Reklama

Reklama

Spirit - divoký hřebec

  • Česko Mustang (více)
Trailer

Obsahy(1)

Statný mustang, vůdce stáda divokých koní, jednou podlehl zvědavosti a skončil v lidském zajetí. Chytili ho vojáci a jejich velitel se marně pokoušel divokého koně zkrotit. Celé dny ho trápil hladem a žízní, přesto jeho vůli nezlomil. V nestřežené chvíli se mustangovi a dalšímu vězni, mladému indiánovi, podaří utéct. Způsobí také zřícení lokomotivy, aby se nemohla dostat na pastviny divokých koní. Před rozlícenými staviteli železnice mustanga zachrání indián, který se stane prvním a jediným člověkem, kterého neshodil ze svého hřbetu. Na odvážné a napínavé cestě za svobodou společně prožijí nezapomenutelná dobrodružství. Potká i lásku svého života, klisnu Rain. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Dobrodružství hodně, krásné animace hodně, písniček taky bohužel hodně (ale většina z nich se docela v pohodě dala), jenže Spirit tak strašně sází na tyhle tři aspekty, že docela kašle na vše ostatní. Nějaký děj to sice má, ale je tak strašně slabý, že na 83 minut ani náhodou nevystačí, je v něm dost vaty a ke konci už mě to celé dost nudilo. Asi už bych si to znova nepustil, ale nutno uznat, že nějaké kouzlo to přece jenom má. Navíc je to celé příjemně ozvláštněné tím, že na rozdíl od drtivé většiny animáků zde zvířata nemluví, jen vydávají přirozené zvuky. 3* ()

JoVanGogh 

všechny recenze uživatele

Veľmi kvitujem skutočnosť, že v tomto filme zvieratá nerozprávajú. Spirit je krásny príbeh o tom, ako nemožno skrotiť niečo, čo je zakorenené v prírode, nech je snaha akokoľvek veľká. Hlavná myšlienka je teda pekná ale to nepovažujem za až tak podstatné. Čo ma však absolútne ohromilo bola dokonalá animácia pohybov (najmä koní) prepracovaná do najmenšieo detailu. Na tomto filme je čo študovať. ()

Reklama

Tereza_T 

všechny recenze uživatele

Tvrdohlavý kůň mustang si mě získal svým šibalským pohledem už jakou malou holčičku a moje slabost pro něj trvá až dodnes. Mustang je kůň divoký, nezkrotitelný a jak to v pohádkách bývá tak i odvážný a se srdcem na pravém místě. Mustang nemluví, přesto se dokáže svým pohybem a pohledem vyjádřit líp než věčně tlachající lidé. Mustang chce objevovat, chce běhat rychleji než vítr, chce být silný a hlavně, chce být navždy svobodný. Příběh Mustanga je jednoduchý, s málo slovy, jednoduchou animací a zároveň s hezkou zprávou a milou náladou. Celé téhle idylice dodává šmrnc hudba a řeknu vám, že tahle písnička je nejvíc motivační song pod sluncem, kam se hrabe Till I Collapse, promiň Emčo. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Písně v podání Fredyho Bittnera mně osobně nesedly ani textem, ani provedením, ačkoli rockové skladby můžu. Bryan Adams je totálně jinde, čili mě podivný český počin v naší verzi vyrušoval. Se starší animací nemám problém vůbec, naopak mě baví, ale pohádka mě bavila jen v některých pasážích. Námět je fajn, poselství dobré, přesto mě to jako celek neoslovilo. Ani děti. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Tenhle příběh mi vůbec nesedl. Řídký vnitřní komentář hlavního hrdiny (v originále Matt Damon) se snažil zastoupit dialogy, písně mi přišly nijaké (snad v původním podání Bryana Adamse zněly trochu líp) a samotný děj moc klišovitý. Klasická animace doplňovaná občasnými trojrozměrnými efekty byla sice povedená, ale nudu nezahnala. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (6)

  • Film mal mať pôvodne pokračovanie v podobe druhého filmu, v ktorom mal mať Spirit syna Tornada a dcéru Thunder. Film nakoniec nebol vydaný, pretože panovala neistota nad ziskovosťou filmu. (Krnac)
  • Zvuky, které vydávaly koně ve filmu, byly zvuky opravdových koní. (Soundtrack)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno