Reklama

Reklama

V jižní Africe sužované apartheidem se dva detektivové (Orlando Bloom a Forest Whitaker) vydávají po stopách vraha, který zabil mladou dívku. Během vyšetřování případu je v botanické zahradě Kapského města nalezeno zohavené tělo dcery slavného hráče ragby. Příčinou smrti se zdá být neznámá chemická látka... (HBO Europe)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (331)

eLeR 

všechny recenze uživatele

Slušná učebnicová kriminálka, ktorú ešte zaujímavejšou robí prostredie južnej Afriky. V Zulu sa ľuďom nevyhrážajú pod hrozbou smrti, tu ich rovno zabíjajú. Forest tradične dobrý a Orlando je tu konečne za chlapa. Žiadny zamilovaný ustráchaný Paris, ktorý uteká pred bojom, ale prepitý, permanentne nevyspatý, drsný sukničkár Brian. Muž činu. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Takhle nějak si představuju akční kriminálku. Životu nebezpečný prostředí - JAR. Gangy a fet - s nádechem konspirace ve vztahu k danému prostředí. Fízlové - burátnej Whitaker a (ne)uvěřitelně wasted Legolas, ze kterýho táhne lacinej burbon a kterýmu dávám tu pátou hvězdu. Brutální mordy a gore. To celé jest sic trochen vykonstruované, ale sere pes, líbilo se mi to dvakrát víc než naprostá většina akčních hovadin. Doporučuju. 90% v rámci sorty, obecně čtyřhvězdí. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pokud chcete zjistit, co se děje ve stoce, nemůžete stát na břehu. Musíte do ní skočit i za cenu, že se stanete její součástí.. Drsná krimi na pozadí svědomí „duhového národa“, kde si každý v sobě nese nějaké to trauma a taky otázku, jestli byl větším zlem apartheid, či kriminalita, zakořeněný rasismus a rozevírání nůžek sociální nerovnosti spjaté s jeho koncem. Salle sice mírně poztrácí na naléhavé autenticitě zablouděním do sfér „vyšších zájmů“, ale neokoukanost prostředí a proti srsti diváka jdoucí noirové prvky plní funkci odpustku dokonale. No vida, Legolas sundá paruku, namaluje kruhy pod očima, párkrát ulízne z pleskačky a rázem si vykračuje na cestě vlastní herecké rehabilitace, nicméně na klub sira Laurence Oliviera bych to ještě neviděl.. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Akčné krimi z horúcej južnej Afriky. Film má spád a príbeh je v rámci žánru lepší priemer. Ideálne tempo, zaujímavé vzťahy a dialógy ušité na mieru. Poteší solídna akcia, pár krvavých prestreliek, surová situácia na pláži (najlepšia časť filmu). Dvojka kriminalistov je obsadená trefne. Forest Whitaker je výborný herec a Orlando Bloom tu prekvapivo nie je navoňaný romantický chlapček, ale drsný, špinavý fízel. Pre mňa prekvapenie po všetkých tých jeho sladkých filmových postavách. Hudba mohla byť lepšia, predstavoval by som si niečo na spôsob Miami Vice (2006). Za herecké výkony dvíham hodnotenie smerom nahor - drsná a smutná filmová prehliadka. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Navzdory prosluněnosti hutná kriminálka na pomezí noiru a moderní severské školy, která těží a zároveň i trochu dojíždí na nastavování zrcadel důsledkům a pohrobkům apartheidu. Těží ve smyslu, že to díky tomu není jen další tuctová syrová žánrovka "o nějakých hrůzách". Dojíždí ve smyslu, že tvůrci v závěrečné třetině tlačí na pilu "přesahovitosti" přes míru toho, co ještě klasické žánrové mantinely snesou. Nebyl by to problém u Města bohů, Elitní jednotky či Metro Manily; to ovšem nejsou hlavně a především temné kriminálky držící se zuby nehty všech (ne)psaných žánrových pravidel. PS: Kdo by to byl řekl, že zrovna Bloomovi tak sedne role vagabundí macho policejní trosky? ()

Galerie (24)

Zajímavosti (8)

  • Film měl premiéru na Filmovém festivalu v Cannes 2013 a tento festival uzavíral. (Terva)
  • Všade vo svete bol film uvedený pod názvom Zulu, okrem Juhoafrickej republiky. Tam bol uvedený pod názvom A Most Violent City (Veľmi násilné mesto). (Laslo)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno