Reklama

Reklama

American Mary

Trailer

Obsahy(1)

V tomto americkém hororu ztvárňuje herečka Katherine Isabelle talentovanou studentku lékařské fakulty Mary Mason. Veškeré úsilí stát se chirurgem je ovšem ohroženo její katastrofální finanční situací. Chytá se proto příležitosti v místním striptýzovém podniku, kde může přijít k rychlým penězům. Jenomže při konkurzu je vyzvána, aby využila svého nadání a mohla si tak přijít na více peněz. Tento nově objevený svět jí přináší peněžní zaopatření, ale ovšem za určitou cenu. (starblade)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (144)

misterz 

všechny recenze uživatele

Ani horor ani dráma, v tomto smere snímok zastal tak na polceste, krimi dráma a thriller však mierne prevažujú. Režisérky mali dobrý zámer, žiaľ jeho realizácia trošku zaostala. Najväčším pozitívom tu je postava hlavnej hrdinky, ktorej sa tá chladná bezcitnosť dala veriť, avšak jej samotná premena z dobrej a zapálenej študentky medicíny už rozhodne nie. To bolo riadne pritiahnuté za vlasy, a to už nehovorím o nedostatočných a emotívne priemerných dôvodoch. V tomto smere to chcelo ešte nejaký nápad, ešte v jej osobnej dráme nejak pritvrdiť. Na druhú stranu, aspoň sa tu divák dozvie o najnovších trendoch lekárskej zmeny tiel, od rozdvojených jazykov, cez rohy na hlave, premeny na barbie bábiky až po rôzne amputácie. Ani pomsta nebola zlá, poviem vám, nechcel by som byť na mieste toho chudáka. Škoda, že tu nebolo žiadne poriadne gore, tu sa to vyslovene pýtalo a pritvrdil by som aj na atmosfére. Lepší priemer. 65/100 Videné v rámci - Project 52 Films by Woman. ()

Krabak odpad!

všechny recenze uživatele

Vraťte mi ty minuty života. Řekl jsem si, že se kouknu na horrory s ratingem 55-75% zde na CSFD a zatím nestačím zírat, jak jsou tyto hodnocení zcestná? Nápad možno originální, ale horror? Já se chci u hororu bát, ne se nudit. I když možná že tvůrci chtějí, abych se bál toho, že to nikdy neskončí :-/ Za těch 100 minut se tam krom dost nechutných věcích nic nestalo + reálnost je někde v jiné galaxii, když už aspoň ta by to mohla táhnout. Mé hodnocení je dost podražené tím, že od hororu chci napětí, strach, lekačky a né nechutnost.--->0% ()

Reklama

lillien 

všechny recenze uživatele

Nebýt toho zpackaného závěru, mohla být American Mary mým překvapením měsíce. Čekala jsem ukrutnou kravinu, ale do poloviny je to zábavné, bizarní a vůbec mi nevadilo, že to místy možná malinko vykrádá Plastickou chirurgii s.r.o. Kdyby se tvůrci odvázali ještě víc a nedrželi se v řezničině úrovně jen té plastické chirurgie, mohlo to být ještě mnohem výživnější . Prakticky celý film Katharine Isabelle nenápadně útočí na mužské centrály tím, že i v nejvypjatějších okamžicích proplouvá stopáží s dokonalým mejkapem, v jehlách, podvazcích a nalité push-upce. Bohužel tu push-upku opradu nesundá..(To byl asi spoiler, sorry chlapi). V závěru by možná ty kozy u některých onanistů pomohly zachránit nedomrlé finále. Škoda, zdálo se mi, že tenhle nápad měl docela potenciál. Chladnokrevná kikina brigádničí s pošahanci na úpravě těl, aby se pak v zápalu msty propracovala k Mengeloidní dokonalosti , přičemž si trenažér učiní z nevychovaného přednášejícího doktora. Potud to bylo výborné, zbytek lehce zklamal. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejbizarnějších thrillerů, jaký jsem kdy viděl, nepočítám-li nějaké ty obskurní undergroundové šílenosti. A taky jedna z nejlepších filmových pomst, jakou jsem kdy viděl. Obě režisérské sestry - dvojčata musí být aspoň trochu cáklé... tedy tím samozřejmě myslím hodně zajímavé a nevšední osobnosti. Příslušníci fetišistické subkultury, konkrétně vyznavači sebepoškozování (pardon - transformace) a podobní pošahanci, budou při filmu určitě vlhnout, náhodný nepřipravený divák od něj bude znechuceně odvracet zrak nebo rovnou blít, připravený divák, tedy třeba já, ocení nevšední námět, působivý vizuál a skvělý herecký výkon Kathariny Isabelle, objektivně bude z tak ujetého filmu nadšený, ale asi si ho jen tak znovu nepustí, protože je přeci jen takový... nezdravý... zneklidňující... KURVADRÁT PROČ SI NĚKDO NECHÁ DOBROVOLNĚ TŘEBA UŘÍZNOUT RUKU? Na vcítění se do podobného uvažování jsem naštěstí málo dekadentní... (Abych někoho nenavnadil a pak nezklamal - přímočarých prvoplánových gore nechutností je ve filmu pomálu, jsou většinou jen naznačeny, ale kdo má trochu fantazie a zamyslí se nad některými věcmi...) ()

Silviaxx 

všechny recenze uživatele

Neviem, či to bude niekoľkodňovou absenciou od hororov, ale toto bolo super! Originálny príbeh, a keď hovorím príbeh, tak naozaj príbeh. Celý dej má hlavu a pätu, premyslený vývoj a najmä postava Mary prechádza počas filmu rapídnou premenou. Z biflošky sa v dôsledku nepríjemného, nechceného zážitku stáva chladnokrvná mrcha, ktorá nemá zľutovania s nikým a ničím. Tlieskam! Už dlho som sa nenechala takto uniesť hororom a jednoducho nemám slov. Perfektné postavy, príbeh, vyvrcholenie deja, zvukový doprovod úplne brilantný. Snáď jediná vec ma mrzí a nedovolí mi dať 5* - škoda, že nám neukázali kvalitné gore v podobe chirurgickej kreativity tejto slečny. Inak som úplne šťastná. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (9)

  • Píseň "Ave Maria" hraje ve filmu třikrát a pokaždé na jiné úrovni. Začíná velmi amatérsky na začátku, kdy Mary (Katharine Isabelle) studuje. Poté se kvalita lepší, až hraje na konci během Maryiny poslední scény profesionálně. Zvyšující se složitost písně odráží Maryin vývoj jako chirurga. (Zuzyzss)
  • Trvalo dvě hodiny, než maskéři aplikovali Tristan Risk její make-up. (Mrs.Blue)

Reklama

Reklama