Reklama

Reklama

Newyorská romance

  • Česko Love Song (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Gretta (Keira Knightley) a její přítel Dave (Adam Levine) jsou spolu již od vysoké školy a společně skládají hudbu. Když Dave podepíše smlouvu s jednou z největších nahrávacích společností, odstěhují se spolu do New Yorku, aby zde začali život, o kterém vždycky snili. Dave však rychle nabytou slávu neustojí a brzy Grettu opustí. Všechno se však změní, když Gretta potká během svého vystoupení v zapadlém baru v East Village bývalého hudebního producenta Dana (Mark Ruffalo). Ten na tom taky není zrovna nejlíp a svoje zkrachovalé manželství a nedávný vyhazov z práce utápí v alkoholu. Když ji pak uvidí vystupovat, rozhodne se vsadit všechno na její talent a nahrát netradiční album přímo v ulicích New Yorku. Z náhodného setkání dvou zklamaných lidí se tak začne rodit hudba, která možná nedobije svět, ale rozhodně si získá srdce všech. (A-Company CZ)

(více)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (424)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Pozitívne ladený hudobný film, ktorý síce nechytí za srdce, ale zanechá dobrý pocit. Neprináša väčšiu drámu, hoci potenciál tam bol, najmä vo vzťahu Knightley - Levine vytriasť niečo viac. Okrem hereckých tu máme aj reálne spevácke hviezdy a dokonca keď sa človek pozrie na dnešnú Haille Steinfeld, tak pochopí, ako veľa robí make up. Tu nemala žiadny a tak brežnevovské obočie a prasačí rypák dosť vystupovali. A keď jej dnes dajú omietku, tak bažia po nej milióny mužov. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Na skromný a upřímný pohled na život v Dublinu a lásku k hudbě diváci před časem slyšeli. Once Johna Carneyho bylo kouzelné. Stejný tvůrce se vrací, přibral výrazně známější tváře a znovu se motá okolo hudby. Představuje vyhořelého rozevlátého hudebního agenta a skromnou talentovanou písničkářku. Každý z nich s sebou nese nějakou tu bolístku, nikdy ovšem není tak zle, aby z toho bylo divákovi ouvej. A problémy, které se objeví, se vyřeší zatraceně snadno. I tak to má výbornou atmosféru. I své mouchy. Výsledek se totiž tváří nesmírně svobodomyslně a přirozeně, jenže takový tak úplně není, ač je to právě k jeho ústředním hrdinům, kteří jsou mile uvolnění, nefér. Tvůrci celou tuhle jednoduchou story hezky zabalili a měli za to, že je vystaráno. Ono by bylo, až na to, že (jak už jsem naznačoval) chybí pnutí mezi postavami, tudíž nevyskočí tepová frekvence tam, kam bychom chtěli, marně čekáme na slzy, které bychom si otřeli. Herci jsou výborní – dle mého nedoceněný Mark Ruffalo se topí v dluzích, chlastá a dávno se odcizil se svou rodinou (spolehlivé Hailee Steinfeld a Catherine Keener), je výborný a album bych s ním natočil hned. I když by možná nevyšlo, byla by sranda. Keira Knightley je roztomilou sázkou na jistotu, překvapí o to víc, že skutečně zpívá a vůbec ne špatně. Ba naopak. A New York tu pro tentokrát tepe normálním životem!! ()

Reklama

Toren 

všechny recenze uživatele

9/10. Mou největší filmovou slabostí jsou indie feel-good dramedy... a i letos jsem se zamiloval do jedné z nich. Má to své nedokonalosti (skoro až absence žánrového dramatu) ale emoce vyhrávají nad rozumem. Tak, jak to u podobných snímků bývá. S citem natočený příběh plný krásné hudby, uvěřitelných charakterů a nepřikrášlené lidskosti. Keira i Ruffalo u mě neskutečně stoupli - dlouho jsem nesledoval tak reálně uchopené postavy. Fakt paráda! ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Nebudem vám tu mazať med okolo huby. Je to nadhodnotené. Ale keď som sa na to pozeral nemohol som odolať. Skrátka nemohol. Krásne piesne nesúce sa zábermi New Yorku, za aké by sa nemusel hanbiť ani samotný Woody Allen. Knightley už dlho nebola takáto roztomilá a Mark Ruffalo si strihol ďalšiu nezávislú úlohu, ktorá mu sadla ako riť na šerbeľ. Nemám veľmi čo napísať. Je to celé plné superlatívov. Ide to hlavou proti celému mainstreamu a pritom do neho tak nezvyčajne zapadá. Film obsahuje množstvo pekných detailov a momentov, ale netlačí na pílu. Snaží sa byť plný nádeje, správnych rozhodnutí a radosti zo života. Naozaj skvelá vec. A jedno z najväčších prekvapení tohto roku. Soundtrack povinnosťou. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Americký "Once revival", v ktorom je jediná skutočne "true" scéna (keď Dan a Gretta počúvajú spoločne muzičku počas tripu po meste). Ostatné mi prišlo "fake as a wedding cake", ešte aj tá synchronizácia bola povrchná (všimnite si, že bubeník sa ani raz netrafí do hudby:)) Budem za frfloša, ale: hudba ma nabavila, Keira je tá najiritujúcejšia herečka široko ďaleko, všetky tie rodinné klišé, atď atď. Skrátka idem proti prúdu, napáčilo sa..:) ()

Galerie (30)

Zajímavosti (15)

  • Keira Knightley sa pre rolu musela naučiť hrať na gitaru a jej manžel, hudobník James Righton, jej ponúkol pomoc. Avšak podľa samotnej Knightley boli jeho lekcie nesmierne zlé pre ich vzťah a takmer viedli k "rozvodu a vražde". (TheRoller)
  • Červená kytara, na kterou ke konci hraje Adam Levine, je jeho vlastní kytara, na kterou hraje na koncertech. (Hal_Moore)

Související novinky

Oscary 2015 - výsledky

Oscary 2015 - výsledky

23.02.2015

Oscarová plichta. Víceméně. Americká akademie umění a věd vybrala nejlepší film minulého roku a je jím Birdman mexického režiséra Alejandra Gonzáleze Iñárritu. Birdman získal celkem čtyři sošky,… (více)

Oscarové nominace 2015

Oscarové nominace 2015

15.01.2015

Oscarové nominace jsou na světě. Letošní 87. ročník bude především duelem Grandhotelu Budapešť a Birdmana, jež čeká zápolení o devět sošek. Osm si jich může odnést Kód Enigmy, šest Chlapectví nebo… (více)

Reklama

Reklama