Reklama

Reklama

Býval člen elitní zásahové jednotky, nyní se z něj stal hledaný uprchlík. Joey (Jason Statham) utíká před svou minulostí, kterou je dohnán, až k vojenskému soudu. Nyní na dně, hnán touhou po pomstě se Joey přidává k londýnskému podsvětí, kde bere spravedlnost do svých rukou. Podaří se mu dosáhnout svého vykoupení? (Intersonic)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (350)

castor 

všechny recenze uživatele

Statham pořád chutná. Sice se nemusí pouštět do úplných experimentů (na sociální linii jeptišky jsem si dlouho zvykal, a ač byla pro děj podstatná, stejně kladivo moc na hřebík neudeřilo), na druhou stranu je fajn, že mu v rodné Anglii věří i tak trochu jiní režiséři a dávají mu odlišné příležitosti. Jeho hrdina v minulosti napáchal několik ošklivostí a teď má šanci si alespoň ve své duši udělat generální úklid. Vstupuje tak do nových a nových levelů, získává další peníze a náklonost polské jeptišky a tvůrci postupně odkrývají další z jeho bolístek. Trocha mudrování o životě, tak trochu naivní cesta za vykoupením, sebedestruktivní pointa, nelítostní řezníci, minimalistický Statham, špína Londýna a dvě duše, které se potřebovaly potkat. K zahození to není.. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nový akční film se Stathamem může u někoho vyvolávat nadšení u druhých zděšení, ale v tomto případě, bude po jeho skončení jedna ze stran nadšená a druhá zklamaná. "Redemption" svým popisem příběhu, naznačuje další béčko, ale ve výsledku se jedná o velice slušný, skoro až inteligentní thriller, který si více užijí příznivci filmů, které se zaměřují na postavy a vyprávění, než na samotnou akci. Najde se zde pár soubojů tělo na tělo, ale určitě bych film nenazýval "akčním". Nejedná se o nic velkolepého, ale film potěší civilním výkonem Jasona Stathama i atmosférou. ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

"Dobrý film so Stathamom" už začínal byť mýtus z dávnych čias. Ale podarilo sa. Miestami je to trochu srandovne melodramatické (hlavne na Knighta), ale stále milé a sympatické. Dokonca aj tá romantická línia je uveriteľná. Akcie málo, ale je úderná, k tomu tradične živý Knightov Londýn plný multietnickej "špiny" (zaznie aj slovenčina), zaujímavá polodetektívna zápletka... proste fajn. A možno prvý Statham, ktorého môžete pozerať aj s manželkou / frajerkou. :) ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Rozpolcenost, jak k této "stathamovce" a "knightovce" přistupovat, je důsledkem formální dvojakosti, kdy se ne zcela funkčně kombinují různé postupy (žánrovka naplňující revenge schéma a potlačující romanci, ambiciózní sociální drama s vyzněním relevantním k žitému světu). Přesto jde o příslib toho, že Steven Knight je nadějným režisérem a že Jason Statham i navzdory omezenému mimickému projevu dokáže být zajímavým hercem, jenž dovede svou šarži nápaditým způsobem variovat. Do kina ale raději vyražte jenom v tom případě, pokud jste příznivci tvorby prvního jmenovaného. Zavádějící kampaní, dvěma různými přístupy k filmu a jeho formálním strategiím se detailněji věnuji v recenzi. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Devět z deseti Stathamů mne dokáže spolehlivě pobavit, ale Joseph Smith alias Joey Jones mezi ně nepatří. Patrně proto, že je po celý film traumatizovaný, vyměňuje si moudra s rovněž traumatizovanou jeptiškou a těch pasáží, kdy někoho zábavně demoluje, je po hříchu málo. Při snaze o dramatický herecký výkon se navíc Statham pokouší uspět pohledem ztraceného jorkšíra, přičemž stále připomíná buldoka, který se chystá někomu zakousnout do krku. Prostě si myslím, že by se Jason neměl pokoušet hrát si na herce a měl by jen mlátit lidi. V tom je naprosto věrohodný. ()

Galerie (150)

Zajímavosti (6)

  • V 39. minúte vyberá Joey (Jason Statham) výpalné od ženy, ktorá telefonuje v slovenskom jazyku. (KN1Fe)
  • Natáčení probíhalo v ulicích Londýna a ve filmovém studiu Three Mill Lane. (Terva)

Související novinky

Tom Hardy a napínavých 90 minut

Tom Hardy a napínavých 90 minut

12.02.2013

Koncem roku završil mimořádně náročné natáčení Mad Max: Fury Road v žhavých afrických pouštích, a hned jde do dalšího filmu. Britský thriller Locke se může pochlubit scénářem Stevena Knighta … (více)

Reklama

Reklama