Reklama

Reklama

Grizzly zabiják

  • USA Into the Grizzly Maze (více)
Trailer

James Marsden, Thomas Jane, Piper Perabová a Billy Bob Thornton se představí v akcí nabitém dobrodružství, které se odehrává v aljašské divočině. Když začne v místním městečku řádit nelítostný medvěd grizzly, šerif se vydá do lesa hledat svou manželku ekoložku. Místo ní zde však narazí na svého bratra, bývalého zločince, se kterým si už dávno nemá co říct. Oba se brzy ocitnou na útěku před obrovským medvědím zabijákem. Z lovce se stává lovná zvěř v tomto thrilleru o síle přírody a pachu krve, který zvedne diváky ze židlí. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (288)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Hneď po Backcountry som dostal chuť na ďalší grizzly príbeh. Tento je o poznanie ľahší, ale hviezdne obsadený. Vzhľadom na obsadenie by som čakal o niečo reálnejšie prevedenie, ale poteší hlavne fakt, že rozzúrený grizzly je tu častejšie, než je v podobných filmoch zvykom. V úvodných scénach je strih dosť neprehľadný, ale v závere sa to zlepší a grizzlyho tu máme v plnej paráde. Najtrápnejšie na tom je, že títo "super poľovníci", ktorí strieľajú letiace vtáky nedokážu trafiť toto hovädo na 20 metrov...Moja 7 ročná dcéra, ktorá sa náhodou trochu mihla pred tv si to ihneď všimla a pýta sa ma: "Tati, a prečo stále strieľajú do konárov a vetvičiek?" No, to by som i ja rád vedel, ale najskôr preto, že po úspešnom zásahu by film nemohol mať 90 minút. To, čo dokázala hlavná postava v závere s nožom nedokázal ani Winettou... Tam kde zlyhá 20-30 výstrelov, tam zaberie jedine dobre nabrúsená dýka...Mám rád tento typ dobrodružných filmov, ale chcelo to reálnejšie uchopiť. Treba to brať s veľkou rezervou a potom si film užijete. 60%. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

I když si myslím, že obyčejně má medvěd trochu jiné starosti, než snižovat počty turistů v lese, tak tomuhle přerostlému hovadu se vůbec nedivím, že na hodinu a půl změnil priority. Běhat totiž mně po zahradě kvartet Afektovanej, Udatnej, Hluchá a Zamilovaná, podporovanej Bobem na Šemíkoj, taky bych se neudržel. Aljaška má stejný problém, jaký mívala moje spolužačka Alča na střední; byla o dva parníky nejkrásnější holka na škole, ale přitahovala k sobě akorát jednoho vola za druhým. Nutno přiznat, že včetně mě... ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Je to velmi slaby horor v ktorom vôbec nefunguju lakacie sceny a najväcsia deviza filmu, ktorou sa tvorcovia chvastaju - zivi maco, je roztomily medvedik, ktoreho mam chut pohladkat a nakrmit gumovymi medvedikmi. Nedokazal vo mne ani v jednej scene vyvolat pocit hrôzy. A digitalne finale s mizernymi trikmi je uz uplne k smiechu. Skoro to na mna pôsobi ako nejaka sracka od produkcie Asylum. Lisi sa to len dvoma aspektami. Nadhernymi lokaciami, ktore su proste pôsobive. A na tento beckovy zaner netradicne kvalitnym hereckym obsadenim. Takze aj ked sa vdaka neschopnosti rezisera nebojim ani na sekundu o postavy pretoze nedokaze navodit napätie a po scenaristickej stranke to su klasicke archetypy u ktorych viete dokonale dopredu odhadnut poradie v ktorom chcipnu, tak vdaka spickovym hercom ma predsa len zaujimal ich zivotny pribeh. Takze paradoxne tento film vôbec nefunguje ako horor, ale ako vztahova drama to je celkom slusne. Tych par slusnych gore efektov tomu hororovu atmosferu nedoda. Davam tomu slabych 5/10. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Animal attack movie o rudé mašině z Aljašky, co je o fous větší než Donutil na ramenou Polívky, měl svým motivem i exteriéry rozhodně šanci zaujmout, jenže… Áčkové obsazení v ryze béčkovém filmu se ukázalo medvědí službou (třeba takový B.B. Thornton asi ještě nikdy nebyl takhle mimo roli), snaha o realistické pojetí často zaplakala při chování postav i nasraného Púa a u digidementního závěru s hořícím kruhem, nesmrtelnými hrdiny a medvědí tlapou o síle chlupatého kocoura z reklamy na banku jsem už jen kroutil hlavou jak ďáblem posedlá sova. Ve srovnání s The Edge je tahle balada o stalker méďovi zcela nefunkční, takže u ní doporučuji to, co se má dělat ve volné přírodě při setkání s medvědem - předstírat mrtvého.. No nic, alespoň se mi oživil suchý vtip, jak americký lovec potká v sibiřské tajze čtyři muže, co nesou uloveného medvěda přivázaného za nohy k silné větvi. Zeptá se jich: „Hi, boys! Grizzly?“ a oni mu odvětí: „Nět, striljali…“ ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Škoda, mohlo to byť oveľa lepšie. Bart the Bear zahral čo mohol a spolu s ďalšími (Ačkovými) hercami (Marsden, Jane, Thorton, Perabo) si to celkom slušne rozdali medzi peknými lesmi. Námet je obyčajný, to absolútne neprekáža (kto čakal snáď niečo viac ako naháňačku s medveďom je na omyle). Tak trochu som bol ale na omyle aj ja. Čakal som väčšiu tajomnosť, ale tu sa s medveďom nešetrí. Naopak sa prekvapivo šetrí s napätím a atmosférou, takže žáner horor, je tak trochu podvod. Inak pohodička, ani ma to nenadchlo, ani nenudilo. 60% - 3* ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • O projekt prejavil záujem aj Adrien Brody, ktorý ho chcel produkovať a zahrať si aj jednu z hlavných úloh. Dokonca sa stretol aj s Gerardom Butlerom, aby ho získal do úlohy brata. Neskôr o projekt stratil záujem. (beso74)
  • Pôvodný názov projektu Red Machine je odkazom na environmentalistu a dokumentaristu Timothyho Treadwella, známeho pod prezývkou Grizzly Man, ktorý veľkú časť svojho života prežil medzi medveďmi. O svojich zážitkoch rozprával aj v show Davida Lettermana. Tam sa zmienil aj o medveďovi, pred ktorým mal skutočný strach a rešpekt a dal mu meno "The Big Red Machine". V roku 2003 sa vydal Treadwell spoločne so svojou priateľkou do národného parku Katmai, kde ho zabil s najväčšou pravdepodobnosťou práve tento grizly. (beso74)

Související novinky

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

23.01.2012

Souboj civilizovaného člověka s divokou přírodou je vděčný námět. Je fajn, když se občas přehází pořadí v potravním řetězci. Byli jsme toho svědky v dnes už klasickém dobrodružství Na ostří nože, se… (více)

Reklama

Reklama