Reklama

Reklama

How the Grinch Stole Christmas!

(TV film)
Trailer
Animovaný / Krátkometrážní / Komedie / Rodinný / Muzikál / Fantasy
USA, 1966, 26 min

Předloha:

Dr. Seuss (kniha)
(další profese)

Videa (1)

Trailer

Recenze (37)

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Spousta lidé mě za to bude peskovat, ale nedá se to moc srovnávat s hraným Grinchem z počátku století. Tohle je prostě nesmrtelná klasika, kterou labužníci znají od nás i díky Sám doma, ale spousta věcí tomu chybí. Především asi to, že si ani nezvykneme na Grinche jako postavu a už je vlastně proměna s koncem. V mnoha lidmi nenáviděném hraném filmu, pro mě však milovaném, máte spoustu času si na Grinche zvyknout, nenávidět ho, milovat ho a soucítit s ním. Alespoň jednou za rok pro to máte slabost. Na mě neuvěřitelně zbrklé a uspěchané. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se konečně dostal ke shlédnutí originálu. Krásná animace, původní báseň (která mně vždycky zajímala nejvíce) fantasticky načtená Borisem Karloffem (jedním slovem geniální) a převelice zábavná jednohubka před spaním s ultimátní vánoční atmosférou. Totální klasika. Nelze se divit, že je to v Americe kult. 95%. ()

Reklama

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"THEN THE GRINCH THOUGHT OF SOMETHING HE HADN'T BEFORE! WHAT IF CHRISTMAS, HE THOUGHT, DOESN'T COME FROM A STORE. WHAT IF CHRISTMAS...PERHAPS...MEANS A LITTLE BIT MORE!" ---------------------- V našich končinách je tradíciou škaredá Popoluška a zarastený starček, v tých amerických je to Scrooge a Grinch. Ja mám vo výbere úplne jasno a nemusel som ani dlho váhať. Vlastne vôbec. ()

Deschain 

všechny recenze uživatele

Samozrejme že som to prvý raz videla v Sám doma. Na patentovaný grinčovský úsmev nikdy nazabudnem. Boris Karloff v úlohe rozprávača a Grincha. Rýmy. Pesničky, ktoré nakladajú Grinchovi, lebo je to anti-vianočné hovado, kradne a nadôvažok týra svojho psa. Texty sú výborné: "You're a monster, Mr. Grinch, your heart's an empty hole. Your brain is full of spiders, you've got garlic in your soul." A dajme si ešte chuťovku na záver: The three words that best describe you, are as follows, and I quote: "Stink, stank, stunk!" No nemajte to radi. ()

Javert 

všechny recenze uživatele

Ano, jak říká DaViD'82 - je to americká vánoční televizní klasika. A já se nedivím. Tradiční americký příběh o Grinchovi přenesený na plátno zručnou rukou Chucka Jonese (e.g. Tom a Jerry) a skvěle vyprávěný hlubokým hlasem Borise Karloffa. A k tomu všemu navrch skvělá písnička, You're a Mean One, Mr. Grinch, která v Americe zlidověla a bez ní (a několika dalších) si tam nedokážou představit Vánoce... ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama