Reklama

Reklama

VOD (1)

Patnáctiletý Jay Moriarty zjistí, že legendární Mavericks, jedna z největších mořských vln na světě, skutečně existuje a nachází se jen kousek od jeho domova v Santa Cruz. Jeho snem je vlnu zdolat. Je ochotný tomu obětovat volný čas i školu. Po dlouhém přemlouvání přesvědčí místní legendu Rickyho Hestona, aby ho začal trénovat. Ten už po prvních hodinách výcviku pochopí, že v Jayovi je skrytý obrovský potenciál. Mezi Jayem a Rickym se postupně vytváří neobyčejné přátelství. Aby Jay dokázal pokořit Mavericks, musí nejdříve absolvovat tvrdou fyzickou i psychickou přípravu. Pak se může i on stát legendou pro další generace surfařů… (TV Nova)

(více)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (266)

castor 

všechny recenze uživatele

Věci se tu dějí tak nějak mimochodem (blondýna si najednou uvědomí, kdo je ten pravý), některé pasáže jsou nevysvětlené a přicházejí zčistajasna (proč Frosty hledá obtížně cestu k dceři, matčina mrtvice) a zase je to proložené přetlakem rodinných bolístek, které jsme už viděli mnohokrát – a lépe. Naštěstí tohle drama není jen další sportovní (v tomto případě surfařskou) limonádou, kterak jeden kudrnáč pokoří obří vlny považované za mýtus. Než k tomu však doklopýtáme, sledujeme, jak pomáhá matce, zachraňuje přátelství, balí holku a otlapkává se se svým mentorem, který ho původně trénovat vůbec nechtěl (ať tam máme i nějaký ten konflikt). Prostě tvůrci na to jdou naprosto osvědčenou cestou, ne vždy je to na škodu, nicméně je to předzvěst toho, že se k téhle látce málokterý divák bude chtít vrátit!! ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Tady nebylo opět co řešit. Film založený na reálných událostech, navíc ze sportovního prostředí, je vždy něco, co si velice rád užiju. Opět jsem byl nadšený, protože sledovat něčí cestu za úspěchem, mně baví a ještě jsem snad neviděl film z tohoto žánru, který by dostal jako moje hodnocení odpad. Škoda toho, že život umí nastavovat i svoji odvrácenou tvář a konec nebyl moc veselý. Ale i to je život a proto je třeba ho i tak brát. ()

Reklama

Wysch 

všechny recenze uživatele

Absolutně netknutej příběhem Jaye Moriartyho jsem se podíval spíš na novýho Butlera v rudých číslech. Jaký zklamání bylo, že jediný, co bylo na příběhu hezký, je to, že to bylo jakože podle skutečných událostí. Když už bych si totiž tak nějak jako vybral příběh nějakýho člověka a byl by to příběh ne celoživotní, ale jednalo by se jen o nějakou etapu jeho života, buď bych jeho smutnou smrt ignoroval, nebo bych ji třeba jen zmínil v titulkách. Ten filmovej konec je prostě zazděnej, zbytečně hrající na city a přitom žádný emoce nevyvolávající. Obecně pak platí, že emoce z filmu nestříkaj tolik, jako ta slaná voda, ale zase to není ani žádný suchopárno. Po řemeslný stránce si dovolím tvrdit, že se jedná jen o průměrnej film, což absolutně hraje do karet tomu průměrnýmu filozofování. Tak. ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem chtěl opravdu vidět, nějak mě to k němu táhlo. Ani nevím proč, možná se podívat zase na film kde se surfuje a navíc Gerarda Butlera už jsem dloho nikde neviděl! Chasing Mavericks se mi líbil, bylo to natočené podle skutečnosti, takže chápu, že byly stanoveny mantinely a nemohl si film dělat co chtěl, aby to všechno vypadalo více cool, jak bychom si nejspíše přáli. Na jednu stranu je to určitě dobře, nadruhou stranu je to také určitě škoda. Ale přesto se dá přenést bez větších obtíží. Možná jediné, co mi na snímku trochu mrzí, že i když ho sledujete celkem v napětí, tak na Vás nikdy nedýchne taková ta atmosféra, která by s Vámi pohnula. Proto nakonec hodnotím třemi *** ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Treba uznať, že išlo o príjemný motivačný príbeh o jednom mladom fanatikovi do surfovania. Po dramatickej stránke som však čakal niečo viac, niečo čo viac zaujme a chytí za srdce. Možno to je tým, že o surfovaní viem holý prd, ale určite nie len kvôli tomu. Napríklad aj herecké výkony mohli byť trochu presvedčivejšie, hlavne u toho mladíka. Lepší priemer. 65/100 ()

Galerie (26)

Zajímavosti (9)

  • Výroba a autorizovaná distribúcia filmu podporili viac ako 14 000 pracovných miest. (Laslo)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach v americkom štáte Kalifornia. (MikaelSVK)

Související novinky

Zemřel režisér Michael Apted

Zemřel režisér Michael Apted

09.01.2021

Ve věku 79 let zemřel britský režisér a producent Michael Apted. Rodák z hrabství Buckinghamshire započal svou kariéru v televizi, brzy se však proslavil sérií časosběrných dokumentárních filmů „Up“… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno