Reklama

Reklama

Podvodník

(festivalový název)
  • Velká Británie The Imposter
Trailer

Dokument se soustředí na mladého Francouze, který přesvědčí truchlící rodinu z Texasu, že je jejich šestnáctiletý syn, který zmizel před 3 lety. (cezero)

Videa (2)

Trailer

Recenze (86)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Tak napodiv, "Kocúrkovo" majú aj v Španielsku a USA. Klobúk dolu pred spracovaním dokumentu, ktorý je naozaj skvelý!!!, no nemôžem si pomôcť, ale mal som pocit že vzhľadom k mnoha faktom, ktoré nikto z kompetentných nebral na zreteľ, sledujem jednu z epizód "Profesionálov". Nie však kvôli rodinným príslušníkom, ktorí mali na tomto chaose taktiež podiel, ale najmä z pohľadu úradníkov, ktorých nemožno označiť za nič iné, ako bandu idiotov. Verte alebo nie, toto by sa na Slovensku v živote nestalo. Mojou úlohou ako diváka však nie je hodnotiť názor na samotnú "True Story", ale spôsob spracovania dokumentu, ktorý má minútu po minúte zachytiť udalosti, ktoré viedli k niečomu, čo sa nedá ani popísať. A vzhľadom k tomuto faktu nemôžem inak, iba skonštatovať, že "The Imposter" je skvelou, reál komédiou, ktorá v divákovi vďaka rozuzleniu zanecháva akúsi pachuť pocitu sklamania. Divák by mal vedieť že sa takmer vôbec nedočká mimoriadnej atmosféry či napätia. Štruktúra spracovania je totiž od úvodu jasne daná - je to "fake" a my "všetci" (česť výnimkám) čo sme v tomto dokumente vystupovali, sme nekompetentní debili na nultú. "WTF"?! Toto nie je film postrádajúci logiku postáv! Toto je realita! ()

Dont 

všechny recenze uživatele

S ohledem na solidní hodnocení a zde uvedený obsah filmu jsem byl dost zklamán. Absolutně chybí napětí, protože pointa je prozrazena skoro hned na začátku. Pak už zbývá jen sledovat, jak to vlastně dopadne (celkem očekávaně…), překvapila mě snad jen stěží pochopitelná blbost některých členů rodiny. Nic moc, spíše slabší průměr. ()

Reklama

Brousitch 

všechny recenze uživatele

"Z větší části jsem jeho příběh pochopil v momentě, kdy jsem s Frédéricem dělal rozhovor a přistihl se, že určitým způsobem přijímám tu jeho verzi a vlastně ho považuji za oběť. A právě tohle jsem chtěl zprostředkovat i divákům. Nechat se jím manipulovat a podlehnout té jeho schopnosti prodat vám tu neuvěřitelnou lež. - Bart Layton ()

WUTEN 

všechny recenze uživatele

Podle recenze to vypadalo jak to bude napínavé a tajuplné, bohužel od první minuty všechno si dáte dohromady a je vám jasné že tam žádné napětí nebude. Už to bylo jasné kdo se za koho vydával když tu francouzsko-alžírskou tlamu ukázali hned na začátku. Nechápu jak tahle Texaská rodina mohla uvěřit že je to jejich syn? To nepoznají ani bělocha? Ještě že to nevytáhli nějakým Křovákům. To by mě zajímalo co by řekli kdyby se tam objevil mezi dveřmi. Hmm nějak ztmavnul, má květák na hlavně, vysunutou čelist, rozpláclí nos, velké zuby a černé oči, to bude určitě tím jakým traumatem si prošel. Přesně takhle tyhle rodiče přemýšlejí, a to měl ještě francouzský přízvuk, co chcete ještě víc jako důkaz o tom, že to není váš syn. Sami sebe přesvědčili že je to jejich syn i když vypadá a chová se úplně jinak. V průběhu filmu se postupně dozvíte co je vlastně tento "Chameleon" jak ho oprávněně Interpol označil zač. Po zhlédnutí dokumentu nemůžete tomuto člověku věřit ani slovo, je to patologický lhář proto přezdívka Chameleon, ten člověk je buď psychopat nebo má jednu nebo více poruch osobností a mezi jeho charakterové znaky patří: manipulace, nezodpovědnost, patologické lhářství, emoční chlad a žádný pocit viny. Takového exota je i v dnešní době těžko najít. Chybělo mi tam o jeho minulostí více, jeho motiv činů, nedávejte tomuhle makakovi tolik prostoru pro tlachání, křížový výslech, žádné sraní s mladou paní! ()

milicjant 

všechny recenze uživatele

Laytonův bullseye dokument, který mi od určitého okamžiku přišel víc creepy než cokoliv z hororového ranku viděného za uplynulý rok. Paralenem zaháněné zimomriavky znovu silně rozrezonovaly moje tělo, aniž by je tentokrát k tanci i poslechu pozvala moje šlechtěná ptačí chřipka. Bizardní. Ten osmatřicetiletej kluk je král. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (2)

  • Režisér Bart Layton objevil zmínku o Bourdinovi ve španělských novinách, později si ke kauze dohledal další informace a téměř okamžitě navázal s Bourdinem kontakt. V Londýně s ním pak natočil jediný rozhovor, který je použit ve filmu. (Brousitch)
  • Někteří producenti již měli o Bourdinovy kauzy zájem, ale než vždy došlo k uzavření dohod, a to protože se jim Francouz vždy ztratil. (Brousitch)

Reklama

Reklama