Reklama

Reklama

American Mary

Trailer

Obsahy(1)

V tomto americkém hororu ztvárňuje herečka Katherine Isabelle talentovanou studentku lékařské fakulty Mary Mason. Veškeré úsilí stát se chirurgem je ovšem ohroženo její katastrofální finanční situací. Chytá se proto příležitosti v místním striptýzovém podniku, kde může přijít k rychlým penězům. Jenomže při konkurzu je vyzvána, aby využila svého nadání a mohla si tak přijít na více peněz. Tento nově objevený svět jí přináší peněžní zaopatření, ale ovšem za určitou cenu. (starblade)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (144)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Katharine Isabelle! Nikdy by mě nenapadlo, že se dá na týhle holce postavit celej film a už vůbec bych netušil, že by ve mě dokázala vzbudit sexuální touhu a čistou hrůzu zároveň. Film sám o sobě příliš nenabízí a kdo čeká potoky krve či detailní záběry řezání končetin, bude hodně zklamán. Ale pokud máte náladu na lehkou artovku s psychopatickou vamp v hlavní roli, je tohle film pro vás. 60% ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Mary je nadaná študentka medicíny, ktorá sa pre nedostatok peňazí rozhodne zamestnať v miestnom strip klube, kde sa náhodou dostane k tomu, aby predviedla aj svoje chirurgické zručnosti. Namiesto vyzliekania sa tak nakoniec stane undergroundovou lekárskou pomocníčkou a zároveň začne praktikovať aj nezvyklé telové úpravy, vďaka čomu si získa širokú klientelu podivínov. Soska Sisters vo svojom ďalšom horore upustili od grindhouse podania a pokúsili sa o niečo seriózne, aj keď stále bizarné. Čo však zo začiatku pripomína napr. nedávny "Excision", sa zakrátko stočí smerom k artovému body hororu, ktorý je síce pôsobivý, no aj tak sa podľa môjho názoru nerozbehol až tak (nadoraz), ako by mohol. Nevadí. ()

Reklama

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Tento podivný horor načrtne mnoho motívov - nadaná študentka vo finančnej tiesni, ktorou sú viac či menej posadnutí jej nadriadení (doktori, prevádzkar strip clubu); babička odkazujúca na maďarský pôvod hlavnej postavy ako jej jediná blízka osoba; mučenie z pomsty; mučenie samého seba ako životný štýl; mučenie ako profesia; nenápadný detektív s britským prízvukom... - no rozvinie ich len epizódne a pre mňa nepresvedčivo. Možno by som pridal tretiu hviezdu za Katharine Isabelle, ale odoberiem ju za anatomický nezmysel so zrúdnou blonckou, ktorá sa rozhodla dať sa prerobiť na asexuálnu bábiku tým, že si dá okrem iného zašit otvor, ktorým sa aj vyprázdňuje. Keby si dala kundu zašiť len čiastočne, stále sa jej bude dať penetrovať riť, ktorú si nemôže dať zašiť vôbec, že? ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Pfuu, tak niečo podobného som už dávno nevidel - ak vôbec. Príbeh mimoriadne zaujímavý a originálny, všetko odsýpa ako má, ale.. je tam nejaké to ale. Snímok mi prišiel akýsi prázdny, bez ducha a mnohé scény boli navyše riadne nadbytočné (Billyho zamilovanie do Mary a jeho trápne pokusy dostať ju). Avšak na Katharine Isabelle by som sa dokázal pozerať donekonečna a aj keď rozrezáva ľudí, stále je sexy. Tá čierna jej skrátka pasuje. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Já jsem Mengeleho vnučka, šikovná je moje ručka. Šmiknu, fiknu, znetvořím... prasolidi vytvořím." Na počátku všeho byl ráj. V něm strom, had a hovado. Profesorské hovado si pletlo studentky s matracemi, pročež pramáti všech plastických chirurgů Eva (řečená Bloody Mary) opustila studentský ráj i božskou kariéru promovaného lékaře a spustila se do pekla OSVČ. S chutí sežrala posvátné jablko, z prasáka Adama amputací končetin a jiných nadbytečných částí těla vytvořila umělecké torzo a hadovi z ráje sadisticky rozřízla jazyk. Od těch dob ho mají rozeklaný všichni hadi, ale nejen oni. I zamindrákovaní dementi, kteří roupama neví coby a nechávají si "umělecky" mrzačit těla (a nebo nám vesele souloží při automobilových bouračkách, že). Následně Mary, docela šukézní bloody slečna, úspěšně expandovala do deviantního světa a založila firmu Cut-off-nipples s.r.o., kde m.j. zaměstnala i gorilu z klubu Kamila Střihavku :-)) a jeho šéfa, po Mary vilně pokukujícícho gangstera. Grázlíkova chlípně ujetá "láska" ovšem zůstala nenaplněna, což je vlastně moje jediná výtka, jinak jsem si tento populárně naučný chirurgický manuál užil na (úchylnou) pohodu. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (9)

  • Píseň "Ave Maria" hraje ve filmu třikrát a pokaždé na jiné úrovni. Začíná velmi amatérsky na začátku, kdy Mary (Katharine Isabelle) studuje. Poté se kvalita lepší, až hraje na konci během Maryiny poslední scény profesionálně. Zvyšující se složitost písně odráží Maryin vývoj jako chirurga. (Zuzyzss)
  • Představitelka Beatress (Tristan Risk) má skutečně zkušenosti s tančením v burlesque podnicích. Konkrétně tančila ve více než 12ti zemích. (LilyDeLarge)

Reklama

Reklama