Reklama

Reklama

V jižní Africe sužované apartheidem se dva detektivové (Orlando Bloom a Forest Whitaker) vydávají po stopách vraha, který zabil mladou dívku. Během vyšetřování případu je v botanické zahradě Kapského města nalezeno zohavené tělo dcery slavného hráče ragby. Příčinou smrti se zdá být neznámá chemická látka... (HBO Europe)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (331)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pokud chcete zjistit, co se děje ve stoce, nemůžete stát na břehu. Musíte do ní skočit i za cenu, že se stanete její součástí.. Drsná krimi na pozadí svědomí „duhového národa“, kde si každý v sobě nese nějaké to trauma a taky otázku, jestli byl větším zlem apartheid, či kriminalita, zakořeněný rasismus a rozevírání nůžek sociální nerovnosti spjaté s jeho koncem. Salle sice mírně poztrácí na naléhavé autenticitě zablouděním do sfér „vyšších zájmů“, ale neokoukanost prostředí a proti srsti diváka jdoucí noirové prvky plní funkci odpustku dokonale. No vida, Legolas sundá paruku, namaluje kruhy pod očima, párkrát ulízne z pleskačky a rázem si vykračuje na cestě vlastní herecké rehabilitace, nicméně na klub sira Laurence Oliviera bych to ještě neviděl.. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem neměl žádná očekávání, netušil jsem do čeho jdu, tak jsem mile překvapen. Orlando Bloom a Forest Whitaker je zde sakra povedená dvojka, oba dva zde odvedli slušné herecké výkony, prostředí ve kterém se film odehrává je správně znepokojivé, drsné a realisticky natočené, potěší i slušná akce a poměrně vysoká brutalita. Nenudil jsem se ani minutku. Doporučuji. 75% ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Námět i scénář vlastně jen recyklují mnohokrát použité vzorce, které nepřekvapí, navíc vyústění je očekávatelné a při závěrečné scéně účtování s padouchy diváka napadne, že Whitaker si vzpomněl na účinkování Orlanda Blooma v Hobitovi a stejně jako Legolas nelítostně kosil skřety, jeho detektiv nastolí pocit zadostiučinění při potírání zla. Mimochodem, s postavou zahranou Orlandem Bloomem mám problém. Jeho neukázněný policista, ochlasta a děvkař mi není právě sympatický, což by nemuselo být na škodu, kdyby ovšem scénárista a režisér neusilovali o pravý opak a nesnažili se ho vymodelovat jako sympatického rošťáka. Od běžné žánrové produkce, kterou důvěrně známe především z americké výroby, se Zulu liší zasazením do exotického prostředí Jihoafrické republiky a především syrovým zobrazením brutálního násilí. Za sebe musím bohužel přiznat, že ani přítomnost mého oblíbeného Foresta Whitakera to na víc než 3 hvězdičky a 60 % celkového dojmu nevytáhne. Za realistické drama bohužel Zulu považovat nemůžu, na to se až příliš topí v žánrových klišé. ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Kriminální atmosferická pecka! Detektivka z Kapského města, jež je velice drsným místem pro pohodový život (není to zrovna snímek, který Vás naláká na příští dovolenou). Filmu dominuje především skvělý scénář, který míchá etnické problémy, politiku, historii státu, osobní problémy hlavních postav atd. Herecky nejvíce překvapil Orlando Bloom (jedna z jeho nejlepších rolí)! Režisér Salle mě mile překvapil! ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Drogy, všudypřítomné zabíjení a vyřizování si účtů, policie jako směšná a bezmocná skupinka divadelních ochotníků, kterým všichni házejí klacky pod nohy…tedy pokud jim rovnou neproženou kulku hlavou či kosmeticky mačetou neupraví jinou část těla. Zulu je kvalitní krimi, které možná neohromí originalitou zápletky (stejně jako hloupým klišé v podobě „oddaného“ zubaře), ale zpracování, prostředí, ve kterém se děj odehrává a hlavní dvojice vyšetřovatelů (tahle role Bloomovi rozhodně zvedne reputaci u nejednoho diváka) stojí za to. A vydařený je i konec, kterému předchází výborná „písečná procházka“; je poznat, že jde o evropskou produkci, ať už kvůli samotnému závěrečnému rozřešení či jeho nedoslovnosti (dokážu si živě představit, jak by film ukončili hollywoodští tvůrci). Za mě to budou solidní 4*. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (8)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno