Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Žádný agent švédské tajné služby nemá právo zabíjet. A to za žádných okolností. Leda že by se jednalo o nutnou sebeobranu nebo to bylo v zájmu státu. Tímto kodexem se řídí i tajný agent Hamilton, který je právě na misi kdesi v pohraničních horách Uzbekistánu. Jako řidič pronikl do skupiny nejhledanějších evropských překupníků zbraní, kteří neznámým zájemcům nabízejí kolekci technologicky vyspělých strategických raket. Hamilton odhalí mezinárodní zbrojní spiknutí a zjistí, že k masivnímu teroristickému útoku má brzy dojít přímo na švédské půdě.
Akční thriller byl natočen podle novely švédského spisovatele Jana Guilloua, který ve své populární knižní sérii proslavil smyšleného špiona Carla Hamiltona přezdívaného „Coq Rouge“ (Červený kohout). (North Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

noriaki 

všechny recenze uživatele

Ani v hyperakční bourneovce si Švédi neodpustili depresivní atmosféru a citově rozervaného hrdinu stíhaného těžkým osudem. Hamilton si od svého vzoru vzal téměř vše, a přesto nevznikla jen laciná sterilní kopie, ale zůstal typicky skandinávský. Proto jsem mu rád odpustil občasná hluchá místa, nejspíš poplatné snaze příliš nešponovat rozpočet, a skvěle se bavil. Kathrine Windfeld akci točit umí, a i když bylo bitek na můj vkus málo, tak jsou přehledné a hlavně pořádně efektní. Kinematografie Tre kronor zase překvapila, a ukázala mi že zdaleka není omezená jen na filmy o silných tématech, ale dokáže nasávat moderní trendy a točit snímky podle vzoru Hollywoodu. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Severský filmy jsou dobrý, protože jsou drsný, tam se prostě nikdo s ničím nemaže (aneb neusínejte s nožem v ruce, když máte výcvik speciálních bojových jednotek). Nicméně i přes všemožný reálno, který se v tomhle filmu objeví, i přes obstojný herecký výkony a zajímavou tématiku prostě tu 4. hvězdu nedám. A to z toho důvodu, že ten příběh je trochu přitaženej za vlasy, má prostě mezery a taky proto, že v tom má člověk tendenci hledat Bourna (takže nijak zásadní originalita). Vlastně by to mohlo mít škatulku "bourneovka", ten holt nastavil laťku vysoko. ()

Reklama

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Hurá, hurá a ještě třikrát hurá. Konečně někdo natočil normální bondovku! Nikdo v ní není debil a všichni jsou "pouze" lidé. Když dostanou nakládačku tak mají modřiny a když mluví, tak jim z huby nepadají dementní fráze. Evropský přístup a uvažování mě natolik šokovalo, že jsem místy i radostně tleskal- to proto, že to prostě byl úplně normální (!!!) film. Přímočaré, rychlé a vcelku i chytře vymyšlené. 90% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Čahounovitý švédský Michael Keaton ve službách její ministerské předsedkyně. Postrádá to sice ten bondovský nadhled i snahu vyhnout se thrillerovým klišé (last second záchrana), ale oceňuji, že báječní pihovatí američtí hoši jsou protentokráte ti špatní či odvahu zakomponovat nestandardní linii o důsledcích reflexu „padni komu padni“, kdy se vyšší zájmy bez okolků nadřadily spravedlnosti. Mikael Persbrandt působil až aristokratickým dojmem a spolu s Craigem by kromě tajných agentů klidně zvládli i důstojníky SS.. ()

Páně 

všechny recenze uživatele

Co si budem povídat, tenhle film spadá dokonale do ranku příjemných překvapení když nic nečekáte. Byť bych si v mnoha směrech dovedl představit mnohem propracovanější příběhové momenty či pointy a trochu lépe napsané dialogy, tak přesto uznávám, že nepochybné kvality Hamilton má. V práci s hudbou a obrazem si vede často velice dobře. S lepším scénářem a větším důrazem na emotivní momenty snímku mohla tohle být absolutní bomba, ale opět nám z toho vylézá jen slušivý nadprůměr se vkusným buketem. Popravdě, nelituji ani minuty strávené s tímto dílem. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Mikael Persbrandt se na roli Carla Hamiltona připravoval tréninkem u amerického týmu Navy SEALs v San Diegu, kde se po delší dobu učil speciálním technikám, jako je odzbrojení nepřítele. Absolvoval také trénink švédské elitní jednotky SSG. (Kritiq)
  • Názov filmu sa objaví v dvanástej minúte. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno