Reklama

Reklama

Býval člen elitní zásahové jednotky, nyní se z něj stal hledaný uprchlík. Joey (Jason Statham) utíká před svou minulostí, kterou je dohnán, až k vojenskému soudu. Nyní na dně, hnán touhou po pomstě se Joey přidává k londýnskému podsvětí, kde bere spravedlnost do svých rukou. Podaří se mu dosáhnout svého vykoupení? (Intersonic)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (350)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Takže další Stathamovka. Ale tentokrát se opravdu jedná o úplně něco jiného. Akční souboje jsou upozaděné, ale když na ně přeci jen dojde, je to pecka. Co se týče příběhu, tak věřím, že si na něm dal scénárista opravdu záležet a mnoho lidí to osloví, ale já nejsem ten případ. Statham je na začátku s vlasama a trpí posttraumatickou stresovou poruchou, se kterou se musí nějak vypořádat. Nějakým zvráceným způsobem ho to táhne k jakési jeptišce, která ho krmila, když byl na dně a on se do ní zamiloval či co. Při pasážích s jeptiškou jsem myslel, že zdechnu nudou, jinak ale příběh nekritizuji...60% ()

Zeebonk 

všechny recenze uživatele

Tak tato upejpavá stórka o novodobém Robinu Hoodovi mě nudila tak urputně, až mi začaly po týlu rašit šedivé štětiny. Nesnáším bouchače s plačtivými traumaty z minulosti a ještě víc nesnáším, když se taková ubohá parodie na člověka pokouší přetáhnout polskou jeptišku. Samozřejmě rozumím, že to není Jasonova standartní přímočará mlátička, nýbrž hluboké drámo se sociálním přesahem, ale na druhou stranu by si tady měl někdo uvědomit, že se svými dvěma výrazy a třemi chlupy na makovici prostě nemá na víc než na rozbíjení zlotřilých držek. Ale zase si nemyslete, že jsem proti tomu Jožinovi s blyštivou šiškou zaujatý, Redemption je stoprocentní slaboduchá ptákovina i bez mého opovržení nad jeho herectvím. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Statham má bojový stres, vidí kolibříky, žije v krabici, vlasy má jak Losnův protikandidát a chlastá levnou pálenku. Než dáte fandové akce oči v sloup, bacha! On se dá do kupy a pak jen krade, vyhrožuje, mlátí, zabíjí a snaží se vykoupit z dávných hříchů.. David Ayer má Los Angeles, Steven Knight Londýn. Vykoupení Bláznivého Kolibříka Joea připomene tím střetem drsné, až na některé vedoucí funkce maskulinní kriminality a jemného, zdánlivě neposkvrněného ženského elementu Eastern Promises, ale tam byl na režisérské židli jiný kanón filmové formy. Objektivně to asi na čtyři hvězdy není, ale co mám dělat, když mám letitou slabost pro gangstery zpod okurky 30 st Mary Axe a hlavně, kde jinde se vám poštěstí vidět křemeňáka Jasona, jak se směje, brečí a líbá ožralou jeptišku? To je stejné terno, jako by jste viděli Sheldona Coopera jak vymlátí hospodu a pak si dá gangbang se třemi jeptiškami, co jsou střízlivé! ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Príbeh, ktorý sa mohol stať námetom ako pre artovú drámu, tak pre čisté béčko. Vznikol z toho proste iba "normálny" film, ktorý je ale aj tak dosť zvláštny. Statham predvádza niečo ako skutočný herecký výkon, jeho postava je značne ambivalentná a my po jednom zo záverečných zistení nevieme, aký vzťah si máme k nemu zachovať. Neobskakujú okolo neho modelky, ale bývalá manželka priemerného vzhľadu a istá jeptiška s tajomnou minulosťou. Londýn tomu pridáva dosť na kúzle, napriek všetkým kladom ma ale film trio Knight, Statham a Buzek nepresvedčili, že ich film nemohol byť ešte lepší. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Navrhuju, aby se natočil film, ve kterém by spolu hráli dlouhovlasí Nicolas Cage a Jason Statham. Jmenovat by se to mohlo třeba "Dva vlasáči tankují gangstery" a děj by byl zasazen do vzdálené budoucnosti, kdy na Zemi dojdou holící strojky. To by potom bylo crazy. A dost možná i cool nebo funny. Pokud by ale někdo snad chtěl slyšet nějaké české přídavné jméno, které by k Joeymu pasovalo, tak divný. Jo, Divný Joe, to je ten film, na kterém jsem včera byl. Jason moc neběhal, ani nejezdil, omezil se na jednu ušmudlanou jeptišku, no a s tímhle velkou díru do plátna neudělá... ()

Galerie (150)

Zajímavosti (6)

  • V 39. minúte vyberá Joey (Jason Statham) výpalné od ženy, ktorá telefonuje v slovenskom jazyku. (KN1Fe)
  • Jason Statham měl před natáčením sezení s psychologem, aby poznal způsob života a chování některých ex-vojáků. (Terva)

Související novinky

Tom Hardy a napínavých 90 minut

Tom Hardy a napínavých 90 minut

12.02.2013

Koncem roku završil mimořádně náročné natáčení Mad Max: Fury Road v žhavých afrických pouštích, a hned jde do dalšího filmu. Britský thriller Locke se může pochlubit scénářem Stevena Knighta … (více)

Reklama

Reklama