Reklama

Reklama

Caesar je šimpanz, se kterým jsme se seznámili před třemi lety ve velmi úspěšném filmu Zrození planety opic. Tehdy právě on, jako první z lidoopů, získal mimořádně vysokou inteligenci a to kvůli pokusům s ještě neschváleným lékem na Alzheimerovu nemoc. Chytrý lidoop se stal senzací, ale zároveň předznamenal zásadní revizi pohledu na to, kdo je skutečným pánem tvorstva. Příběh Úsvitu planety opic začíná deset let poté, co se Caesar se smečkou dalších uprchlých lidoopů ukryl v hlubokých lesích poblíž San Francisca. Lidstvo v mezidobí prakticky zdecimoval agresivní virus, jehož první příznaky se objevily na konci prvního dílu. Těm, kteří virovou pandemii přežili, navíc hroutící se svět stavěl do cesty další nečekané překážky. Území uvolněné lidmi postupně obsadil národ geneticky pozměněných lidoopů, v jejichž čele stojí právě Caesar. Síla a schopnosti Ceasarova království narůstají, postupně vzniká nová civilizace řídící se novými zákony a pravidly; civilizace, která si dokáže představit Zemi bez lidí. Planetu opic. Lidé, kteří přežili, se snaží narůstající opičí dominanci narušit a vrátit se na vrchol evolučního žebříčku. Začíná boj o moc, boj o to, kdo bude vládnoucím živočišným druhem na Zemi. Obě strany sice dosáhnou křehkého příměří, ale jen nakrátko. Napětí mezi lidskou a lidoopí komunitou narůstá, sílí i boj o moc uvnitř obou skupin. Tohle napětí může vyřešit jen fatální střet, po němž bude zcela nezpochybnitelné, kdo se stal vládcem planety Země. (Cinemart)

(více)

Diskuze

Dragovit

Dragovit (hodnocení, recenze)

Mám opice docela rád, možná právě kvůli podobnosti s lidmi, ale tyhle opice, co mi připomínají spíše lidi po lobotomii, mi teda nic moc neříkají. Opice jsou příliš digitální a tvůrci se pro svou animaci neobtěžovali nasnímat skutečné opičí pohyby a tváře, takže fyzika a realističnost šly úplně stranou a jakýkoli opičí pohyb nebo grimasa působí ve filmu dost nereálně a nevěrohodně. Také v některých záběrech je opičí srst jakoby rozmazaná a zjednodušená. Je to věc docela zásadní, když vezmu v potaz, že většinu filmu zabírají právě záběry na digitální opice a na Caesara, jehož tvář má po celou dobu stále stejný "vzdorovitý" výraz. :-)))

A pak tu jsou ještě lidé s tím svým sentimentálním humanismem neubližovat ani mouše, i když opice mají napřažené pazoury k útoku, tak jim tihle človíčci domlouvají, že válku nechtějí a že to lze vyřešit jinak a že by opičky měli taky dostat šanci, hahaha, to je teda prča. Až budou třeba muslimové na nás mířit svými kalašnikovi a pod zadkem budeme mít tunu nálože, tak jim taky řekneme: Vy nechcete válku, lze to vyřešit jinak... a po krátkém odmlčení bude následovat nemilosrdné "bum" a Soumrak planety slabochů. :-)))

na příspěvěk reagoval Deratizer, Gladiator15, MontyBrogan, GigaPudding, feryk

Lefty86

Lefty86 (hodnocení, recenze)

Zrození je bomba, snad Úsvit dopadne podobně!!!! Podle trailerů nevypadá že by to odflákli

kRenzik

kRenzik (hodnocení, recenze)

No Usvit to ma kazdopadne tezsi nez Zrozeni. Jelikoz u Zrozeni vetsina cekala pruser ale ona naopak prekvapila. A u Usvitu ted vsichni zase cekaj velkou pecku a ...

FaceMan

FaceMan (hodnocení, recenze)

Purity1711

Dúfam že to vysvetlia, a dúfam že sa to vyrovná jednotke pretože tá nastavila latku hodne vysoko aspoň podľa môjho názoru

Purity1711

Purity1711 (hodnocení, recenze)

FaceMan

Podľa obsahu ubehlo 10 rokov od epidémie, zrejme to neprežil, možno to vysvetlia, nové postavy dostanú priestor .... uvidíme ...

na příspěvěk reagoval FaceMan

Michalek

Michalek (hodnocení, recenze)

mohl tam přijít franco ,pokusit se mu to aspoň rozmluvit ,jen jako mini roli

koxin

koxin (hodnocení, recenze)

Má někdo nějaké informace o tom, zda se počítá s třetím dílem, případně dalšími? Mě tohle přijde soudě dle traileru jako taková ta typická "dvojka" v nějaké trilogii. Jednička to nakousla, a dvojka s trojkou táhnou za jeden příběh. Nevíte?

na příspěvěk reagoval Žralok

Aluminium

Aluminium (hodnocení, recenze)

Mám taký pocit, že zase budem revať jak decko. Len aby to dosiahlo kvality jednotky.

na příspěvěk reagoval FaceMan

jedenzdvoch

jedenzdvoch (hodnocení, recenze)

Queb , GAZ789

20 rokov by už bolo dosť ale 20 to by sa ešte dalo aj keď mohli ho nejak na make-upovať a nech si zahrá malú rolu nejakú a nie takto ho úplne vyškrtnúť :/ 

na příspěvěk reagoval janci351

Eržik

Eržik (hodnocení, recenze)

Hawaj

Mě jsi nijak nezklamal :-) Je mi úplně jedno jak se jmenují a měřit je taky nebudu. Až se tam dostanu, tak si o tom vše zjistím na místě. A v údajně nejstarším pralese na světě jsem byl a ten je v Austrálii poblíž Cairns, Daintree, ale to je zase deštný prales, takže jistě jiné stromy, moc se v tom nevyznám, ale kochám se tím stejně.

Allien.9

Allien.9 (hodnocení, recenze)

Hawaj

Sorry, kámo, ale nejvyšší strom světa je Sequoia sempervirens (tudíž sekvoj vždyzelená), která roste v tebou níže zmiňovaném Redwoodu. A nejširší nejsou ani náhodou.;-)

Hawaj

Hawaj (hodnocení, recenze)

Eržik

Musím tě zklamat to není sekvojový prales ale redwood prales. Redwoody jsou nejvysší stromy na světě, nepamatuju se esli to bylo 135 či 154m, ale když u něj človek v lese stojí tak mu to ani nepřijde. Stál jsem u něj. Sekvoje sou zase nejstarší (skoro) a nejtlustší a maj olbřimí jehličí.

na příspěvěk reagoval Allien.9, Eržik

Allien.9

Allien.9 (hodnocení, recenze)

Queb

Nope. Je to úplně jiná postava, nehledě na to, že si Caesar v jedné ze scén pouští kamerový záznam Willa (Franca) z prvního dílu - jak ho učil znakovat. Řekla bych, že Willa zabil virus (nebo možná rozzuřený dav, bůh ví), snad to tam bude nějak zmíněno. Flashback by byl fajn, ale nedoufám v něj.:-/
Jo a na YouTube je s titulkama, ale jiný. Jinak sestříhaný, s jinou hudbou a několika novými záběry.;-)

Queb

Queb (hodnocení, recenze)

tak jsem si ten trailer pustil ještě jednou.... víceméně tomu co tam říkají nějak tak rozumím, ale přece, nejni to už někde na netu s CZ titulkama...?

a takovej menší dotaz.... ten člověk, co je tam v záběrech v čase 1:50 a pak v záběru 2:12, jak se tam s Caesarem spojí jakoby hlavama-čelama, to samý gesto s ním dělal tuším James Franco ve Zrození né...?!? nemohl by ten člověk bejt právě jakoby postava Franka ze Zrození... čily postava Will Rodman...

na příspěvěk reagoval Allien.9

Helo

Helo (hodnocení, recenze)

Eržik

taky si zacpávám uši a otáčím se, když předemnou někdo spoileruje třeba GoT nebo epizody jiných seriálů, který jsem ještě neviděl... taky to asi vypadá docela kominicky... :D

Eržik

Eržik (hodnocení, recenze)

Na trailery k filmům, na které se velice těším, se zásadně nedívám (což je v kině, kde jsem častěji než v sámošce, docela složité a asi i komikcé, když u upoutávek buď jen zavřu oči nebo se celý otáčím a zacpávám si uši :-) ) Takže jsem neviděl ani tenhle. Ale původní prequelovský film je jeden z mých nejoblíbenějších vůbec, takže se hodně těším. Caesar je pro mě jedna z nejzajímavějších postav filmového plátna, no a Sekvojový les za San Frenciscem je rozhodně jedno z míst kam se chci podívat. To jen abych se taky vyjádřil byť ne na základě traileru.

na příspěvěk reagoval Helo, Hawaj

sniper18

sniper18 (hodnocení, recenze)

Posledný trailer až prekvapivo dobrý, už ani trochu nepochybujem o tom, že to bude lepšie, než Zrodenie. 

Allien.9

Allien.9 (hodnocení, recenze)

"Zrození planety opic" byl (možná) film roku, takže jestli tohle (trailer? wow!!!) podělají, tak mě klepne a budu tvůrce chodit každou noc strašit. :-)

Související novinky

Světová premiéra hudby z Jurského světa

Světová premiéra hudby z Jurského světa

25.01.2016

Americký skladatel Michael Giacchino, držitel Oscara za hudbu k filmu Vzhůru do oblak, chystá pro pražské publikum koncert pod názvem „Hudba Hollywoodu: Michael Giacchino in Concert". V neděli 7.… (více)

Kdo svede Válku o planetu opic?

Kdo svede Válku o planetu opic?

26.08.2015

Když v roce 2011 ožila filmová série o Planetě opic, jen málokdo od ní čekal takový kritický a komerční úspěch. Zrození planety opic vydělalo 481 milionů dolarů, Úsvit planety opic pak dosáhl až na… (více)

Oscary 2015 - výsledky

Oscary 2015 - výsledky

23.02.2015

Oscarová plichta. Víceméně. Americká akademie umění a věd vybrala nejlepší film minulého roku a je jím Birdman mexického režiséra Alejandra Gonzáleze Iñárritu. Birdman získal celkem čtyři sošky,… (více)

Oscarové nominace 2015

Oscarové nominace 2015

15.01.2015

Oscarové nominace jsou na světě. Letošní 87. ročník bude především duelem Grandhotelu Budapešť a Birdmana, jež čeká zápolení o devět sošek. Osm si jich může odnést Kód Enigmy, šest Chlapectví nebo… (více)

Reklama

Reklama