Reklama

Reklama

V jižní Africe sužované apartheidem se dva detektivové (Orlando Bloom a Forest Whitaker) vydávají po stopách vraha, který zabil mladou dívku. Během vyšetřování případu je v botanické zahradě Kapského města nalezeno zohavené tělo dcery slavného hráče ragby. Příčinou smrti se zdá být neznámá chemická látka... (HBO Europe)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (331)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má téměř všechny nešvary hollywoodské produkce, vše předvádí do posledního detailu, aby si i ten nejzaostalejší divák přišel na své, vyžívá se v brutálních scénách, z nichž čpí scenáristova křečovitá snaha zamaskovat, že se jedná jen o násilí pro násilí, předstírá hlubokou sondu do života v JARu a přitom je povrchní až hrůza. Ale možná je to všechno tím, že já se nechci ve filmech, které se tváří, že jsou francouzské, dívat na americké obličeje. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Parádne postavy a parádne hrajúci herci (áno, aj Orlando v úlohe chľastajúceho depresáka) v parádnej kriminálke, ktorá parádne využíva prostredie Južnej Afriky - kontrast medzi slumom a boháčskymi štvrťami, rasová nenávisť, drogové gangy, ozveny apartheidu... Je tam všetko a všetko dáva zmysel. Je to miestami veľmi brutálne a fungujú tam osobné roviny, akčné scény (možno len to brokovnicové skoro-westernové finále mohlo byť ešte mäsnatejšie), ba dokonca aj emócie. Luxusný luxus. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Odvážný počin Frantíků, kteří si drží své typické trademarky tvrdé, syrové a přímé kriminálky a nebojí se občas i trochu experimentovat (exotická JAR). Místy velmi tvrdý a explicitní blood fest, který je ale bohužel zábavný především svojí formou a stylem, potažmo pak hereckými výkony. Scénář je příliš jednoduchý a obyčejný. Potěší překvapivě sehraná dvojice Whitaker/Bloom. Specielně druhý jmenovaný vytváří svojí postavou věčně nalitého a ucamraného poldy pravý opak své dosavadní herecké kariéře a mám pocit, že si to docela užíval. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Překvapivě skvělá kriminálka s neokoukaným obasením. Orlando mě velmi mile překvapil, protože jsem ho dlouho nikde neviděl a tady si alkoholem zmítaného federála davá s naprostým přehledem. Forest potom dává svůj standard, který mě baví. Neznámý režisér taky nevyvolává jistou kavlitu, ale chytlavé téma Jihoafrické republiky s napínavým vývojem, který umí překvapit a diváka pěkně podusit, se mu velmi zadařilo zpracovat. Velmi dobré, skoro na plný počet. 4,5*. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Luxusní komparzista Orlando Bloom cupuje svoje kritiky, včetně mě, v roli detektiva-děvkaře. Hádám ale, že minimálně jednu polovinu role ani nemusel moc hrát. S Forestem k sobě pásnou stejně tak dobře, jak hodně jsou rozdílní, dál bych pochválil ještě styl vyprávění "budu počítat do tří, ale zastřelím tě už na dvojce." Mohlo to být zašmodrchanější, jenže to bych pak zase možná remcal, že kdo se v tom má vyznat, že jo, takže za mě takhle príma. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (8)

  • Natáčení začalo koncem září 2012 v Kapském Městě v Jižní Africe. (bianci)
  • Film měl premiéru na Filmovém festivalu v Cannes 2013 a tento festival uzavíral. (Terva)

Reklama

Reklama