Reklama

Reklama

Všechno, co chceš

  • Velká Británie Absolutely Anything (více)
Trailer 1

Mimozemská civilizace nalezne ve vesmíru letící sondu vyslanou z planety Země, která obsahuje informace o lidské rase. Mimozemšťané diskutují o tom, zda Zemi zničit, nebo učinit lidstvo dalším členem mezigalaktické rady. Jako test dají náhodnému mladému muži na deset dnů neomezenou moc dělat absolutně cokoliv. Pokud tento muž využije svou moc k páchání zla, bude Země zničena. Vybraným člověkem je Neil Clarke, učitel, kterého ředitel školy Robinson nesnáší za jeho pozdní příchody. Neil, který si je vědom své nově nabyté síly, si přeje, aby mimozemšťané zničili třídu nenáviděných studentů. A mimozemšťané skutečně zabijí všechny žáky této třídy. Aby napravil smrt svých studentů, přeje si, aby všichni, kteří zemřeli, zase obživli. Jenže tím způsobí, že obživnou úplně všichni mrtví na celém světě, včetně mrtvých na pitevnách i v hrobech, proto si Neil rychle přeje, aby k výbuchu, který způsobil smrt studentů, nikdy nedošlo, čímž vrátí zpět všechna předchozí přání… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (195)

Circumscriptor 

všechny recenze uživatele

Neskutočnou chybou tohto filmu je jednoducho to, že nasral obrovské množstvo divákov, ktorí so zatajeným dychom očakávali veľkolepý návrat Monty Pythonov. Ja som to ale celé bral z opačného konca a ešte k tomu aj s pomerne veľkou rezervou. Očakával som nízkorozpočtovú stupídnu magorinu, ktorej som sa aj dočkal. A sám môžem s čistým svedomím povedať, že Absolutely Anything dokonca veľmi príjemne predčilo moje očakávania. Vzhľadom na nízky rozpočet sú tu celkom obstojné efekty, herecké výkony sú tiež fajn, ale najpozoruhodnejší je práve filmový humor. Skálopevní fanúšikovia Monty Pythonov budú možno mierne zmätení, ale humor v tomto snímku je zaujímavou kombináciou britského a amerického - v priebehu stopáže sa niekoľkokrát striedajú, miešajú a v konečnom dôsledku to funguje celkom dobre. Len ja naozaj neviem, akej kategórií divákov by som tento film odporúčil. Nuž, asi mi ostáva uzavrieť to tak, že len tým, ktorí majú so mnou relatívne zhodný filmový vkus. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Bruce Almighty zahalený do anglického hávu. Absolutely Anything je výbornou komedií s ještě lepším Simonem Peggem v hlavní roli, u kterého daná premisa funguje o třídu lépe než v jeho americkém protějšku s Jimem Carreym. PS: Mluvící hláškující pes, který promlouvá hlasem Robina Williamse je asi tím nejvtipnějším charakterem celého filmu. „Let everybody who died be alive again!“ ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Vydržel jsem 53 minut. Absolutně nevtipné a asi museli být ti, co dali víc jak dvě hvězdičky, podobně oddaní monty Pythonům a Simonu Peggovi, jako byla posedlá ta učitelka Rayem, kterému stavěla svatyně. Humor jak z první třídy pomocné školy, a o nějaké logice nemluvím (např. proč jednou stačí říct "ať ta holka zapomene, co viděla?", ale podruhé za ní musí běhat, aby jí vysvětlil, že není gay, když by stačilo říct "ať to zapomene, co ten můj blbej čokl říkal?"). Proč se musí vždy hlavní postava chovat jak debil? Jediná zajímavá scéna mi přišla ta na dostizích, kde člověku dojde, že když může mít vše, je to prostě těžká, ale fakt těžká nuda. Za to ta jedna hvězda, jinak neskutečná a táhlá nuda bez nápadu a čehokoliv zajímavého nebo příjemně vtipného. ---- Ok, nakonec jsem to s vypětím všech sil dokoukal, a nic se nezměnilo. Mimochodem, ten fekální humor přebrali Britové od Amíků? Dřív jim to šlo bez něj. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Film dost vyzera ako remake Bruce Almighty. Ale kedze je to britská produkcia, tak je to ciernohumornejsie a nekompromisnejsie. Proste to nie je podane tak rodinne. Podla mna mali ist tvorcovia este viac na doraz a natocit absolutne nekompromisne. A ze to robili vlastne Monty Pythoni na tom prilis nevidno. Skoda, ze to nereziroval Edgar Wright, ktory by svojim stylom dodal filmu poriadne grady, ktore filmu chybaju. Dokonca aj romanticka linia mi prisla dost nevyrazna, takze nakoniec najviac funguju sceny so psom s hlasom Robina Williamsa v jeho uz fakt poslednej filmovej ulohe. Tieto sceny su neskutocne vtipne a Williams si v nich film ukradol pre seba. Skoda, ze nemal väcsi priestor. Je to vtipnejsie ako obidva diely infantilneho Teda dokopy. Bohuzial vela priestoru tam nema, takze vysledok je priemerny film na jedno pozretie. 5/10. ()

Lucjen 

všechny recenze uživatele

Myšlienka, ktorá napadla už mnohých z nás - čo by sme spravili, ak by sme mali absolútnu moc. Bála som sa, že scenár sa bude krotiť, nevyužije potenciál výborného nápadu - ani náhodou, tvorcovia sa vybláznili. Romantická linka nijak zaujímavá, ale celkom príjemná, neotravná. Ku koncu film vyriekne aj pár zaujímavých myšlienok a donúti diváka zamyslieť sa nad samotným dobrom. Že to nie je také jednoduché, ako sa zdá. Už dávnejšie som zistila, že Simon Pegg so svojím zvláštnym vzhľadom je zároveň neskutočne charizmatický a dobrý herec, pozrela by som s ním v hlavnej úlohe naozaj čokoľvek. Hovoriacim psom Dennisom som bola nadšená, bolo to viac než trošku vtipné a hlavne...bol rozkošný, nemôžem si pomôcť. A nie, že nie! :) ()

Galerie (38)

Zajímavosti (10)

  • Terry Jones pripravoval scenár spoločne s Gavinom Scottom, ktorý je uvedený ako autor. Po dokončení mu trvalo 20 rokov, kým film skutočne natočil. (ywo666)

Související novinky

Zemřel Terry Jones

Zemřel Terry Jones

23.01.2020

V nedožitých 78 letech nás v úterý opustil velšský herec, scenárista, režisér a v neposlední řadě spisovatel, Terry Jones. Člen světoznámé britské komediální skupiny Monty Python vystudoval… (více)

Monty Python: Nečekaný návrat!

Monty Python: Nečekaný návrat!

28.01.2012

A teď pro vás máme něco úplně jiného. Nemusíte mít jejich humor rádi. Ale to je asi tak všechno, co můžete proti kultovnímu statusu snad nejúspěšnější komediální grupy všech dob dělat. A pokud je… (více)

Reklama

Reklama