Reklama

Reklama

V jižní Africe sužované apartheidem se dva detektivové (Orlando Bloom a Forest Whitaker) vydávají po stopách vraha, který zabil mladou dívku. Během vyšetřování případu je v botanické zahradě Kapského města nalezeno zohavené tělo dcery slavného hráče ragby. Příčinou smrti se zdá být neznámá chemická látka... (HBO Europe)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (331)

pepo 

všechny recenze uživatele

Keby to bolu trochu viac atmosférickejšie a podarilo sa lepšie predať motívy Apartheidu, mohlo to byť úplne úžasné.Ale aj tak hustá kriminálka. Temná, nekompromisná, brutálna, navyše s výborne napísanými a zahranými postavami (hlavne u Orlanda to bol mierny šok). Záverečná "naháňačka" originálna. 8/10 ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Když se šnekojedi a hamburgři snaží předstírat, že vidí do duší potomků kalvinistických migrošů a týpků, co během jednoho století skokově postoupili z doby železné do doby silikonové, vznikají trapné momenty. Ovšem ve zbytku filmu se pěkně mísí násilí s fatalismem, to se pak povrchní plky o Komisi pro pravdu a usmíření dají překonat. Blum nesere a vůbec nepůsobí jako Blum - kdybych nebyl ze všech stran atakován upozorněními, že v tom hraje, nepoznám ho a byl bych ještě spokojenější. No a Vajtekr je vynikající, ostatně jako vždy. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Akčné krimi z horúcej južnej Afriky. Film má spád a príbeh je v rámci žánru lepší priemer. Ideálne tempo, zaujímavé vzťahy a dialógy ušité na mieru. Poteší solídna akcia, pár krvavých prestreliek, surová situácia na pláži (najlepšia časť filmu). Dvojka kriminalistov je obsadená trefne. Forest Whitaker je výborný herec a Orlando Bloom tu prekvapivo nie je navoňaný romantický chlapček, ale drsný, špinavý fízel. Pre mňa prekvapenie po všetkých tých jeho sladkých filmových postavách. Hudba mohla byť lepšia, predstavoval by som si niečo na spôsob Miami Vice (2006). Za herecké výkony dvíham hodnotenie smerom nahor - drsná a smutná filmová prehliadka. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TAHLE DĚVČATA JSOU JEN ŠPIČKOU LEDOVCE…“ /// Taková klasika: nalezení těla rozjebaný mladý holky, nesourodá vyšetřovací parta, problémy Zulů (nejen) v Khayelitshii… no půl hoďky jim trvá, než mi maj co říct. (Aspoň mám čas sledovat, jak si vede metrouš Orlando mimo svoji profláklou filmovou mísu.) Lehce mi to připomíná ten australskej Mystery Road, ale tady se naštěstí pátrání stává víc a víc zajímavější (možná že díky prostředí), příběh nabírá na tempu (tady asi zásluhu slízne autor předlohy) a všechno je to takový … uvěřitelný. Nikdo nemá lobotomii, nasranej negr je prostě nasranej negr, kterýmu když dáte do ruky brokovnici, dokáže zrobit řádnej kus spravedlnosti. I kdyby při tom měl přeběhnout Kalahari. Nevím, jestli bych se na to mrknul znova, ale pro jednou je to víc než ucházející krimi, navíc s konspiračním a politickým podtextem. Takže přivřít oko... A Orlando? Neříkám tak ani tak (a na moje slova dojde…). /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 2008 napsal Caryl Férey, číst nebudu. 2.) Zajímám se o etnický zbraně. 3.) Thx za titule ,,tibi7001“ (alias ,,adams701“). /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Zajímavé krimi, které zavře pusu všem nepříznivcům Orlanda. Je vidmo, že to není žádné herecké prkno, jen mu role hodných slaďoušů nedaly příležitost se pořádně předvést - avšak v roli zarostlého, potetovaného detektiva s vnitřními démony opravdu zabodoval a já jen litovala, že nedostal ještě víc prostoru. Klidně bych se obešla bez jeho kolegy "zulu" Whitakera, který se v podstatě jen tvářil, jakoby mu uletěly včely. Opravdu velice špatný výběr herce. Kromě toho to trochu kazí zmatenost a necelistvost příběhu a především zběsilý střih. Jinak je film opravdu originální a kdyby se mě někdo zeptal na něco podobného, pak mě opravdu nic nenapadá. Mimochodem Kapské město určitě nikdy nenavštívím, ale místy je vážně nádherné. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (8)

  • Natáčení začalo koncem září 2012 v Kapském Městě v Jižní Africe. (bianci)
  • Všade vo svete bol film uvedený pod názvom Zulu, okrem Juhoafrickej republiky. Tam bol uvedený pod názvom A Most Violent City (Veľmi násilné mesto). (Laslo)

Reklama

Reklama