Reklama

Reklama

V jižní Africe sužované apartheidem se dva detektivové (Orlando Bloom a Forest Whitaker) vydávají po stopách vraha, který zabil mladou dívku. Během vyšetřování případu je v botanické zahradě Kapského města nalezeno zohavené tělo dcery slavného hráče ragby. Příčinou smrti se zdá být neznámá chemická látka... (HBO Europe)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (331)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Jako kdyby to nebyl takovej masakr, tak v kulisách JARu a její přírodě by se mi to moc líbilo. Kdyby se o hrůzách mluvilo, kdyby se zaobaleně ukazovaly, pořád by to šlo. Ale sekat někomu ruku, to se přeci jenom do tohoto typu filmů moc nehodí. Shodou okolností jsem včera reprízoval Město Bohů, které šlo v tomhle ještě dál. Šokovat ano, ale ne násilím. Whitaker ve skvělé roli, Bloom moc ne. Policajt co zevluje a chlastá, asi nebude mít takovej abdominal. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době zase konečně solidní francouzská kriminálka, která ale pro změnu s Francií má hodně málo společného. A to především proto, že se celá odehrává v Jižní Africe a jejich okolních zemích. Drsná každopádně je, což je dobře. Škoda jenom, že je drsná hlavně ze začátku a postupně hodně výrazně zvolňuje. To zvolňování nicméně pořád vyrovnává fakt, že Orlando Bloom je zde opravdovým hercem, co předvádí naprosto bezprizorní výkon, který byste do něj nikdy předtím neřekli. Zulu je tak pro mě absolutně specifickým filmem s originálním názvem, na který jen tak nezapomenu hned z několika důvodů. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Byla umlácena pěstí......... Smutný, brutální krimi snímek z Jižní Afriky. Jeden z těch příběhů, kde Forest Whitaker dokázal, že umí hrát. Role mu velmi padla a bral ji vážně. CITÁT - Některé věci se neodpouštějí snadno.......... Když už si divák myslí, že se nemůže stát nic horšího, přijde další rána. Příběh je čím dál více brutálnější a smutnější. Škoda hudebního doprovodu, moc neladil, chtělo to trochu něco jiného, ale to se mi to radí, že? CITÁT - Jdeš pozdě........ ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jméno režiséra ve mě příliš nadějí nevzbuzovalo. Largo Winch totiž nepatří zrovna mezi skvosty ani v rámci svého žánru. Nicméně tady Salle velmi překvapil. Zulu je zprvu obyčejnou kriminálkou, kde dvojice detektivů vyšetřuje vraždy mladých dívek, které se posléze provážou s mizením malých dětí, kterých jsou slumy Kapského města plná a ony nikomu nechybí. Ale jak postupně rozplétají pozadí případu, dostávají se hluboko do minulosti, která sahá až do období apartheidu. Tohle má všechno, co má správný krimi-thriller mít. Napětí, akci, příběh, dostatečný počet brutálních sekvencí a navrch výborně napsané postavy. Jasně, někdo může namítnout, že dva odlišní detektivové, kdy jeden chlastá a má osobní problémy, zatímco druhý je zcela oddán policejní práci, jsou ohraným klišé. Jenže na tomhle poli už se těžko dá přijít s něčím originálním. Takže v drtivé většině záleží na tom, jak se svými postavami naloží herci. Forest Whitaker zahrál tak, jak jsem očekával. Nebyla v tom žádná virtuozita, ale v případě tohoto herce se vždy můžete spolehnout na poctivý a uvěřitelný výkon. koho jsem se obával, byl Orlando Bloom, o jehož schopnostech mám dlouhodobě nevalné mínění. Nicméně tady se vytáhl a chlastem zřízeného policistu zahrál až neskutečně. Nikdy bych neřekl, že by mu podobná role mohla sednout. Z mého pohledu je to jeho nejlepší výkon. Dost dobře nechápu, že Zulu prošel kolem našich distributorů bez povšimnutí. 95% ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Keby to bolu trochu viac atmosférickejšie a podarilo sa lepšie predať motívy Apartheidu, mohlo to byť úplne úžasné.Ale aj tak hustá kriminálka. Temná, nekompromisná, brutálna, navyše s výborne napísanými a zahranými postavami (hlavne u Orlanda to bol mierny šok). Záverečná "naháňačka" originálna. 8/10 ()

Galerie (24)

Zajímavosti (8)

  • Všade vo svete bol film uvedený pod názvom Zulu, okrem Juhoafrickej republiky. Tam bol uvedený pod názvom A Most Violent City (Veľmi násilné mesto). (Laslo)
  • Film měl premiéru na Filmovém festivalu v Cannes 2013 a tento festival uzavíral. (Terva)

Reklama

Reklama