tu bol výborný. Akurát som sa nedozvedel ako vyrobiť tak kvalitný luk a šíp, ktorý preletí skrz smradľavých Mandžuov...80%. ()

bararich8 

všechny recenze uživatele

Tleskám, tleskám, po možná trochu slabším začátku (ale stále nad průměrem) se to skvěle rozjede a střídá se "relax" tempo (rozuměj: nikdo neumírá) s výborně zpracovanými akčními scénami. Vše to skvěle vypadá a zní a tak 2 hodinka uteče celkem rychle a hlavně příjemně. Mínus akorát za toho CGI tygříka, na druhou stranu to však bohatě vyvažuje doslova krásný konec. Možná trochu nadhodnocených 5* Korea opět válí! ()

Galerie (44)

Reklama

Reklama