Reklama

Reklama

Jersey Boys

  • USA Jersey Boys (více)
Trailer 1
Hudební / Životopisný / Drama
USA, 2014, 134 min (Alternativní 129 min)

Obsahy(1)

Z dílny režiséra Clinta Eastwooda přichází příběh čtveřice mladíků z chudinské čtvrti New Jersey, kteří společně stvořili hudební ikonu 60. let, rockovou skupinu Frankie Valli and The Four Seasons. Jejich pokusy a úspěchy doprovází hity, které formovaly celou generaci: „Sherry", „Big Girls Don't Cry", „Walk Like a Man", „Dawn", „Rag Doll", „Bye Bye Baby" a mnoho dalších. John Lloyd Young (znovu coby frontman skupiny Frankie Valli, za jehož portrét si už dříve odnesl ocenění Tony®), Erich Bergen (skladatel Bob Gaudio), Michael Lomenda (Nick Massi) a Vincent Piazza (Tommy DeVito) jako The Four Seasons a Christopher Walken v roli gangstera Gypa DeCarla. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (108)

Icefist 

všechny recenze uživatele

Neni to pecka, ale ani propadák. Bohatá stopáž příjemně uplyne, ale že byste si hned do deníčku plánovali opětovné shlédnutí, to ne. Po hudební stránce samozřejmě není co zkazit, herecky také zvládnuto, příběh neurazí, ale tak nějak tomu chybí něco navíc. 60 % Oblíbená část- naložení sejfu do kufru auta ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Hudební životopis Jersey Boys se hraje úspěšně od newoyrské Broadwaye po londýnský Wets End. Vypráví příběh legendární skupiny The Four Seasons a jejího lídra Frankieho Valliho; společně se z ulice vypracovali ke hvězdné slávě díky hitům Sherry, Big Girls Dont Cry nebo Oh, What a Night. Hlavní roli si ponechal John Lloyd Young, který už za jevištní výkon v roli Valliho, "malého kluka s velkým falzetem", získal několik cen včetně výroční divadelní trofejí Tony. Z hvězdných jmen teď završil obsazení oscarový herec Christopher Walken; představuje gangstera jménem Angelo "Gyp" DeCarlo, který měl v úspěšné kariéře skupiny klíčovou roli, ale držel muzikanty stranou podsvětí. ()

Reklama

necisty 

všechny recenze uživatele

Bohužel se tentokrát Clint netrefil tématem, moc mě to nebavilo a zpěv v podaní frontmana s buzna hlasem tomu moc nepřidával. Co bych za něj asi kdekdo jinak dal, ale není to můj šálek kávy. Na druhou stranu to vypadá jako na náročný projekt jak časově, tak i finančně, a v celku to do sebe tak nějak zapadá, takže přimhouřím oko. ... Manželství je, když se holíte a vedle manželka kadí a stříhá si nehty. ... SA ()

venison 

všechny recenze uživatele

O každém hudebním velikánovi musí jednou vzniknout životopisný hudební film a jsem ráda, že se toho o Frankie Vallim ujal zrovna Clint Eastwood. Film "Jersey Boys" citlivou a přívětivou formou zachycuje bahenní začátky, pomalý vzestup, raketovou kariéru a silný úpadek jedné chlapecké skupiny, ze které je dnes legenda a málokdo zná jejich písně.. Sice Frankie Valli není z mých nejoblíbenějších hlasů (mám raději hloubky než výšky), ale jeho písně jsou opravdu neuvěřitelně chytlavé a ve filmu skvěle zapadají do děje, že jsem rozhodně dvouhodinové zábavy nelitovala.. Režii bych asi nic vytknout nemohla, ale ten film postrádá nějaký větší náboj.. Asi je to scénářem, možná hereckým obsazením, ale ta dramatická část zde nebyla cítit, jak by si kluci zasloužili.. Vynikající epizodní rolička skvělého Christophera Walkena.. PS: od "Pomády" jsem neviděla takhle skvěle zakončený hudební film :-) Dávám 3*, ale jsou to spíše skoro 4* :-) ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Výborná biografie výborné hudební skupiny, kterou Clint Eastwood natočil jako... Gangsterku? Ano, přesně tak. Skvělé herecké výkony, typicky precizní režie "nezúčastněného pozorovatele" s několika senzačními nápady (jízda kolem oken hudebního vydavatelství), věrohodná retro atmosféra s lehce vyšisovanými barvami, no a potom hudba, hudba a hudba. Při scéně v závěrečných titulcích jsem až litoval, že celý film nebyl muzikál, protože ta pohodová roztančená pětiminutovka byla přirozenější a působivější než dejme tomu celý La La Land. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (6)

  • Jedná se již o třicátý třetí režijní počin Clinta Eastwooda, což z něho činí jednoho z nejvytrvalejších tvůrců hollywoodské historie. (ClintEastwood)
  • O roli Frankieho Valliho se ucházel Jonathan Pal. (willy1)

Související novinky

Eastwood točí další hit

Eastwood točí další hit

01.10.2015

Clint Eastwood už se před kamerou moc neukazuje, za ní ale rozhodně neotálí. Hudební životopis Jersey Boys sice prošuměl, Americký sniper se ale stal nejvýdělečnějším filmem jeho kariéry a přihrál… (více)

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Ujme se Eastwood Spielbergova ostřelovače?

Ujme se Eastwood Spielbergova ostřelovače?

22.08.2013

Zhruba před měsícem Steven Spielberg odstoupil od projektu American Sniper a spolu s ním i studio DreamWorks. Válečné drama o nejlepším střelci v historii Navy SEAL přešlo plně do péče Warner Bros.,… (více)

Reklama

Reklama