Reklama

Reklama

Útěk z planety Země

  • USA Escape from Planet Earth (více)
Trailer 1

Slyšeli jste už o planetě Baab? A věděli jste, že tam žijí zábavní modří ufoni, kteří mají dokonce svého národního hrdinu? Je to astronaut Scorch Supernova, expert na nebezpečné záchranné mise, u kterých mu nenápadně pomáhá jeho super inteligentní bratr Gary. Když na vesmírné stanici zachytí volání SOS z obávané planety Země, Scorch neváhá ani minutu a vydá se vstříc neznámému světu do hlubin vesmíru. Gary se ho snaží varovat, ale marně. Scorch se chytí do pasti a skončí v rukou lidí, kteří s ním nemají dobré úmysly. Garymu nezbývá nic jiného, než vymyslet dokonalý plán útěku z planety Země, aby zachránil Scorche a všechny své mimozemské přátele. (Mirius FD)

(více)

Videa (43)

Trailer 1

Recenze (105)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že dnešní možnosti umožňují daleko krásnější animace a příběh mě přišel také značně obehraný, odkazy na jiné filmy nefungovaly a návrat do dětského světa se rovněž nekonal, spíš naopak zůstal jsem v tom dospělém, kde peníze jsou na prvním místě. Vlastně ty dvě hvězdy jsou jen proto, že na poli animovaných filmů jsem absolutní laik a netuším zda ty ostatní jsou ještě blbější a nebo naopak hrají tu nejvyšší ligu. Lecos jsem schopen odpustit, ale vypočítavost mezi to nepatří. ()

Stružák 

všechny recenze uživatele

Scenáristi naprali do Útěku z planety Země snad všechna klišé, co existují: dialogy počínaje a různými scénami konče. U vzhledu jednotlivých postaviček je HODNĚ znát inspirace jinými animáky (Shrek, Příšerky s. r. o., Megamysl). Na druhou stranu mě pobavilo množství parodií (James Bond, CNN a další) a samotnej příběh vlastně zas taková ptákovina není. :-) Jenom to holt není film, na který se bude dlouho vzpomínat… ()

Reklama

DeathTheKid 

všechny recenze uživatele

Začátek byl celkem svižný - mimozemská akce, pěkné představení planety ABBA, teda BAAB. Zápletku jsem si přál tak trochu stealth, což mi nevyšlo a i přes to, že se jedná o animák směřován více k dětskému publiku, jako pohádka na víkend to určitě obstojí. Nejvíc jsem se nudil v pasáži "save mission" jinak to celkem utíkalo a pak mohli udělat ještě jednu chuťovku. Ty 2 experty mohli nadabovat Simon Pegg a Nick Frost, bylo by to dokonalé. [FILM VIDĚN DÍKY ČSFD] ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Naprosto neškodný animák, jehož forma daleko přesahuje obsah.Tuna klišé (když pointu uhádnete po 5 minutách, je to blbý dokonce i na pohádku pro děti) minimum vtipů, dokonce i ta naše malá vačice se u toho docela nudila.Animace je sice pěkná, ale potenciál je strašně nevyužitý.V oblasti 51 se dalo určitě vytvořit zajímavější a rozmanitější prostředí včetně mimozemšťanů, kteří jsou navíc jen upravenou škálou z filmu Příšerky s.r.o. Jednou jsem vyprsknul smíchem a za to dám milosrdné 2*, víc ani ťuk, 40%. ()

Koda 

všechny recenze uživatele

Filmů s mimozemskou tématikou je z nějakého důvodu hodně (Příšerky z vesmíru, Planeta 51, Máma mezi marťany, Monstra vs. vetřelci atd.). Některé jsou slabší, některé silnější, ale zrovna tenhle film válí. Má spoustu vtipných odkazů na pozemské celebrity jako Cowell, a nebo na sociální sítě s jejich zakladateli. Velmi zajímavý kousek, který se pyšní rodinnými problémy mezi bratry na své pekelné cestě zemí, kde najdou další přátele, a tam se snaží zničit lstivého generála, který nenechá žádného mimozemšťana na holičkách. Zasloužené 4 hvězdy. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (8)

  • Když se ve 46´ Scorch (Brendan Fraser) podepisuje na podlahu u mírového štítu, jsou vidět podpisy těch, co na něm už pracovali, např. Riddick, Marvin, Spock, Alf, Wall-E, Yoda, Ratchet a spousta dalších. (darrek007)
  • Režisér Tony Leech a filmový producent Brian Inerfeld žalovali The Weinstein Company, protože se jim nelíbilo, že mají dostat je 20 % zisku. (Terva)
  • Když Gary (Rob Corddry)  přiletí na Zemi a jeho loď má problémy z motory, je slyšet nejen zvuk motorů, ale i zvuk R2-D2 z filmové série Hvězdné války. (Terva)

Reklama

Reklama