Reklama

Reklama

Hrůzná minulost

  • USA The Pact (více)
Trailer

Jejich matka zemřela a sestry Nicole a Annie se neochotně vracejí do domu svého dětství, aby uctily její památku. Během noci sestry vycítí přítomnost nadpřirozena: podivné zvuky, pohybující se předměty, obraz neznámé ženy padlý vedle fotografie jejich matky. Annie navíc prožije sérii velmi intenzivních a značně znepokojivých nočních můr - jsou to jakési vize, které ji vedou k odhalení matčiny minulosti, ta se však nakonec odhalí sama... (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (353)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to vydarený horor. Má dosť dobrý príbeh o mladej žene, ktorá navštívi dom svojej zosnulej matky a zároveň to bolo posledné miesto, v ktorom bola pred pár dňami videná jej sestra, ale keď sama pocíti prítomnosť niečoho nadprirodzeného, vie, že ak chce sestru nájsť, musí celú záhadu vyriešiť. So spracovaním som nadmieru spokojný, ešte spočiatku ma to až tak moc nezaujalo, úvodná fáza pôsobí dojmom štandardných stereotypných ducharín poslednej doby, takže sa len občas niečo otvorí alebo spadne, ale od prvého zásadného kontaktu sa to o dosť vylepší, dej začne byť zaujímavejší, pribudne aj niekoľko zaujímavých postáv, celé to pôsobí nepredvídateľne a všetko to vyvrcholí v originálne pojatom finále, niečo takéto som skutočne nečakal a veľmi ma potešilo. Čo sa týka klasických hororových prvkov, tak atmosféra mohla byť aj lepšia, nie je zlá, ale dalo sa z toho získať aj viac, no za to môžu hlavne tie zbytočnosti z prvej tretiny, ktoré výrazne narušili postupné budovanie atmosféry. Ale po stránke napätia som už spokojný, viaceré scény a hlavne celé finále sú takmer dychberúce. A našťastie väčšina z nich je aj obsahovo nadmieru zaujímavá. Herecké obsadenie je na tom dobre, síce známy je mi iba Casper Van Dien v úlohe detektíva, ale Caity Lotz v hlavne úlohe bez problémov ťahá film a bavili ma aj vedľajšie postavy. Réžia a technická stránka za žánrovou špičkou mierne zaostávajú, ale na debutanta je to viac než dobré. Som veľmi spokojný a príjemne prekvapený, od tohto žánru som si už zvykol moc nečakať, ale The Pact sa teda vydaril. Už si ani nepamätám, kedy som videl takúto dobrú ducharinu. A ani Insidious nebol až tak pôsobivý. 79% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Bylo to docela fajn, napínavé, slušné scény, ani mi tak nějak nevadilo, že příběh motá více věcí dohromady. Veskrze sympatická pihovatá mladší sestra Gillian Anderson v hlavní roli byla hodně dobrá, atmosféra a napětí fungovalo. Vypadalo to na další skvělý zapadlý levný kousek, který s přehledem předbíhá současné mainstreamové duchařiny. Ale ten konec to skoro všechno pokazil. 3.5* ()

Reklama

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Tá prísna matka ležiaca v rakve vyzerala hrozivo a vyčítavo, zjavne zostalo niečo nedopovedané. Jej dve dcéry sa podobali, spočiatku som si myslel, že je to herečka v dvojrole. Divák má skrátka od začiatku viacero podozrení a tajomstvo sa darí udržať, prostredníctvom znepokojujúcich falošným motívov, prakticky až do konca. To, čo sa spočiatku javí ako nadprirodzená hrôza je celkom reálne. Ťaživá atmosféra naozaj funguje, tak ako aj ľakačky. Film pôsobí ako celok, napriek tomu, že je kombináciou rôznych žánrov (ghost, serial killer, mystery, chiller). Z nasadeného svižného tempa v úvode sa vôbec nepoľavuje, napätie postupne graduje v spletitom, no zrozumiteľnom deji, v ktorom nie je núdza o prekvapenia. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Zpočátku tuctová duchařina (říkal jsem si, jen aby to nebyly Paranormal kraviny) se nakonec přehoupla do solidního thrilleru. Hrůzná minulost tak nebyla nic proti děsivé současnosti. Ač se tvůrci snaží strašit diváka, co to dá, tak dál jak na lekačky nedosáhnou. Strašidelná mi tak přišla jen učitelka na stropě (ale příliš dlouhý záběr způsobil, že napětí rychle vyprchalo). Samotné napětí se vtěsnalo do pěti minut v domě, kdy divák zjistí, že ta blbka neumí ani vystřelit z pistole (jasně, kdyby vystřelila, skončil by film předčasně, leč vypadala při tom jako naprostý dřevo). Krvavé scény zachraňuje jeden tepenní vodotrysk, klasické strašení z onoho světa představuje především nábytek v pohybu. Závěrečná pointa přidala třetí hvězdu, na film ale nejspíš brzy zapomenete... ()

verbal 

všechny recenze uživatele

No jo, a tak to tady chodí vždycky! Když se konečně objeví duchařský kousek, který není utahaný jako padesátiletá prostitutka po dvanáctce na parkovišti kamiónů, při jehož natáčení nevozili kameramana na trakaři po výmolech a u něhož se nasraná ektoplasma neomezí jen na pár třísknutí dveřmi a rozmazanou šmouhu před závěrečnými titulky, nejde to místním pubescentním horororovým expertům, co nabrali rozumy u sedmi Hery Potratů, Abnormálních pasivit a Inshitdiousů, moc pod nos. Já si blaženě chrochtám a válím se na zádech v bahně. Dokonce to nezprasil ani Kašpar fan Dyje, jenž bývá od Hvězdné pěchoty etalonem kvality a sexuálně mě potěšila také hlavní hrdinka, která dozajista umí perfektně ječet i mimo záběr! ()

Galerie (12)

Zajímavosti (11)

  • Když Annie (Caity Lotz) hledá na internetu informace o Judasovi, můžeme si všimnout, že hledá na přesné kopii vyhledávače Google, ve filmu je to však vyhledávač "Global", u něhož se s vyhledáváčem Google shodují i barevná zpracování jednotlivých písmen. To samé můžeme zahlédnout i u internetové encyklopedie Wikipedia, která je ve filmu jako "KnowiPedia". (Zavy)
  • Když si Annie (Caity Lotz) v kostele prohlíží staré fotky, ve vitríně je chvíli vidět odraz kamery. (akisha)
  • Annie (Caity Lotz) byla zraněna na levé straně hrudi, ale když potom píše do zápisníku, má zranění přelepeno na pravé straně. Hned v další záběru je opět na straně levé. (in4mator)

Reklama

Reklama