Reklama

Reklama

Sezóna zabíjení

  • Belgie Killing Season (více)
Trailer 1

Poprvé v historii se na filmovém plátně sešly dvě herecké hvězdy, držitel Ceny Akademie® Robert De Niro a na Oscara® dvakrát nominovaný John Travolta. V akčním thrilleru Marka Stevena Johnsona Sezóna zabíjení se dva veteráni války v Bosně, Američan Benjamin Ford (De Niro) a bývalý srbský voják Emil Kovac (Travolta), znovu střetávají v akcí nabité hře kočky s myší. V prostředí hrůzu nahánějící odlehlé divočiny Apalačského pohoří si spolu vyrovnávají nevyřízené účty, otevírají staré rány a odhalují dlouho skrývaná tajemství. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (371)

klerik 

všechny recenze uživatele

Páčia sa mi všetky tunajšie komentáte o béčkovosti. Ale ono je to úplne rovnaké béčko ako bol napr. ŠTVANEC či NA OSTRIE NOŽA. Čiže dvaja chlapi si idú po krku. Chybou je, že tu to tým najlepším začína (prvé stretnutie, začiatok lovu, prežitie v divočine...) a postupne súboj stráca šmrnc. A pri tom by stačil jeden finálny súboj na nože a bolo by... Obaja herci, krásna krajina a napokon solídny (myšlienkový) záver mi stačili na znesiteľnú outdoorovú zábavu... ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Obrovské očekávání , obrovské zklamání,Mark Steven Johnson prostě navždy zůstane hodně průměrným režisérem.Nicolas Cage moc dobře věděl, proč z projektu vycouval ( ano už to samo o sobě mohlo být divákům poněkud podezřelé ) na druhou stránku se kvůli jeho vyvázání musel změnit na rychlo příběh, který měl být regulérním pokračováním filmu Tváří v Tvář.Takže se na rychlo vymyslel nejjednoduší možný scénář a to trauma z války mezi dvěma muži, přidali se klišé a rutinna, Travolta se naučil lengič tak mocně, že po chvilce přestane bavit a začne strašně vysírat.De Niro je dřevo, byl dřevo a vždycky bude dřevo, nesympatický kokot, který má v mekáči plnit kelímek s hranolkama a nesrat se do každého nadějného filmu ( abych mu nekřivdil, dřív to bylo herecké eso, ale vždy mě byl strašlivě nesympatický a teď už hraje hovno ) Travolta je husto kruto přísnej zabiják a v těch scénáristických zvratkách a mezi tunou kliše plave se ctí sobě vlastní a snaží se snad jako jediný, se v těch klišé hovnech neutopit.Pár scén mělo říz, atmoška tam místy dýchla, Travoltovo nahánění De Nira nemělo chybu.Jinak je to rutina jako blázen, která jak napsal POMO, je místy až nepochopitelně scénáristicky riadně trapná.Diplomaticky 55%. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

JE OTÁZKOU CTI LOVCE, ŽE CHRÁNÍ SVOU KOŘIST, LOVÍ SPORTOVNĚ A CTÍ STVOŘITELE V JEHO STVOŘENÍCH...... /// Kdo je lepší – srbskej nebo americkej veterán? Vono nakonec nejde ani tak vo to, kdo je důstojnější protivník, jako spíš o vyprávění, ve kterým hlavní roli hraje vyprchávání světla z vočí (nejen těch zvířecích). Chybou zřejmě bude, že na rozdíl vod všech těch dobrodružno-thrillerovejch survivalů, tenhle sází spíš na takový ty kecy plný filosofování vo válce, který pak vedou k pokání. Nemůžu říct, že by mě to nebavilo či snad nudilo, ale BACHA(!), mě takový to vokecávání vobčas baví. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Travoltu si užiju i když debilně šprechtí srbským přízvukem. 2.) Páč na festival do Varů nemůže Honza dovýst špatnej film! (Nebo snad …?) 3.) Jsem plukovník český armády a válčil jsem v Jugošce. 4.) Thx za titule ,,fčelí medvídek“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Claw 

všechny recenze uživatele

Ale jo, za mě velmi povedený film... Za málo peněz hodně muziky (dva honoráře a úplatek ochráncům přírody...). Oldschoolový pomalý, dusný, exploitační survival thriller. Duel dvou perfektně vycvičených bývalých vojáků v rozhlehlých lesích Apalačských hor. Už příroda je super. Drsný souboj mezi frajery mezi herci je fakt paráda a konečně jsem se u filmu pořádně bavil. Je to sice takový malý, komorní akční thriller, ale je to dobré, kvalitní a potěší. /70%/ ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Travolta a De Niro v belgickém filmu amerického režiséra o mečování dvou zálesáků za zenitem? Komentářů je tu zatím pomálu (a do torrentového šílenství tomu asi nebude jinak), ale ve většině z nich se prská. Takže byste asi dokázali najít v současném programu film, který má všechno to, co Sezoně chybí, že? Já to třeba nesvedu. Nevím, kdo má na starosti sestavu našich kin, ale je nejvyšší čas vyměnit trenéra. Lesní koncert pro srbský luk a americkou flintu si užijete, pokud dokážete vnímat a ocenit, když někdo dělá film se zaujetím. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (6)

  • V prvej verzii scenára bol dej zasadený do 70. rokov. (m.a.t.o.)
  • Celosvětová premiéra proběhla 29. června 2013 na FF v Karlových Varech. (ČSFD)

Související novinky

Karlovarský festival přivítá Johna Travoltu

Karlovarský festival přivítá Johna Travoltu

20.06.2013

Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary ocení Křišťálovým globem za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii amerického herce, držitele dvou nominací na Oscara a Zlatého globu Johna… (více)

Reklama

Reklama