Reklama

Reklama

Uvnitř odlehlé, přísně tajné laboratoře pracuje skupina vědců na experimentu, který by mohl znamenat další krok v evoluci člověka. Když ale předmět experimentu – uměle vytvořený "člověk" (Anya Taylor-Joy) – spustí řetězec děsivých událostí, vědci se musí rozhodnout, jestli je význam objevu takový, aby převážil i nebezpečí s ním spojená. (Bontonfilm)

(více)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (227)

elanius 

všechny recenze uživatele

(144/2016) / Pár momentov z logického hľadiska vytočilo aj mňa, ale keďže sa jedná o prvotinu mladého Scotta musím prekvapivo hodnotiť na maximum. Je krásne vidieť začiatočnícke nadšenie a ja som sa nechal nahovoriť od prvej minúty. Film zároveň neni myšlienkovo vôbec hlúpy a sebestredný ako kopa veľkovýpravných scifičok. Plus tatko vybavil luxusný herecký amsámble. Bez dlhého rozmýšlania pocitovo za 9/10. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný překvápko, nečekal jsem skoro nic a ono mi to sedlo více než dobře. Morgan bych rozhodně nechtěl potkat v její povznesené náladě a jako klíště bych se držel Kate, které to tady neuvěřitelně sekne, třeba by mě nakonec i svezla a ne převezla. Obě podávají ve svých rolích super výkon, ostatní osazenstvo hraje rovněž dobře a atmosféra nám krásně houstne hlavně od rozhovoru Morgan s psychoušem. Závěrečné odhalení mě nepřekvapilo, ale o to víc bych právě vyzdvihnul Kate Maru, jelikož to dokazuje, že roli zvládla opravdu luxusně (alespoň za mě) a když si člověk, co neuhádl, pustí film podruhé, tak mu ty drobné náznaky (hra těla, pár odpovědí na otázky, či vyhnutí se jim) už snad ani nemůžou uniknout. Luke Scott to zvládl na pána a jsem zvědav s čím přijde příště. ()

Reklama

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Až príliš dobre obsadený no pomerne nevýrazný sci-fi thriller. Najviac potešila trojka American Horror Story - Narcos - Game of Thrones. To som vážne nečakal. Okrem toho však za zmienku už veľa nestojí. Možno tie dve dobré bitky a pomerne svižný dej, ktorý sa vyhýba zbytočným odbočkám či zastávka. Aj tak je to však dobre stráviteľná a pohodová záležitosť na jedno pozretie. 65 %!! ()

Tft 

všechny recenze uživatele

Tolik promrhaného hereckého potenciálu, kvůli nepovedené napodobenině Ex-machiny. Morgan se snaží vypadat jako chytré sci-fi, ale je spíš naivně hloupým pokusem, který sice hezky vypadá, ale k čemu hezké auto, když v něm není motor. Hned ze začátku je nám odhalena zápletka celého filmu a poté následuje dlouhé představování postav, kterých je zaprvé zbytečně moc a za druhé se nikdo z nich nechová jako rozumný člověk natož vědec. Což se u některých postav dá pochopit, protože lidmi nejsou, ale u zbytku je to do očí bijící ukázka plochosti postav, kdy každá z nich je ve filmu pouze z jednoho daného účelu a to je vše. Žádné hlubší budování charakteru postav nečekejte. Tři čtvrtě filmu je tak o vědeckých kecech o ničem a strašení s Morgan, která tím, že jí nasadí kapucu a přetřou bílým primalexem opravdu strach, který má nevyvolává. Proč se jen Anna-Taylor Joy nechala uvrtat do tak hloupé role? Finalé filmu je pak něco extra, ale v tom špatném slova smyslu. Akční scény vypadají jako by si všichni při natáčení trošku přihnuli, protože s uhlazeným obrazem filmu, který nám byl do té doby představován naprosto nekoresponduje. Konečný zvrat a odhalení je nejlacinější pokus o wow efekt jaký jsem za delší dobu viděl. Působí to až jako by celý film sloužil pouze jako most k tomuhle finále, ale ten most je rozvyklaný a když už ho skoro přejdete tak se utrhne a ze shora na vás mává režisér Luke Scott se zdviženým prostředníčkem. Btw co se sakra stalo v Helsinkách? 40% ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Cítil jsem se být podvedený,protože jsem se na film díval z přesvědčení,že jde o horor.Ať jsem se díval,jak jsem se díval,horor jsem nenašel,na druhou stranu jsem se nenudil,i když scénář místy zoufale lapal po dechu.Při sledování akcí vědecké sekce jsem měl někdy dojem,že se dívám na komedii.Mé myšlení si asi udělalo volnější den,protože přesnou představu o Lee Weathers jsem si udělal až po větvi v játrech,takže u mě se tvůrcům překvapení vydařilo,záporem filmu je i herecké obsazení,protože od takové sestavy čekám mnohem víc.Hodnotím za 3*-. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (2)

  • Ve finálním souboji Lee Weathers (Kate Mara) a Morgan (Anya Taylor-Joy) v lese spadnou obě protagonistky několikrát do jehličí. Navzdory tomu se však na modré košili Lee neobjeví ani jedna skvrna, či jiná nečistota. (Nathaniell)

Reklama

Reklama