Reklama

Reklama

Lukostřelci

  • Jižní Korea Choejongbyeongki hwal (více)
Trailer

Zrodila se legenda. Akční historický velkofilm s propracovanými bojovými scénami. Za válečných let druhé invaze Mandžuů do Koreje roku 1636 se Nam-Yi a jeho malá sestra Ja-In stanou svědky popravy svého otce a sami jen náhodou uniknou smrti. Když oba vyrostou, z Nam-Yi je skvělý lukostřelec a Ja-In se chystá na svatbu. Uprostřed obřadu je ale napadne horda nájezdníků a Ja-In je unesena přímo ze své svatby. Mandžuové ji prodají knížeti Dorgonovi, v jehož službách je jeden z nejlepších střelců, velitel a elitní bojovník Jyu Shin-Ta. S ním a jeho vojskem se bude muset Nam-Yi utkat, bude-li chtít sestru zachránit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (158)

Torako.chan 

všechny recenze uživatele

A jsem tu zas..již podruhé setkání s prodanými joseonskými obyvateli za poslední měsíc..možná dva, velmi zajímavé. Ovšem oproti komediálnímu Seondal, který byl skvělá čumenda pro holky i povedená zábava pro obě pohlaví, je toto perla. Začíná se sice vlažně, ale po svatbě polehounku snímek nabírá na akčnosti a vyvrcholí věru dramatickou honičkou, při které jsem měla málem oči až na obrazovce. Menším zklamáním byl tygr. Ani ne tak on jako jeho zasazení do filmu. Ve finále mi to bylo stejně putna, jelikož v dalších pár minutách byl tento prohřešek zapomenut. Určitě to tomu ubralo, kdyby se na tom řádně zapracovalo bylo by to naprosto skvělé, takhle je to jen skvělé. ()

Ozo 

všechny recenze uživatele

Historický akční film na korejský způsob. Sice je v něm spousta nelogičností, které kolikrát vysloveně bijí do očí - viz v komentáři uživatele Beastmaster4 zmiňovaný renonc se psy nebo nezabití nepřítele ve chvíli, kdy ho lze zabít a vyhnout se tak pozdějším problémům. Také mne dost vadila scéna s tygrem, ale co už, jedná se o korejský film a na takovéhle výstřelky bych si už mohl zvyknout. Každopádně, jde o velmi dobrý film volně inspirovaný korejskou historií. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: CJ Entertainment // Počet premietajúcich kín v USA: 16 // Otvárací Víkend USA: $24,041 // Už veľmi dávno som nevidel vojnový historický film zameraný na lukostreľbu a musím uznať, že Han-min Kim a Hae-Il Park sa predviedli v naozaj slušnom svetle. Od 40 minúty sa film dostava do nepretržitej akčnej naháňačky, pri ktorej 122 minútová stopáž úplne stráca význam, pretože film vtiahne diváka do deja skôr, ako si to vôbec sám uvedomí....... 80% ()

Trustme 

všechny recenze uživatele

Lukostřelecky zaměřených filmů mnoho neexistuje. Pokud beru luk jako zásadní zbraň hlavních postav, kterou mezi sebou bojují, tak kromě nějakých indiánek , pralesně domorodých dobrodružných filmů či hrdinské asijské vizuální podívané, tato zbraň v kinematografii nedominuje. Přitom střelba z luku je tolik fotogenická a zvukomalebná. War of the Arrows je film, který všechnu tu smrtelnou krásu i umění lukostřelby přináší v plné síle. To praskání tětivy, pnutí materiálu těla luku, zurčení šípu vzduchem a následný zásah. Zde luky, resp. lukostřelci disponují opravdu razantní silou (průstřely dvou těl ve zbroji jedním šípem, ústřel kusu skály, šípy takřka durch stromem). Přesto se tu neodehrávají nijaké komiksové přeháňky a postavy a jejich konání je uvěřitelné (mají strach, chybují, krvácí, jsou vyčerpáni). Začátek filmu odčiní režie své povinnosti k tradičnímu koloritu asijských příběhů - rodina, tradice, přátelství - a pak už nastává podívaná, která nedá vydechnout. Fantasticky nasnímaná akce pomsty, útěku a soubojů v lesích, skalách. Divák jako by utíkal zároveň s postavami bojovníků. Kamery zde opravdu geniálním způsobem napomáhají tomu, že se přenášíme mezi tu adrenalinovou smršť. K tomu všemu je namixován prostorově zvuk tak, že jsem několikrát uhýbal před nečekaným letícím šípem. Už tak rychlý spád ještě umocňuje vynikající hudba. Tyhle rychlé šípy se prostě povedly. ...Nam-Yi natahuje tětivu, vnímá sílu větru, soustředí se na tuhle střelu a posílá svůj šíp, který jednomu zachrání život a druhého usmrtí... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pokud chcete vidět nějaký asijský velkofilm, můžeme říct až historický epos, tak Lukostřelci určitě stojí za to. Po technické stránce se jedná o naprosto úžasný kousek, který možná nelpí na přesné lukostřelecké technice, ale všechno tu vypadá efektivně, akčně a děsně zábavně. Horší už je to ale s historickým podtextem a samotným příběhem. Příběh samotný by nebyl úplně složitý, ale určité momenty v rámci historie Korejského poloostrova nejsou jednoznačné a tak jsem se po historické stránce dost ztrácel. K tomu se tu Korejci trošičku našli v efektivnosti a přelátavosti a la čínský velkofilm, a tak tu tamní lukostřelci působí místy víc jak nadlidi, než jako obstojní válečníci. Pořád ale slušný kousek. Nadšenci určitě zaplesají, ostatní budou spokojeni. ()

Galerie (44)

Reklama

Reklama