Reklama

Reklama

VOD (1)

Kevin Costner září v Disneyho snímku McFarland, USA, dojemném filmu jeho oblíbeného žánru sportovních dramat, založeném na skutečném inspirativním příběhu outsiderů triumfálně překonávajících obrovské překážky. Když trenér Jim White přijede učit na střední školu, kterou navštěvují především Latinoameričané, poměry nejsou nejjednodušší. Když však trenér objeví výjimečné běžecké schopnosti chlapců, věci se mění. Kromě jejich talentu to je síla rodiny, vzájemné oddanosti a pracovní morálky, která je transformuje do šampionů přespolního běhu a pomáhá jim dosáhnout jejich vlastního amerického snu. Zažijte tuto povzbudivou oslavu lidského ducha v dramatu McFarland, USA. (Filmbox)

(více)

Videa (48)

Trailer 1

Recenze (165)

emma53 

všechny recenze uživatele

Já se přiznám, že jsem měla obavy, když jsem viděla, jak se pomalu, ale jistě ujímá Kevin tréningu a začíná to brát vážně. Říkala jsem si, ajajaj to bude zase patosu a klišátek.......a bylo, ano v určité míře bylo. Ale mně ti kluci přirostli k tomu místečku, kde to v těle tluče a je to moc důležitý orgán mimo jiné i na disciplínu, kterou je běh. A když jsem na konci četla jak kdo dopadnul a viděla ty kluky v reálu, tak to bylo jasný jak facka, že půjdu o level nahoru. Kluci z McFarlandu byli jste prima parta, zdolávali jste nemožné, jen když namátkou vzpomenu na to ranní vstávání a pomoc rodičům, pak klusem škola a šup na tréning. To se nerozepisuji o ostatních nepříznivých okolnostech, v kterých byli a žili. A Kevin je stále stejně starý, nevím jak to dělá, kluk jeden? ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Mě tyhle životopisné snímky ze studia Walt Disney prostě baví. Ano, je jasné, jak se to bude vyvíjet, je jasné, jak to dopadne, jsou zde momenty, které bych nejraději vystřihnul, ale stejně si to užívám a ty emoce prožívám. Navíc tentokrát si tvůrci skutečně vybrali zajímavý příběh, přičemž by mě nenapadlo, že běh může být tak zajímavý. ()

Reklama

Dudek 

všechny recenze uživatele

Klasické sportovní drama ze školního prostředí se vším dobrým i špatným co k tomu patří. Trenér White musí bojovat s předsudky, aby nakonec pochopil, že studenti z McFarlandu pro něj nemusí být jen lístkem k návratu zpět k lepšímu životu, ale že se zároveň může mnohé naučit od nich. Scénář pracuje s mnohými šablonami, s některými lépe, s jinými hůře. Pojmenováním trenéra a následným popichováním blokuje čtení o bílém muži, co přišel zachraňovat hispánce, to se podařilo. Smutné ale je, že v průběhu děje předsudky boří pomocí stereotypů. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Skvělý, moralisticky nepřehnaný film! Jak mě normálně zhlédnuté filmy v poslední době neberou, tadyto mě chytilo už od začátku. A sportovní téma vůbec nevadilo - ba naopak. Kolik filmů je o běhu? (Mimo běh Forresta Gumpa, samozřejmě.) Citlivě, až dojemně podáno. Už od okamžiku, kdy se kouč sám snažil pochopit život svých svěřenců tím, že se do něj byť jen dočasně zainteresoval. Velmi hezky vyobrazen život chudé, latinskoamerické komunity v kontrastu s rčením „když se chce, tak to jde.“ Odcházel jsem od filmu na pokraji řevu. 95% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

McFarland pojmul snad všechna klišé, která jsou pro školní sportovní filmy charakteristická. A vlastně nejen sportovní. Gringo-učitel dorazí do zapadlého kalifornského městečka obývaného především Mexikány a narazí na zdánlivě neřešitelné sociální problémy. Přes počáteční nedůvěru si získá srdce dětí i jejich rodičů a i přes povinné zakolísání všechno dobře dopadne. Není nic průhlednějšího. Ale i přes ten stereotyp si film uchoval určitý rytmus i poutavost, přespolní běh je také celkem osvěžující téma a Costner a spol. zahráli na pohodu, takže na konci zavládla spíše spokojenost. Za jedno vidění McFarland stojí. 65% ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel dva dny v zemědělské oblasti v blízkosti Camarillo Premium Outlets na Ventura Boulevard. (007.)

Reklama

Reklama