Reklama

Reklama

Girlhouse

Trailer

Vysokoškolačce Kylie (Ali Cobrin) nedávno zemřel otec a její matka bohužel nemá na její studium dost peněz, proto se Kylie rozhodne přijmout nabídku pracovat na erotickém live chatu v luxusní vile Girlhouse.
Bohužel mezi uživateli se skrývá i psychopat Loverboy (Slaine) a je jen otázkou času, kdy mu jen monitor počítače nebude stačit. (korbitch22)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (136)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Slasher coby hororový subžánr patří mezi moje nejoblíbenější (zvláště pak starší kousky). Musím totiž souhlasit s názory, že poslední roky se moc dobrých filmů v tomto odvětví zrovna neurodilo. Dvojice Jon Knautz a Trevor Matthews mě však přesvědčili již filmem The Shrine (2010), že v sobě mají jistý potenciál (Knautz coby režisér a Matthews hlavně coby scénárista/herec). Takže jsem nad nimi rozhodně nehodlal lámat hůl ani tentokrát a popravdě jsem se na jejich další společný počin těšil. No a vyplatilo se. Již úvodní scénka z dětství našeho psychopata nám jasně ukázala, že tenhle magor se určitě s nikým moc srát nebude. Navíc většina jeho obětí byly vážně pohledné děvčata, což jsem samozřejmě kvitoval s povděkem. Takže je celkem jasné, že si na své přijdou hlavně pánové, protože holky se rozhodně nestyděly. Navíc trocha lehké erotiky není nikdy na škodu. Mě však mnohem více zajímalo, jak to tentokrát bude vypadat po hororové stránce a tady jsem místy bohužel narazil na věci, které trošku skřípaly. Tím však nechci říci, že by tu nebylo k vidění i několik lehce morbidních situací. Magor s gumovou maskou na ksichtu totiž nehodlal s nikým jednat v rukavičkách a tak se brzy ve vile začnou ozývat místo milostných vzdechů - nářky a poslední výdechy. Atmosféra v tu chvíli konečně nabrala na obrátkách, což nejvíce ocení milovníci filmového násilí všeho druhu. Rozmanitost mord scén byla opravdu pestrá a pevně věřím, že si každý přijde na své. Herecké výkony byli sice hodně průměrné, ale nenašel jsem tu vyloženě nikoho, kdo by mi nějak výrazněji vadil či byl na obtíž. Takže v mých očích jde určitě o lehce nadprůměrnou záležitost, kterou jsem neviděl naposledy. 60% ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem nepátral po sociálním původu s(v)lečen pracujících v oblasti internetového pornoprůmyslu. Neviděl jsem příliš rozdílů mezi dívkou, felující zajištěného otylého šedesátníka či českého fotbalového reprezentanta, někde na privátu, a dívkou, odhalující své bujné poprsí a hladce oholený klín, před webkamerou. Mýlil jsem se. Slečna Kylie mi dala odpověď, že není kurva jako kurva, poplácala svého "miláčka" z kovu a skla a vyzvala k "sexu" Loverboye. Ušetřena fyzického kontaktu od "po troše lásky a úcty" upoceného, zahořklého milovníka, patrně žila v domění ochrany svého zdraví. Chyba! Jak se ukáže později. Naše veskrze kladná hrdinka, pečlivá studentka a dobrá středostavovská dcerka, které před nedávnem zemřel tatínek (velmi smutné) si přece musí i nějak přivydělat. A když není po ruce nic důstojného, zbyde pro vás milé dívky Girlhouse - stačí málo odhodit stud a kalhotky. Loverboy. Milý čtyřicátník s nevyřešenou minulostí a převládající nenávistí vůči ženám, který přesto, stále touží po lásce. Po lásce k modelce. Ovšem pozor, náš miláček nemá smysl pro humor a syndrom stáhnutých slipů a posměšků od "kamarádek" stále přetrvává. Ovšem Kylie riziko frustrovaného kastráta za klávesnicí neodhadla a vinou vtípku jedné z kolegyň se ocitne v halloweensko-valentinském (a několik dalších vykrádaček) pekle. Dívky i mužský personál postupně odpadávají, některým sem tam odpadne hlava či pár prstů, na logiku se kašle (což nevadí, je to slasher, že), ale zábavné nápady nepřítomny. Když pominu smrt udušením, pomocí třiceti centimentrového robertka. Loverboy s maskou vypadající jako kříženec Myerse a Predátora se vyřádí a Kylie si po prožitém pekle uvědomí, že tudy cesta nevede. No není to roznášení donutů přeci jen bezpečnější? :) Překvapivě svižný, zoufale neoriginální a dokonale amorální slasher = nuda. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Všechno, co chce banda teen diváků k popcornu na páteční večer. Bikinové kočky všech ras a sexuálních archetypů, webcams, civilní a krásná hlavní hrdinka, její sympatický nápadník ochránce, pošahaný úchyl i krvavé jatka. Girlhouse je zvláštní kombinací tvůrčích rozporů. Scénář si kreativně hraje se všemi postavami a i přes dějovou schematičnost baví překvapivými detaily. Současně ale uvádí do rozpaků náznaky amatérské filmařiny a častou debilitou. Jeho největší devízou je samotný vrahoun, který rychlostí a radikálností předčí i tězkopádnějšího Leatherface. Právě brutalita jatek v poslední třetině je překvapivým vyůstěním předešlého kultivovaného představování postav. Což vytváří další zajímavý kontrast, díky kterému se film liší od jiných, jemu podobných. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Trápne, ak nejaký film pojednáva o sexualite (v hocijakej podobe) a pritom má problém ukázať čo i len prsia hlavnej hrdinky. V Girlhouse občas niečo šteklivé nájdete, ale vzhľadom na námet resp. prostredie je to skutočne bieda. Naopak, za plus pokladám relatívne sympatickú hrdinku (ostatné mi pripadali ako nudné barbíny), samotný dom má niečo do seba, gore je na slušnej úrovni a zaujal tiež solídny magor (a detský úvod). Všetko ostatné bieda, vrátane famózne stvárnenej polície, ktorej zavoláte, že ste sa práve stali svedkom vraždy, ale keďže neviete adresu, operátorka sa vám poďakuje za záujem a zloží. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Rozvíjením děje si film „GirlHouse“ hraje na psychologický horor, ale tím skutečně není. Nakonec je jenom obyčejným slasherem, kde se až moc řeší zrod toho padoucha, který je ale nakonec celkem efektní. Holky jsou tu celkem pěkné, nebýt toho, že jsou některé uměle vylepšené. Celkově jsem ale spíše zklamán, protože z toho se dalo vytřískat o dost víc, než se podařilo. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (7)

  • Natáčanie prebiehalo na predmestí kanadskej metropoly Ottawa s názvom Kanata. (Real Tom Hardy)
  • Mnoho skladieb zo soundtracku bolo naspievaných hercom, ktorý si zahral záporáka – Slaine. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama