Reklama

Reklama

Potulný samuraj Kenšin: Zrození

  • Japonsko Ruróni Kenšin: Meidži kenkaku romantan (více)
všechny plakáty
Trailer 2

VOD (1)

Po skončení bošinské války se někdejší zabiják Kenšin Himura vydává na pouť Japonskem vyzbrojený mečem s obrácenou čepelí, aby se bez vraždění zastával potřebných. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (120)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tohle nemá Chybu !! Tenchu Power sakra! Hlavní hrdina vypadá jako nevinná holčička z Final Fantasy, ale vše co provádí s katanou si zaslouží oscarové ocenění, neskutečná řezba, potoky krve, stovky padlých nepřátel do toho závěrečný fight,který trvá asi půl hodiny a střetne se tam s největším samurajským hovadem všech dob.. Je to super, doporučuji všem ! ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,KDYŽ NĚKDO ZABIJE, ZPLODÍ TO JEN NENÁVIST. A NENÁVIST ZPŮSOBUJE JEN DALŠÍ SMRT. AŽ DO TÉ DOBY, NEŽ SE OD TOHO NĚKDO OPROSTÍ. TO JE SMYSL MÉHO MEČE....“ /// Příběh zasazenej (tipnul bych) někam do období Edo, kdy se časy změnily. Pravda, těch jmen (nekecej, že tam je i Masemenonasaku?!) je víc, než jsem byl původně připravenej vstřebat, ale teď, když vím, kdo je Kenshin Himura … (teda aspoň myslím…)…. no to už je jedno. Tenhle spravedlivej poutník, cucák (pískle), totiž svejma finesama fakt baví. Jasan, je to přitažený za pačes, ale (jestli nekecám…) to asi příběhy podle manga komiksů …. kurva, jde vo akci. Lacinej příběh, ve kterým jde vo nakopání japonskejch prdelí (s katanou v pazouře). Šikmovokáče tohle baví, tak proč si to neužít taky. Zvlášť, když se nejedná o gore píčovinu. Už dlouho sem si tak nezamečoval, ale bacha: jsem osoba, která flákla 5hvězd Djangovi. Snad proto nemůžu mít se 4ma* problém. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Manga komiksy a Nobuhiro Watsuki jdou mimo mě. 2.) Hiten Mitsurugi Ryu, Ryu Tsui Sen…. víc nepotřebuju! 3.) Thx za titule ,,lyraell“ a ,,isaydie23“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE **** NAPĚTÍ * ()

Reklama

kubka4 

všechny recenze uživatele

A pak prej, že manga nebo anime nejde převést do hrané podoby... Tohle je přesně to, co bych chtěl od akčního filmu, hodně akce, která není hloupá, ale naopak velmi promyšlená. Navíc i po hudební stránce nemám filmu, co vytknout... Z postav mě zaujali především Kenshin (Takeru Sató), Kaoru (Emi Takei) a Megumi (Yu Aoi). Výborný samurajský film z velmi převratného období japonských dějin, který si nezaslouží nic než chválu. - 100 % ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Pro mě jakožto fanouška anime série Rurouni Kenshin: Wandering Samurai byl hraný film velké překvapení, které do poslední minuty splnilo mé očekávání a budu ve skrytu duše doufat, že se dočkám dalšího dílu. Dobře propracované souboje(hlavně katana vs. wakizaši byl vynikající), dobré kostýmy i příběh, který v sobě spojil hlavní postavy z prvních cca 8 dílů seriálu. 80% ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Japonské omalovánky až na pár výjimek vcelku ignoruju, ale po zhlédnutí celé téhle samurajské ságy z nich pošlé, možná svůj předsudek někdy reviduji a do nějaké echt omalovánky se pustím.  Prvních víc než dvě hodiny s Kenšinem jsem si totiž náramně užíval. Stylizované japonské vše, od formy, postav, emocí až po souboje ( i na počasí s mými milovanými provazci deště samozřejmě dojde) mi tu prostě ladilo  s receptory podobně jako italské giallo. Příběh bývalého zabijáka, který přísahal, že už život nikomu nevezme a při té příležitosti používá i zvláštní katanu s obrácenou čepelí a proti němu gang grázlů v nelehké době úsvitu moderních dějin Japonska, mezi nimi  pak jeden, který vyniká svým zlem nade všemi. Chlapecká až dívčí tvářička hlavního hrdiny ostře kontrastuje (nebo souzní?) s jeho mistrovskou technikou a ač souboje působí silně fantastickým dojmem, pro realističnost si odskočte k sérii o Zatoichim.,tak jsou dechberoucí ukázkou výborné akční choreografie.  Výborný začátek! ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • Scéna počas bitky v kuchyni, kde Sanosuke Sagara (Munetaka Aoki) podáva víno, je výsledok improvizácie. (ywo666)
  • Bitka v kuchyni sa natáčala 24 hodín v kuse. Herec Munetaka Aoki (Sanosuke Sagara) priznal, že to bolo extrémne náročné. (ywo666)
  • Herci pri bojových scénach nepoužívali kaskadérov ani CGI. Preto museli podstúpiť tvrdú prípravu pred filmom a natáčanie súbojov zabralo veľa času. (ywo666)

Reklama

Reklama