Reklama

Reklama

Obsahy(1)

"Dnes večer si otestujute svoje hranice a konečne dokážete, či si zaslúžite našu pomoc."  Brat Iris (Brittany Snow) potrebuje okamžitú transplantáciu kostnej drene, na ktorej úhradu jej finančné príjmy nestačia. Východisko z neľahkej situácie ponúka Lambrick Foundation, rodinná firma, ktorá chce pomôcť. Jediné, čo je potrebné urobiť, je v priebehu jedného večera sa spolu s ďalšími siedmimi účastníkmi zúčastniť hry na ich honosnom sídle a vybrať si medzi voľbou A alebo B. Na rozhodnutie je určených iba niekoľko sekúnd a bud' budú držať všetci spolu ako tím, alebo postupne eliminovať jeden druhého. Avšak aké sú skutočné možnosti? Je táto hra o tom, aby si súťažiaci pomáhali, alebo sa postupnou elimináciou ostatných prebojovali k víťaznému koncu? (sochoking)

(více)

Recenze (281)

ORIN 

všechny recenze uživatele

Film stojí mimo veškerý rámec a lze ho jen těžko nějak rozumně uchopit. Z pohledu žánru by mělo jít o kombinaci hororu a thrilleru. Jenže film nevyvolává strach (divák se nemá šanci ani na okamžik čehokoli děsit), ba ani napětí, což je z hlediska toho, že se téměř celý film odehrává v jediné místnosti, dost zásadní věc. Jak to dopadne se všemi postavami může být divákovi úplně jedno, protože o nich v podstatě nic neví, jsou nezajímavé a pasivní. 1* za Sashu Grey, která to tam jako jediná trochu rozproudila. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

"Tak co bys radši, verbále? Drátem do oka nebo si pustit tento měsíc už třetí variaci na Pilu?", kladl jsem si včera večer otázku. A jsem docela rád, že jsem tu bužírku nemohl najít. Čekal jsem, že si u toho znuděně udělám nehty, vytrhám obočí, depiluju přirození a budu jen otráveně sem tam pokukovat, jak se ta partička seksy týnejdžrů zase unyle vyvraždí. Jak mile a příjemně jsem byl překvapen, když jsem za hodinu a půl zjistil, že se mi ten plastový prostředníček od Vietnamců pořád odlupuje, vypadám jako Brežněv a na koulích mám stále dredy! Zvrhlo se to totiž ve strhující, nápaditou, psychopatickou večeři s naprosto genitálním panem Češe v roli úchylného konferenciéra a roztomilým heavyendem. A co byste radši vy? Napálit tomu rovnou taky pětku, anebo aby vám verbal nasral do pošty, protože to není v červených číslech? ()

Reklama

Madsbender 

všechny recenze uživatele

"Tak čo si vyberiete?" vraví naškerený chlapík s fúzikmi v sivom elegantnom obleku, dívajúc sa na účastníkov hry posadených za stôl. Vybrať si Would You Rather bola výhra, pretože som sa dočkal hororového prekvapenia roku. Čo na tom, že základná myšlienka "strč pár ľudí spolu do nejakého objektu, sľúb im poriadny balík a nechaj ich, nech sa sami vyradia z hry" bola už aj v takom paskvile, akým je 9 hráčov so smrťou, keď sa Levy darí doplniť ju konceptom postaveným na hre Chcete radšej? Precízna réžia, dokonalé obsadenie (Lambrick a Bevans, ktorý akoby vypadol z bondoviek za éry Seana Conneryho, sú geniálny) a perfektné spracovanie. Teším sa na ďalší Levyho film. 90% ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě docela zklamalo. Od začátku je jasné, kdo hru vyhraje, takže jen čekáme, až všichni ostatní potupně vypadnou (a přitom bych tu výhru přál víc tomu vojákovi), a dokonce nedojde ani k žádným zvratům - černoch je tady vyloženě na prd a prakticky do děje, navzdory jeho zdlouhavé expozici jízdou autem, běháním zahradou apod., nijak nezasáhne. Proč a jak ti lidé pořádají svou hru, to se taky nedozvíme. Kdyby to alespoň streamovali, tak dejme tomu. O nějaké pomstě tady nemůže být řeč, takže to prostě dopadne, jak se dalo čekat už od začátku, bez nějakého prvku překvapení, a je tady jedna hnusná pointa na konec, která mne leda ještě víc otrávila. Jo, a taky zde uvidíte tátu Kevina ze Sám doma, ale odpadne poměrně brzy. Raději si znovu dám Vlčí boudu, tam podobný námět funguje dokonale. ()

baribal 

všechny recenze uživatele

Tohle není horor, tohle je teror. Očividně se tvůrci nechtěli zaměřit na šplíchance krve, ale na morální dilema já - oni - my. Kupodivu to docela funguje a vlastně na začátku nejde moc odhadnout, jestli vyhraje sólista, samaritán nebo týmový hráč. Možná si tvůrci mohli trochu vyhrát s příběhem, dát třeba na začátku čuchnout hráčům penězům, které potřebují ale po ukázání jim, že mohou mít víc, by do hry šli.. a pak by bylo na divákovy to morální dilema, zda si svůj osud podle něj zaslouží nebo ne. Jinými slovy to mohlo být lepší, ale jako film podle mustru saw to je kvalitou podobné prvnímu dílu série. Takže co bys radši.. miliontý díl Pily nebo druhý díl "co bys radši"? ()

Galerie (7)

Zajímavosti (3)

  • Přestože se polovina filmu odehrává v jedné místnosti, natáčení probíhalo přesně rok. (rob_troy)
  • Filmovanie snímky prebiehalo v kalifornskej Pasadene. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama