Reklama

Reklama

Ip Man 3

  • Čína Ye Wen 3 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V nejnovějším pokračování série o legendárním mistru Wing Chun Ip Man (Donnie Yen) čelí nejen hongkongskému gangu, jehož hlavu si zahrála boxerská legenda Mike Tyson, ale musí se vypořádat rovněž s vlastním rodinným životem. Ve městě protkaném korupcí, ve kterém se ho zároveň neustále pokouší konfrontovat konkurenční mistr Wing Chun, to však nemá jednoduché. (JardaBauer)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (190)

Ratemus 

všechny recenze uživatele

tak trochu zbytečný film o ničem, tady už se opravdu čekalo na začátky Bruce Leeho, ale ne, ten se tu objeví jen na dvě minuty, kopne pět krát do cigaret a utře si dva krát nos, ale hlavně že je tady Tyson, ten to celé pozvedl....jako ty scén kdy jich tam bojuje 100 a možná víc a stejně to nakonec prohrají, to už je fakt na hlavu tohle a toto má být podle skutečných událostí. Zklamání ()

campix 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně veliké zklamání. První dva díly série o Ip Manovi jsem zhltal neuvěřitelným způsobem a těšil se na pokračování. To se bohužel tvůrcům úplně nepodařilo a dle mého názoru vrhá nepříjemný stín na předchozí filmy. Pokud budeme hovořit o akční stránce filmu, tak ta je naštěstí naprosto v pořádku, akce je rozmanitá, choreografie opět velice zajímavá a tuto část filmu si můžete opět užít. Co značně pokulhává, je příběh. Nebo jinak řečeno dějová struktura. Naprosto vůbec nejsou jasné motivace jednotlivých postav a proč dělají, to co dělají. Daná situace nějakým způsobem vyeskaluje, často se nevyřeší, ale daná postava už tam dále není. To potkalo například Mika Tysona, která je ale jinak tak hrozný, že je to možná i dobře. Dalším mínusem je, že tvůrci dotlačili Donnieho Yena do více lidských hereckých póz, kde on prostě není tak suverénní. Celkově tak Yip Man 3 působí jako hodně zvláštní guláš s kvalitními akčními scénami. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Důstojné pokračování příběhů o Ip Manovi, už kvůli vynikající choreografii soubojů bych se vůbec nezlobil kdyby Donnie Yen pokračoval až do Ip Manova konce. Jen ta kamera by při nich mohla víc poletovat prostorem - připomíná mi to staré americké muzikály, které také stály spíš na pečlivě choreograficky zpracovaných vystoupeních, než na dynamice záběrování. Dělat souboje na dlouhé záběry je samozřejmě nutné, to je to kde pohoří většina amerických akčních filmů, ale pořádně pohybovat s kamerou při kung fu akci uměli snad jen sourozenci Wachowští. Jinak se příběh rámcuje v první půli obligátním bitkařením s gangy placenými ze západu - čínský nacionální motiv nemůže chybět (a co na tom že reálný Ip Man byl antikomunista), a v druhé půli vztahem hlavního hrdiny a jeho dlouho zanedbávané umírající ženy. Kýč je to mocný, ale neruší nijak závratně. 7/10 ()

joker.george 

všechny recenze uživatele

Zatímco první díl mě zcela odrovnal, tak ten druhý byl pro mě pravým opakem. A teď už konečně něco k poslednímu přírůstku. Ip Man je pořád sympaťák a nejen jeho bojovým uměním se dá stále kochat (výtah), i když s realističností nemá nic společného. Příběh trochu drhne, už nedokáže tolik strhnout a chybí v něm skutečný respekt budící protivník, ale chuť jsem si spravil. Osobní linka byla zakončena s citem. 3,5* ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Možno je to iný "Ip Man" práve vďaka väčšej dávky emócií, možno už to nie je (pre niekoho) tak výnimočný "Ip Man" ako v predošlých troch častiach, no presto všetko, drží v rukách veľmi silné "karty". Na Mike Tysona ako herca sa spočiatku pozerá veľmi zvláštne, no samotný snímok, poprepletaný viacerými vetvami rôznych príbehov nijak nenudí. Na svoje si divák príde nie len po citovej stránke, ale i adrenalínovej. O lacnom počine teda nemôže byť ani reč (!), a keď sa k tomu pridá množstvo kvalitných súbojov v nápaditých choreografiách, tento kung fu počin len sťažka vo fanúšikovi bojových umení vzbudí sklamanie. Pred pár dňami som videl podobný snímok "Black Belt", no a verte neverte, najmä vďaka nemu koketujem s myšlienkou, že by si "Ip Man 3" možno zaslúžil aj vyššie hodnotenie. V spomínanom filme, vedenom v podobnom duchu dokazovania, "kto je lepší a kto nie", je totiž minimálne o dve tretiny menej bojových scén, pričom rozhodne viac obyčajných. ()

Galerie (226)

Zajímavosti (9)

  • Napriek tomu, že sa dej filmu odohrával v Hong Kongu, jeho natáčanie prebiehalo v juhočínskom meste Fo-šan. (MikaelSVK)
  • Konzultanty na Wing Chun byli u flmu bratři Ip Ching a Ip Chun. Jejich otcem byl mistr Ip Man. Mezi nejslavnější studenty, které vyučoval, patřil Bruce Lee. (Rominator)

Reklama

Reklama