Reklama

Reklama

Uvnitř odlehlé, přísně tajné laboratoře pracuje skupina vědců na experimentu, který by mohl znamenat další krok v evoluci člověka. Když ale předmět experimentu – uměle vytvořený "člověk" (Anya Taylor-Joy) – spustí řetězec děsivých událostí, vědci se musí rozhodnout, jestli je význam objevu takový, aby převážil i nebezpečí s ním spojená. (Bontonfilm)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (227)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem se díval na film Staunton Hill, který režíroval Cameron Romero. Ten se však moc nepotatil a jeho kousek dopadl téměř tragicky. I proto jsem byl zvědavý, jak si povede Luke Scott (syn dalšího známého režiséra, který je rovněž mým velkým oblíbencem). Tentokrát to bylo o pověstný fous lepší, ale popravdě mám z této „nové“ generace režisérů trochu obavy. Ani Luke Scott se totiž nezdráhal hledat inspiraci u jiných filmů a přestože nejde o klasickou „vykrádačku“, moc originálních nápadů jsem tu taky nenašel. Jeho látka je však mnohem těžší na zpracování, než slasher a on se s ní dokázal v rámci svých možností popasovat docela obstojně. Slovem důstojně rozumějte průměrně, ale rozhodně ne nezajímavě. Hned od prvních minut jsem si vzpomněl na filmy jako Species či Splice. Tento kousek je s nimi úzce spjat obdobným námětem, ale zde jsem bohužel postrádal potřebnou atmosféru, která by mě chytla u srdce. Horor je zde obsažen jen v nepatrné míře a spíše jde o jakousi variaci na scifi drama s trochu krvavějším závěrem. První polovina mě lehce nudila, protože celé to seznamování se všemi vědci a samotnou Morgan za pomoci několika vzpomínkových scén bylo na můj vkus až příliš únavné a zdlouhavé. Naštěstí se ke konci přitvrdilo, ale ani tak jsem z toho moc odvařený nebyl. 50% ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Nabízí se vyšší hodnocení pro poměrně sebejistý vizuál a solidní tempo, osobně mě ale mrzí nevyužitý náběh na dějový twist, který přichází po necelé hodince a tvůrci to během pár minut zahodí, aby přepnuli na tupou vyvražďovačku. Závěrečná pointa už dojem nezachrání, mimo jiné proto, že není těžké ji vyčmuchat dopředu. Luke Scott ale vyloženě neselhal, jako režisér jednoznačně potenciál má. Příště by to ale chtělo scénář, který z postav nebude dělat takové neschopné idioty. 50% ()

Reklama

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Až príliš dobre obsadený no pomerne nevýrazný sci-fi thriller. Najviac potešila trojka American Horror Story - Narcos - Game of Thrones. To som vážne nečakal. Okrem toho však za zmienku už veľa nestojí. Možno tie dve dobré bitky a pomerne svižný dej, ktorý sa vyhýba zbytočným odbočkám či zastávka. Aj tak je to však dobre stráviteľná a pohodová záležitosť na jedno pozretie. 65 %!! ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Tvůrcům se pravděpodobně dost líbil film Ex Machina, který se rozhodli ze značné části okopírovat. Přidali pouze pár bezvýznamných obětí, vyměnili prostředí za podstatně ošklivější a umělou inteligenci zde nevyrobili za použití tranzistorů, nýbrž použili kmenové buňky. To vše vedlo k výrobě dějové linie, která se mi ani přes velice kvalitní herecké obsazení nijak závratně nelíbila, byla dosti nedomyšlená a částečně i nelogická. Divákovo oko potěší zřejmě jen pár akčnějších scén. Celý snímek mě neskutečně iritovala ošklivka Kate Mara jejím pokusem o herectví, až jsem se v závěru dozvěděl, že toporné herectví měla v podstatě v popisu práce. Vzhledem k tomu, že reprezentovala umělou inteligenci. Naopak mě dost potěšila účast Rose Leslie, která je sexuálně atraktivní a Tobyho Jonese, který je vše, jen není sexuálně atraktivní. S přimhouřeným okem pálím dvě hvězdy. Viděno v rámci Filmové výzvy 2017. Film mi vybrala uživatelka Asia_Power a uživatel AlistairMir. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jablko nepadlo úplně daleko od stromu a hrušky se míchají s jablky, aneb autor potvrdil geny pro čarokrásný vizuál a lidé si zahrávají s umělou inteligencí.. Natahovaná expozice s pár filozofickými plkanci absolutně netáhla. Pak však přišel na scénu psychiatr-zmrd Giamatti, Morgan svou lásku k němu prokázala trochu přehnaným pokusem o cucflek a začala zábava spojená se slabomyslnou vyvražďovačkou a twistem, který raději předem omezil moment překvapení na minimum. Ve druhé půli se sci-fi samoHanna našla, škoda jen, že papá nedoporučil nějakého šikovnějšího stříhače akčních sekvencí. Předpokládám, že Brian Cox se své repliky ze scénáře učil několik měsíců.. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (2)

  • Ve finálním souboji Lee Weathers (Kate Mara) a Morgan (Anya Taylor-Joy) v lese spadnou obě protagonistky několikrát do jehličí. Navzdory tomu se však na modré košili Lee neobjeví ani jedna skvrna, či jiná nečistota. (Nathaniell)

Reklama

Reklama